U16-os B divíziós fiú Eb: Elsöprő sikert arattunk Norvégia ellen

U16-os fiú válogatottunk tegnap este Norvégia ellen szerepelt a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon a romániai Pitestiben. A mieink 1-1-gyel vágtak neki a negyedik játéknapnak, míg az északiak 0-2-vel a csoport utolsó helyén álltak, miután a britektől és az ukránoktól is kikaptak.

A Hunbasket összefoglalója:

Nyikos Balázs szerzett labdát, majd könnyű két pontot a találkozó legelején, amire Holsaeter egy fordulásos tempóval válaszolt. Flasár Zalán támadópattanó után tette vissza a ziccert, Lukácsi Gábor betörése is két pontot ért, majd Rosta Péter szerzett labdát, odaütöttek neki, ezt követően pedig egy büntetőt tett a helyére (7-2). Nyikos újabb szerzett labda-ziccer kombóját norvég időkérés követte mindössze a 2. perc végén (9-2). Chifflier két büntetőjével közelítettek kicsit az északiak, de Lukácsi leosztását Fekete-Gál Csongor tette be közelről, majd szerzett labda után Lukácsi Flasárt is kitűnően játszotta meg a palánk alatt, utóbbi zsákolt (13-4). Holsaeter egy büntetőt rakott a helyére, majd Helvik is. Rosta indult meg jól a gyűrű felé, két pont lett a jutalma, 9 ponttal vezettünk a negyed felénél (15-6). Chifflier két kihagyott büntetője után Holsaeter is csak egyszer volt pontos a vonalról, a mieinknél Lukácsi tette ugyanezt, Mezőfi Márk viszont hibátlan volt az egypontosoknál. Lorgen egy támadópattanót tett jól vissza, Tallós Levente szép betöréssel felelt (20-9). Szász-Veres Márk szerzett újabb labdát, Mezőfi zsákolt belőle, aztán Tallós saját szerzett labdájából ziccerezett, Mezőfi pedig szintén labdát csent, harmadikra besimogatta a gyűrűbe - a 8. perc közepére lényegében el is dőlt a meccs, Tallós triplája után újabb időt kért Norvégia (29-9). Helvik egy szép leosztást helyezett a gyűrűbe, majd kettőből egy büntetőt is - 17 ponttal vezettünk 10 perc játék után (29-12).
 
A második felvonás Lukácsi betörésével indult, amire Chifflier két büntetővel válaszolt. Támadásban megálltunk egy kicsit mi is: a 14. perc végéig összesen egy Palotai Máté büntető került a norvégok gyűrűjébe, ezt követte Rosta betörése, amivel visszaállt a 20 pontos különbség (34-14). Kezdtünk azért felpörögni újra: Lukács zsákolt gyorsindításból, a negyed felét elhagyva pedig Nyikos indult meg jól a gyűrű felé. Lukácsi ziccerezett, majd gyorsindításból megint zsákolt egyet, újfent teljesen egyoldalúvá vált a mérkőzés (42-14). Lorgen büntetőjével tört meg a norvég kosárcsend a 16. perc végén, de Teszárik Márton egy 2+1-et érő betöréssel azonnal válaszolt is, 30 pontra növelve ezzel a különbséget a 17. perc közepére (45-15). Garcia egy büntetőjére Hanzély Viktor saroktriplája érkezett a mieink részéről, majd Holsaeter is egy büntetőt tudott a helyére rakni - Norvégia egyébként a félidőben 11/21-nél járt az egypontosokat tekintve. Szász-Veresnek is odaütöttek, ezzel a két ponttal már 50-nél jártunk, és még mindig csak a 18. percnél tartott a találkozó. Fekete-Gál floaterével nőtt tovább a különbség, majd Fekete-Gál leosztását Palotai tette fel eredményesen újabb két pontért. Helviknek tripla közben ütöttünk oda, de a büntető kimaradt - 34 ponttal vezettünk a nagyszünetben (54-20).
 
A fordulást követően Lorgen duplájára Fekete-Gál triplával, Helvik tempójára pedig Flasár 2+1-gyel felelt (60-24). Fekete-Gál betörés-leosztását is Flasár váltotta két pontra, Nyikos pedig Rostával játszott össze egy gyorsindításnál, előbbi kosarával megvolt a közte 40 a 23. perc közepére (64-24). Holsaeter a szokásos kettőből egyet értékesítette a vonalról - Rosta gyorsindításból tudott feltenni egy ziccert a túloldalon, Flasár megtette ugyanezt pár másodperccel később, Helvik pedig szép középtávolit dobott a felvonás felénél (68-27). Rostához pattant a labda egy kihagyott dobásunk után, a Vasas magasembere ezúttal sem hibázott közelről, jött is a norvég időkérés a 26. percben (70-27). Szerzett labda után Hanzély adta fel az alley-oopot Flasárnak egy zsákolásra, majd Tallós szerzett labdát és könnyű kosarat. Tallós betört, faulttal együtt is gyönyörűen tette fel a ziccert - a büntetőt kihagyta, de visszaszedtük a támadópattanót, Szász-Veresnek pedig tripla közben ütöttek oda, ő pedig háromból kétszer pontos volt a vonalról, 51 pontra nőtt a differencia (78-27). Újabb gyors indulás végén megint Szász-Veres szerzett két pontot, majd Tallós újra faulttal együtt tett fel, megint nagyon szépen egy ziccert - időt kért ellenfelünk a 29. perc kezdetén (82-27). Tallós a büntetőt is a helyére küldte, majd Lorgen szép lefordulása után még egyszer pontos volt a vonalról, Palotait is szépen játszotta meg a palánk alatt, és még egyszer simán eljutott a gyűrűig. A dudaszóra Szász-Veres emelt fel egy tempót középtávolról, az is a helyére került, ezzel 61 pontra nőtt a mieink előnye 10 perccel a vége előtt (90-29).
 
Szász-Veres egy büntetőjével indult meg a pontgyártás a negyedik negyedben, majd Tallós vitt végig egy újabb ziccert. Rosta a centermunkát csinálta meg pontosan, a túloldalon Helvik erre azért válaszolt, de Rosta még a 33. percben zsákolt erre egyet. Norvég tripla után egy újabb Rosta dupla következett, Lorgen is közelről volt eredményes - potyogtak a kosarak (99-36). Szerzett labda után Fekete-Gál ziccerével léptük át a 100 pontot a 36. perc közepén, majd az újabb elcsent labdát Rosta tette be az ellenfél kosarába. Gyorsindítás, Teszárik hát mögötti passza, Fekete-Gál ziccere - ez volt a folytatást, mielőtt újra időt kértek volna a norvégok a 37. perc elején (105-36). Nyikos tört be, majd tette fel szépen a balkezes ziccert, Magnus duplájára pedig Mezőfi válaszolt közelről. A szerzett labdát Nyikos ziccere követte, két perccel a vége előtt 73 pont volt az előnyünk (111-38). Eidholm szépen adta el, hogy passzolni fog, 2+1 lett a vége, az utolsó percben pedig Zöldi Péter is betett még egy ziccert, így minden játékosunk dobott pontot a találkozón. Mezőfi két támadópattanó után ért el még egy 2+1-et, Teszárik pedig egy ziccert simogatott vissza a gyűrűbe - ezzel 77 ponttal, 118-41-re nyertünk.
 
Holnap Nagy-Britannia ellen játszunk a negyeddöntőbe kerülésért 17 órától.
 
 
Magyarország - Norvégia 118-41 (29-12, 25-8, 36-9, 28-12)
 
U16-os B divíziós fiú Európa-bajnokság
Románia, Pitesti, Sala Sporturilor Pitesti
Csoportkör, B csoport, 4. forduló

 
Magyarország: Nyikos 12, Lukácsi 11, Fekete-Gál 11/3, Rosta 17, Flasár 13. Csere: Tallós 19/3, Mezőfi 11, Hanzély 3/3, Szász-Veres 9, Palotai 5, Zöldi 2, Teszárik 5.
 
Norvégia: Garcia 1, Holsaeter 6, Chifflier 4, Lorgen 12/3, Helvik 13/3. Csere: Argatu -, Joseph -, Magnus 2, Sanford -, Eidholm 3, Langerod -, Ceperuelo Aula -.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus