Szarvas Gábor: Megtisztelő a megbizatás

Szarvas munkáját az U18-as fiú válogatott élén mentorként az Olajbányász szakmai igazgatója, Pór Péter segíti majd.

Szolnoki Olajbányász készített interjút  Szarvas Gáborral:

Komoly feladatot bízott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége klubunk másodedzőjére, Szarvas Gáborra. Néhány hete ő tölti be az U18-as fiú válogatott vezetőedzői tisztségét. Munkáját mentorként az Olajbányász szakmai igazgatója, Pór Péter segíti majd. A kihívásokról, a játékosokkal és saját magával szembeni elvárásokról beszélgettünk az újdonsült vezetőedzővel.

– Öt éve dolgozol már az Olaj másodedzőjeként. Mennyire követed az utánpótlás világát?

– Az összes magyar utánpótlás válogatott Európa-bajnoki mérkőzését követem mindig, figyelem, hogy mi a trend, mi az elvárás a mi szintünkön, valamint a kontinens élmezőnyében. Tisztában vagyok azzal, hol vagyunk lemaradva, miben kell fejlődni.

– Mit szólsz a megbízáshoz, mennyire motivál téged ez a kihívás?

– Nagyon vártam már egy ilyen feladatra, boldog vagyok, hogy a szövetség rám gondolt. Nagyon hiányzik az éles meccselés, hogy azt a lexikális tudást, amit az Olajbányászban dolgozva ez idő alatt felszedtem, élesben is kipróbáljam. Külön szeretném megköszönni a klubom vezetőségének, hogy találtunk olyan, mindenki számára kompromisszumos megoldást, mely szerint mindkét feladatot el tudom látni.

– Mit vársz a majdani játékosaidtól?

- Bízom abban, hogy minden játékos legalább annyira motivált, mint én vagyok, nagyon várják már a nyári Európa-bajnokságot, s a szezon során ez lesz az egyik fontos dolog a fókuszukban.

– Milyen az általad megálmodott U18-as válogatott?

– Azt látnunk kell, hogy el vagyunk maradva fizikálisan már a B-divízió élmezőnyéhez képest is. Találnunk kell egy olyan generációt, mely belátja már most, hogy dolgozni kell a szezon során végig, s nem csupán a válogatott összetartás néhány hete alatt akarjuk majd behozni a lemaradást. Ha eszerint gondolkodnak a játékosok, s otthon, a saját klubjukban is elvégzik az ehhez szükséges plusz munkát, akkor kellően erősek lehetünk minden szempontból. Az általam megálmodott válogatott harcos gladiátorokból áll, nem foglalkoznak az ellenféllel, nem ijednek meg semmilyen kihívástól, csak a győzelem érdekli őket, s ezért hajlandóak bármit megtenni.

– Immár túl vagytok egy összetartáson, milyenek a benyomásaid?

– A korosztály többségét még csak videón, illetve a statisztikai számok alapján térképeztem fel, ezért tartottam az első tizenöt fős csoportnak egy összetartást Székesfehérváron. Decemberben is találkozom újabb játékosokkal. Elmondtam, s majd akkor is el fogom mondani az elvárásokat, azt, hogy itt a válogatottnál mit szeretnénk látni tőlük. Felvettem a játékosok edzőivel is a kapcsolatot, velük is egyeztettem, illetve a későbbiekben még egyeztetem, milyen munkát várunk el tanítványaiktól a szezon közben. Az a célom, hogy az Európa-bajnoki felkészülés kezdetéig összeálljon az a 16 fős keret, akikkel belevágunk a munkába.

 

Fotó, slide: Szolnoki Olajbányász

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus