Utánpótlás bajnokságok: A Honvéd nyerte az ASE elleni rangadót fiú kadettben

Az elmúlt két hétben rengeteg mérkőzést játszottak a különböző utánpótlás bajnokságokban, miután pályára léptek a serdülők is.

Az elmúlt két hétben rengeteg mérkőzést játszottak a különböző utánpótlás bajnokságokban, miután pályára léptek a serdülők is. - adta hírül a hunbasket.hu 
 
Leány serdülő
 
A leány serdülőknél a felsőház keleti csoportjában a DVTK Aréna volt a helyszín. A hazaiak nagyszerű csapatjátékkal verték Slett Rékára és Takács Mirabelre alapozó Zsíros Akadémia Kőbányát (48-84), a Csata pedig szintén kiegyensúlyozott és magas szintű csapatteljesítményével múlta felül a Kecskeméti KA/A-t (106-23). A Slett-Takács duó mellett Josepovits Kinga is kiválóan játszott a kőbányaiaknál a Kecskemét ellen, ami elég is volt a győzelemhez (85-36). A vendéglátó aztán hatalmas csatában, Fárbás Emma, Katona Csenge Zoé, Nezáczki Kata Szofi és Ocsenás Móna Petra vezetésével le tudta győzni a Zakor Izabellára építő Csatát, így értékes sikerrel gazdagodott (66-60).
 
Zsíros Akadémia Kőbánya - DVTK Akadémia/A   48-84
Csata DSE - Kecskeméti KA/A   106-23
Zsíros Akadémia Kőbánya - Kecskeméti KA/A   85-36
DVTK Akadémia/A - Csata DSE   66-60
 
A nyugati csoportnak a Vasas Pasaréti Sportcentruma adott otthon, de a hazaiak az első találkozó második negyedében nem tudták tartani a Sági Regina Petra, Limpek Lilla Julianna és Gréts Zoé vezette BEAC-Újbuda KA/A-t, amely ennek a 10 percnek köszönhetően nagyobb izgalmak nélkül győzött (70-53). Az NKA Pécs/A leginkább Bota Napsugár teljesítményére alapozva simán nyert a Széchenyi KA/A ellen (75-28). A nagyon kiegyensúlyozott BEAC-nak sem okozott gondot a győriek felülmúlása (100-40). A Vasas Akadémia/A viszont kifejezetten nagy csatában verte a pécsieket Bori Liza és Bartos Dorottya vezetésével (50-55) - az utolsó előtti percben még 50-50 volt az állás.
 
BEAC-Újbuda KA/A - Vasas Akadémia/A   70-53
NKA Pécs/A - Széchenyi KA/A   75-28
BEAC-Újbuda KA/A - Széchenyi KA/A   100-40
NKA Pécs/A - Vasas Akadémia/A   50-55
 
A középház keleti csoportjában a Török Flóris-Törekvés SE/A játszott most otthon, és a hazaiak a 21 pontos Mandl Edina Maja vezetésével, leginkább a 29-12-re megnyert második negyednek köszönhetően legyőzték a Papp-Durbák Dorottya húzta DVTK Akadémia/B-t (82-60). 23-23-as első negyed után végül közel 70 ponttal nyert a Firle-Kiss Bora, Tóth Frotti Frodina, Pácza Blanka trió fémjelezte Vasas Akadémia/B az Óbudai Kaszások/A ellen (39-108). A kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó DVTK B-nek sem okozott gondot az óbudai alakulat felülmúlása (104-25). A Vasas B pedig a Tóth-Pácza kettős vezetésével már az első negyedben 20 pontos előnyt szerzett a házigazda ellen, végül győzött is (34-59).
 
Török Flóris-Törekvés SE/A - DVTK Akadémia/B   82-60
Óbudai Kaszások/A - Vasas Akadémia/B   39-108
DVTK Akadémia/B - Óbudai Kaszások/A   104-25
Török Flóris-Törekvés SE/A - Vasas Akadémia/B   34-59
 
Székesfehérváron, a Tóvárosi Általános Iskolában gyűltek össze a nyugati csoport csapatai. A Dávid Kornél KA/A a félidőben még vezetett Sverteczki Sára vezetésével. A harmadik negyedben azonban a Pongrácz Petra és Szlávik Flóra Rebeka vezette Soproni Darazsak Akadémia/A eldöntötte a meccset a maga javára (49-66). A több kiváló teljesítményre alapozó Darazsak Sportakadémia nagyon sima sikert aratott a Kanizsa DKK ellen (12-124). Pongrácz vezetésével a másik soproni együttes is felülmúlta a Rezsek Réka és Szilágyi Luca húzta kanizsaiakat (78-45). A Darazsak Sportakadémia pedig Horváth Hanna, Csaplár-Nagy Lara és Szlávik Bianka vezetésével verte a házigazdát (39-120).
 
Dávid Kornél KA/A - Soproni Darazsak Akadémia/A   49-66
Kanizsa DKK - Darazsak Sportakadémia   12-124
Soproni Darazsak Akadémia/A - Kanizsa DKK   78-45
Dávid Kornél KA/A - Darazsak Sportakadémia   39-120
  
Leány kadett
 
Az A csoportban még igen szoros volt a Toman Dóra, Gábor Lili és Vladár Róza vezette Csata DSE és a Fárbás Eliza, valamint Albert Szidónia fémjelezte DVTK Akadémia/A összecsapása. A harmadik negyedben aztán döntésre vitte a dolgot a fővárosi együttes (56-41). A leginkább Rátkai Eszter és Halmágyi Kitti kiemelkedő játékára építő NKA Pécs/A nagyszerű támadójátékával, az első negyedben szerzett előnyére építve győzött a Kecskeméti KA/A otthonában (77-94). A BEAC-Újbuda KA/A pedig egy végletekig kiélezett, nagyon hullámzó találkozón, Szücs Linett Vivien, Gréts Dalma és Németh Lili vezetésével verte a Darazsak Sportakadémia/B együttesét, melynek legjobbja Pásztor Kata Ildikó volt (58-56).
 
A múlt hét folyamán a Rátkai Eszter vezette pécsiek a félidőben még 7 ponttal vezettek a Csata ellen. A fordulás után az történt a pályán, amit Toman Dóráék akartak, így végül a fővárosi alakulat győzött (49-63). A leginkább Kádas Boglárka és Albert Szidónia játékára építő, de több jó egyéni teljesítményt is felvonultató DVTK a két páratlan negyedben nyújtott produkciójával verte Darazsak Sportakadémia/B-t (66-96). Három negyed után még egálra állt a Kecskemét és a Németh Lili, valamint Gréts Dalma vezette BEAC. Az utolsó 10 perc a Sinka-Pálinkás Szofi és Gergő Janka vezette hazaiaké volt, így a kecskemétiek nyerték ezt a szoros csatát (71-63).
 
Csata DSE - DVTK Akadémia/A   56-41
Kecskeméti KA/A - NKA Pécs/A   77-94
BEAC-Újbuda KA/A - Darazsak Sportakadémia/B   58-56
NKA Pécs/A - Csata DSE   49-63
Darazsak Sportakadémia/B - DVTK Akadémia/A   66-96
Kecskeméti KA/A - BEAC-Újbuda KA/A   71-63
 
A Josepovits Kinga és Pelle Fanni vezette Zsíros Akadémia Kőbánya/A az első negyedben megszerzett előnyére támaszkodva tudta legyőzni a Vasas Akadémia/A együttesét, amelyből az igazán kiemelkedő teljesítmény hiányzott ezúttal (80-62). A kiemelkedő teljesítményt nyújtó Hőgye Petra (29 pont, 15 pattanó, 6 szerzett labda, 47 VAL) és Mayer Dorina (23 pont, 7 pattanó, 10 gólpassz, 14 szerzett labda, 46 VAL) vezetésével magabiztos sikert aratott a PVSK NKA/A a Kiss Lenke KA/A ellen, hiába volt jó a túloldalon Kovács Fanni Noémi és Vágó Anna is. A Janzsó Alíz, Kókai Patrícia Tímea, Völgyi Lili trió vezette, de még rajtuk kívül is három, legalább 17 VAL-os teljesítményt felvonultató Darazsak Sportakadémia/A tükörsimán verte a Zsíros Akadémiát (105-57) - a kőbányaiaktól megint a Josepovits-Pelle duó volt a legjobb.
 
A Darazsaknak az Atomerőmű-KSC Szekszárd sem okozott gondot (135-59) - Janzsó Alíz 45 VAL-ig jutott, de mind a kilenc pályára lépő soproni eljutott legalább 11 VAL-ig. A Zsíros Akadémia újfent a Josepovits-Pelle duóra építhetett leginkább, és a Kiss Lenke ellen győzött is a Kőbánya (82-40). A Csákvári Viktória fémjelezte Szekszárd egy negyed után még 10 ponttal vezetett a Kiss Lenke KA/A otthonában. Ezt követően viszont jobban kosárlabdázott a Kovács Fanni Noémi és Tóth Emese Virág húzta hazai gárda, amely ennek köszönhetően nyert is végül (57-48). A Zsíros Akadémia harmadik sikerét aratta két hét alatt a PVSK NKA ellen - Josepovits kiemelkedett ezúttal, a túloldalon Mayer és Hőgye jó teljesítményei nem voltak elegek a sikerhez. Tegnap rendeztek egy nagy rangadót is: ezt a Vasas Molnár Kata Fruzsina és Igaz Eszter vezetésével megnyerte az eddig a meccsig hibátlan Darazsak Sportakadémia/A ellen, amelynél ezúttal nem volt igazán jó teljesítmény (63-57).
 
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Vasas Akadémia/A   80-62
PVSK NKA/A - Kiss Lenke KA/A   99-70
Darazsak Sportakadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A   105-57
Darazsak Sportakadémia/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd   135-59
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Kiss Lenke KA/A   82-40
Kiss Lenke KA/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd   57-48
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - PVSK NKA/A   59-54
Vasas Akadémia/A - Darazsak Sportakadémia/A   63-57
 
A C csoportban az első negyed után még vezetett a Zalaegerszegi KTE Baján. A folytatásban azonban az történt a pályán, amit a Fleckenstein Kata vezette Bajai NKK/A akart, amely végül könnyed sikert aratott (72-39). Az első félidőben volt igazán nagy fölényben a Török Flóris-Törekvés SE/A leginkább Gelányi Csenge, Magyari Bianka Anna és Szikszai Franciska révén, és ennek köszönhetően le is győzte pécsi ellenfelét (88-70). A fordulás után már sokkal jobban játszott Csirke Petra húzta NKA Pécs u15/B, de nem tudott igazán közel kerülni ellenfeléhez. A Drahos Leila, Ikládi Anna, Bálint Polla trió vezette Szegedi KE/A simán verte a Szolnoki Sportcentrum/A-t, melynek legjobbja László Nóra volt. Az egyetlen múlt heti találkozón a Szeged nem igazán izzadt meg a Törekvés ellen sem - a Drahos-Bálint duó mellett ezúttal Vecsernyés Anna emelkedett ki a mezőnyből.
 
Bajai NKK/A - Zalaegerszegi KTE   72-39
Török Flóris-Törekvés SE/A - NKA Pécs u15/B   88-70
Szegedi KE/A - Szolnoki Sportcentrum/A   89-37
Szegedi KE/A - Török Flóris-Törekvés SE/A   119-40
 
 Leány junior
 
A Gábor Lili, Toman Réka, Toman Dóra, Strausz Edina négyes vezette Csata DSE nagyon könnyed sikert aratott a DVTK Akadémia/A ellen a leány junior A csoportban (85-39). Még ennél is nagyobb különbséggel győzött az Aho Tyra Nolwenn, Kádár Orsolya, Van Rijs Luca Jenny és Tóbel Lívia Ivett vezette Vasas Akadémia/A a Zsíros Akadémia Kőbányával szemben (91-41). Jóval szorosabb találkozón diadalmaskodott az Árvai Noémi Virág és Halmágyi Kata húzta NKA Pécs u17/B (77-84), amely a 37. percben még mindössze egyetlen ponttal vezetett a Karsai Zsóka és Tóth Friderika Luca fémjelezte Nyíregyházi Kosársuli otthonában. A DVTK Olah Fruzsina és Papp Lilla vezetésével nyert a Pécs otthonában (58-76). A Turi Eszter Dóra, Tatár Hanna Anikó, Gallyas Andrea Erika, Takács Dorina és Pelle Fanni fémjelezte Zsíros Akadémia pedig nagyobb izgalmak nélkül verte a Karsai vezette Nyíregyházát (98-65).
 
Csata DSE - DVTK Akadémia/A   85-39
Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya   91-41
Nyíregyházi Kosársuli - NKA Pécs u17/B   77-84
NKA Pécs u17/B - DVTK Akadémia/A   58-76
Zsíros Akadémia Kőbánya - Nyíregyházi Kosársuli   98-65
 
A B csoportban a szerzett labdával dupla-duplázó Nagy Réka vezette, de kifejezetten egységes teljesítményt nyújtó NKA Pécs/A sima sikert aratott a Darazsak Sportakadémia/A fölött (92-45) - a soproniaknál Molnárová Anna-Laura egyedül maradt. A BEAC-Újbuda KA/A Katona Boglárka vezetésével majdnem dupla annyi pontot dobott, mint az Atomerőmű-KSC Szekszárd (51-100). A Mila Vukicevic és Szemerszki Mária fémjelezte Miskolci SI Vadmacskák csapata a két páratlan negyedben játszott jobban a Kecskeméti KC/A-nál, és ez elég is volt a hazaiaknak a sikerhez (68-58). A Darazsak ellen viszont kikapott a Miskolc (72-49) - a soproni együttesben Molnárová mellé ezúttal felnőtt Ács Luca is.
 
NKA Pécs/A - Darazsak Sportakadémia/A   92-45
Atomerőmű-KSC Szekszárd - BEAC-Újbuda KA/A   51-100
Miskolci SI Vadmacskák - Kecskeméti KC/A   68-58
Darazsak Sportakadémia/A - Miskolci SI Vadmacskák   72-49
 
A Török Flóris-Törekvés SE/A  egy szoros meccsen diadalmaskodott a Kanizsai Vadmacskák SE otthonában (62-65) - a végjátékban végig a Strbik Fanni Flóra, Fábián Dorottya és Darázsi Dóra fémjelezte vendégeknél volt az előny. Az egységes csapatmunkára építő Széchenyi KA könnyedén verte az Ehmann Tímea vezette Dávid Kornél KA/A-t (75-55). A Kiss Lenke KA/A ellen jól kezdett a Szegedi KE/A, de a Juhász Réka, Szarvas Panni és Keszte Sára vezette fővárosiak fordítani tudtak (74-70). Az első 20 perc után még 11 ponttal vezetett a Szőke Cintia Fannia és Bakró-Nagy Kata húzta Dávid Kornél KA/A a Szeged ellen. A fordulás után aztán hengerelt a leginkább Balatoni Zoéra, Drahos Leilára és Perényi Lídia Dalmára építő szegedi együttes, és végül simán győzött (63-80). A Törekvés pedig a végjátékban gyakorlatilag végig vezetett a Kiss Lenke otthonában, és végül nyerni is tudott Darázsi, Strbik és Fábián vezetésével (62-65).
 
Kanizsai Vadmacskák SE - Török Flóris-Törekvés SE/A   65-68
Széchenyi KA - Dávid Kornél KA/A   75-55
Szegedi KE/A - Kiss Lenke KA/A   64-70
Dávid Kornél KA/A - Szegedi KE/A   63-80
Kiss Lenke KA/A - Török Flóris-Törekvés SE/A   62-65
  
Fiú serdülő
 
A fiú serdülő korosztályban a felsőház A csoportjában a nyíregyházi Continental Arena volt a helyszín november első hétvégéjén. A Cívis KKA Debrecen/A Szűcs Nándor vezetésével verte a házigazda Nyíregyházi Sportcentrumot (78-49). A Halasy Örs és Zöldi Péter András fémjelezte Vasas Akadémia/A-nak sem okozott gondot a Budapesti Honvéd/A felülmúlása (77-38). A Puskás Kadosa Kánd és Baráth Titusz vezette, de egységes csapatmunkát bemutató Honvéd a Cívis KK-t le tudta győzni, leginkább a 24-10-re megnyert második negyedének köszönhetően (54-67). A Vasas pedig közel 100 ponttal verte a Nyíregyházát (30-125).
 
Cívis KK Debrecen/A - Nyíregyházi Sportcentrum   78-49
Vasas Akadémia/A - Budapesti Honvéd/A   77-38
Cívis KK Debrecen/A - Budapesti Honvéd/A   54-67
Nyíregyházi Sportcentrum - Vasas Akadémia/A   30-125
 
A felsőház B csoportja a soproni Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban lépett pályára. A Fábián Ákos húzta Körmendi Törpördögök 30 pontos sikert arattak a Soproni SI KA SKC/A ellen (34-64). A Pavlik Benjamin vezette NKA Pécs/A még ennél is könnyedébb győzelemmel nyitott a Kecskeméti KA/A ellenében (89-46). Az egységes csapatjátékára építő Kecskemét az első és az utolsó negyedére alapozva legyőzte a házigazda Sopront (41-68). A Pavlik mellett ezúttal Burony Bálint fémjelezte pécsi alakulat pedig az első felvonásban eldöntötte a Bartik Zalán vezette Körmend elleni összecsapást (102-61).
 
Soproni SI KA SKC/A - Körmendi Törpördögök   34-64
NKA Pécs/A - Kecskeméti KA/A   89-46
Soproni SI KA SKC/A - Kecskeméti KA/A   41-68
NKA Pécs/A - Körmendi Törpördögök   102-61
 
A középház A csoportjában a Szalonta Máté vezette Soproni Tigrisek/A 16 pontos előnyt épített ki magának a félidőre a MEAFC/A ellen. A miskolciak 21 ponttal nyerték a harmadik negyedet, a Sopron viszont 16-tal a záró 10 percet, így végül hullámzó találkozón győzött (76-66). A Gérczei Bence 33 pontjára építő Zalakerámia ZTE KK/A folyamatosan lépett el a Szolnoki KA/A-tól, végül nagyobb izgalmak nélkül nyert (84-62) - a szolnokiaknál Dávid Tamás 35 egységet termelt. Ennél sokkal szorosabban alakult a ZTE MEAFC elleni találkozója, de az ezúttal 36 pontig jutó Gérczei ezúttal is sikerre vezette övéit (76-84). A 41 pontos Szalontai Máté vezette Sopron pedig a két középső negyedben nyerte meg a Szolnok elleni meccset, hiába jutott el a túloldalon Dávid Tamás 39 pontig.
 
Soproni Tigrisek/A - MEAFC/A   76-66
Zalakerámia ZTE KK/A - Szolnoki KA/A   84-62
MEAFC/A - Zalakerámia ZTE KK/A   76-84
Soproni Tigrisek/A - Szolnoki KA/A   79-66
 
A középház B csoportjában a házigazda MVM-OSE Lions U14/A Pap Gergő vezetésével, de egységes csapatmunkára alapozva verte a Szedeák/A-t (59-100). A MAFC/A első negyedben megszerzett előnyéből jól gazdálkodott a Dávid Kornél KA/A ellen, végül győzött (83-74). A Körtvélyessy András Pál 31 pontjára építő Szedeák is jól kezdett a székesfehérváriak ellen, és a szegediek is nyerni tudtak az itt megszerzett előnyüket kihasználva (70-62). A 34 pontos Turcsányi Sándor fémjelezte MAFC pedig hiába hajrázott az OSE ellen óriásit, a Pap Gergő mellett Kaiser Zoltán vezette oroszlányiak az első két negyedben kialakított 17 pontos előnyükből 4-et megtartottak (95-91).
 
SZEDEÁK/A - MVM-OSE Lions U14/A   59-100
MAFC/A - Dávid Kornél KA/A   83-74
SZEDEÁK/A - Dávid Kornél KA/A   70-62
MVM-OSE Lions U14/A - MAFC/A   95-91
  
Fiú kadett
 
A fiú kadett A csoportban a Keller Bendegúz, Szekeres Áron András, Gadácsi Dávid trió fémjelezte Soproni SI KA SKC/A simán múlta felül a Valicsek Donát húzta Dávid Kornél KA/A-t (95-63). A Bodor Csongor és Bogárdi Donát vezette KASI Delfinek/A közel kétszer annyi pontot dobott, mint a Budafok-PSE (100-52). Majdnem ugyanez lett a végeredmény a Vasas Akadémia/A és a Dávid Kornél KA/A közötti mérkőzésen (101-52) - a győztesnél a Bucskó Zalán, Rosta Péter, Szabó Soma Barnabás, Ménesi Miklós, Váradi Ádám Péter ötös kiemelkedett, hiába volt jó a túloldalon Denk Norbert Zalán. A Sopron a Keller Bendegúz, Nyikos Balázs duó révén verte a Zalakerámia ZTE KK/A együttesét (92-75). A leginkább Mezőfi Marcell Markóra és Pesti Péterre építő Szombathelyi SI KA/A-nak sem okozott nagyobb gondot a Budafok (45-67). A Váradi, Sávolt Áron Zoltán, Bucskó trióra alapozó Vasas viszont szoros mérkőzésen múlta felül a Gerencsér Botondra, Horváth Martinra és Garai Dávidra támaszkodó ZTE-t (73-82).
 
Soproni SI KA SKC/A - Dávid Kornél KA/A   95-63
KASI Delfinek/A - BUDAFOK-PSE   100-52
Vasas Akadémia/A - Dávid Kornél KA/A   101-52
Soproni SI KA SKC/A - Zalakerámia ZTE KK/A   92-75
BUDAFOK-PSE - Szombathelyi SI KA/A   45-67
Zalakerámia ZTE KK/A - Vasas Akadémia/A   73-82
 
A B csoportban a Budapesti Honvéd SE/A Márkus Balázs és Humpester Tamás György vezetésével könnyed sikert aratott a Zsíros Akadémia Kőbánya/A ellen (85-41). A múlt hét közepén aztán hatalmas rangadót játszott a Honvéd/A az eddig a pontig még hibátlan Atom City-Atomerőmű SE U16/A ellen. A harmadik negyedben úgy tűnt, hogy a 44 pontos Kékesi Kolos, valamint Kupai László Levente és Pavlik Botond Olivér vezette paksiak nyerhetnek. A záró felvonásban azonban fordított a 39 pontig és 52 VAL-ig jutó Gyürk Zsigmond, valamint Márkus Balázs fémjelezte budapesti gárda, amely így elvette ellenfele veretlenségét (98-93).
 
Rendkívül egységes csapatmunkára alapozva nyert az NKA Pécs/A Kőbányán (40-102). A Márkus vezette Honvéd/A is elbukta 100%-os mérlegét, a fővárosiak a Szemerédi Levente Béla és Mészáros Botond húzta Kecskeméti KA/A otthonában kaptak ki, hiába próbáltak nagy hajrát kivágni (62-59). A 32 pontot és 54 VAL-t elérő Tallós Levente, valamint Bősze Gergő révén, a két páros negyedben jobban játszva győzött a Soproni Tigrisek az MVM-OSE Lions U16/A ellen (81-60). Az ASE pedig a Pavlik-Kupai duó vezetésével tudta legyőzni a Budapesti Honvéd SE/B-t. 
 
Budapesti Honvéd SE/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A   85-41
Budapesti Honvéd SE/A - Atom City-Atomerőmű SE U16/A   98-93
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - NKA Pécs/A   40-102
Kecskeméti KA/A - Budapesti Honvéd SE/A   62-59
Soproni Tigrisek - MVM-OSE Lions U16/A   81-60
Budapesti Honvéd SE/B - Atom City-Atomerőmű SE U16/A   78-105
 
A C csoportban a MAFC/A több kiváló teljesítménynek köszönhetően erőlködés nélkül verte a MEAFC/A-t (100-39). A Hajdú János, Cserényi Marcell, Holló Levente trió vezette Beszterce KK a két páros negyedének hála magabiztosan győzött a DEAC KA U16/B otthonában (48-70). A Farkas Levente húzta Félegyházi TSI-nek csak a harmadik negyed sikerült igazán a DMTK/A ellen - a vendégek Seregély Balázs, Szamay István, Van der Velde Donát és Varga Attila vezetésével simán nyertek (52-79). Egy végletekig kiélezett találkozót nyert meg a Barabás Balázs és Békési Bendek vezette Újpest-MT/A a 38. percben egy ponttal még vezető, Mogyorósi Balázs, Márkus Péter és Aradi Attila fémjelezte PVSK NKA/A ellen (80-79).
 
Az Újpest másik mérkőzése is egy ponton múlott. A 37. percben 69-62-re még vezettek a lilák, leginkább Schmidt Áronnak és Barabás Balázsnak köszönhetően. 69-62 után futott egy 7-0-t, ezzel pedig egalizált a Seregély Balázs, Szamay István duóra támaszkodó DMTK. Az újpestiek tudtak váltani, és úgy tűnt, nyerhetnek is. Az utolsó szó azonban Seregélyé volt, aki triplát dobott, ezzel megnyerte csapatának a meccset (73-74). A Viszt Marcell vezette Pécs az első negyed után összeszedte magát, és győzött Miskolcon (70-77) - a hazaiaknál Oleár Ákos és Molnár Levente voltak a legjobbak. A Holló Levente, Cserényi Marcell és Hajdú János fémjelezte Beszterce KK-nak a Félegyházi TSI sem okozott gondot (82-45). A Seregély-Van der Velde-Awung Fossong trióra építő DMTK pedig kibírta a DEAC B nyomását, hiába közelítette meg ellenfelét többször is 1 pontra a Handari Máté és Sziegl Gábor vezette debreceni alakulat (78-74).
 
MAFC/A - MEAFC/A   100-39
DEAC KA U16/B - Beszterce KK   48-70
Félegyházi TSI - DMTK/A   52-79
Újpest-MT/A - PVSK NKA/A   80-79
Újpest-MT/A - DMTK/A   73-74
MEAFC/A - PVSK NKA/A   70-77
Beszterce KK - Félegyházi TSI   82-45
DMTK/A - DEAC KA U16/B   78-74
 
A D csoportban nagyot hajrázott ugyan az utolsó negyedben a Gusztafik Ferenc és Forgács Gábor vezette Szolnoki KA/A. Az első három felvonásban viszont sokkal jobb volt a végül diadalmaskodó, leginkább Vajda Zoltán Márkra, Rosta Péterre és György Julianre építő Vasas Akadémia/B (67-77). A Nyíregyházi Sportcentrum/A otthonában is ugyanezt a forgatókönyvet játszotta el az ezúttal is a Gusztafik-Forgács duó húzta Szolnok (82-72) - a hazaiaknál Kassai Sándor volt a legjobb, de rajta kívül is több hasznos egyéni teljesítmény érkezett a győztesnél. A Fekete Balázs, Laluska Bence Ádám, Fekete-Gál Csongor és Váróczy Gergő István vezette DEAC KA U16/A könnyed sikert aratott a Vasas B vendégeként (45-100). A Bohner Bálint és Kovács Márton András fémjelezte NKA Pécs/B-nek pedig a Soproni SI KA SMAFC/B nem okozott gondot (108-43).
 
Szolnoki KA/A - Vasas Akadémia/B   67-77
Nyíregyházi Sportcentrum/A - Szolnoki KA/A   82-72
Vasas Akadémia/B - DEAC KA U16/A   45-100
NKA Pécs/B - Soproni SI KA SMAFC/B   108-43
  
Fiú junior
 
A fiú junioroknál az A csoportban Flasár Botond, Csendes Péter, Csátaljay Péter és Szabó Dániel négyes vezette Soproni SI KA SKC/A nagyobb izgalmak nélkül verte a Reizinger Máté és Óliás Gergő fémjelezte Dombóvári Kosársuli KE-t (103-85). A 48 VAL-t produkáló Schmera Gergely vezette NKA Pécs/A 13 ponttal bukta el az első negyedet az AKMÉ Körmendi Törpördögök ellen, de két középső negyedének köszönhetően végül ugyanennyivel győzött (71-58). A MAFC Hadházy-Baráth Ádámra és egységes csapatmunkájára alapozva nagyon simán verte az Óbudai Kaszások/A gárdáját (113-51). Az 52 VAL-ig jutó Lakatos Levente, illetve Tóth Dániel és a tripla-duplától 3 ponttal elmaradó Csendes Péter vezette Sopron a Zsíros Akadémiát is egy pontgazdag meccsen múlta felül (109-83) - a vendégeknél Simonics Levente Dávid volt a legjobb. A Pécs pedig tegnap este egy kifejezetten jó mérkőzésen az újfent kiemelkedőt nyújtó Schmera Gergely (31 pont, 47 VAL), illetve Meszlényi Róbert révén múlta felül a Matejovics Máté, Pintér Dávid duó húzta MAFC-ot.
 
Soproni SI KA SKC/A - Dombóvári Kosársuli KE   103-85
NKA Pécs/A - AKMÉ Körmendi Törpördögök   71-58
MAFC - Óbudai Kaszások/A   113-51
Soproni SI KA SKC/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A   109-83
NKA Pécs/A - MAFC   90-82
 
A B csoportban három negyedig úgy tűnt, hogy nyerni tud a Hajdu Péter Márton és Karda Dominik Krisztián vezette Budapesti Honvéd SE/A a Vasas Akadémia/A otthonában. A záró 10 percet azonban 20-9-re nyerték a Pleesz Ádám és Cseh Botond fémjelezte vendéglátók, akik ezzel nyertek is (64-57). A Debreceni KA U18/A Fekete Csongor, Ságodi Róbert és Magyari Kristóf vezetésével könnyedén verte a PVSK NKA-t (89-65). A Kecskeméti KA is ugyanilyen sima sikert aratott a Szolnoki KA ellen, leginkább Mári György József, Tóth Patrik és Kőházi Bence révén. A Honvéd egységes csapatjátékkal, számos kiváló egyéni teljesítménynek köszönhetően múlta felül a PVSK NKA-t (97-60).
 
A Zalakerámia ZTE KK a nagyszerű második negyedének és leginkább a Makkos Dávid, Szalay Domonkos duónak köszönhetően verte a Szolnokot, amelynél Vincze Roland és Molnár Bálint voltak a legjobbak. A Pleesz Ádám és Filipovic Igor vezette Vasas tegnap délután az első három negyedben irányította a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A elleni összecsapást, és Németh Bálint Péter, Kovács Levente Hetény és Horváth Ádám jó játéka ellenére nyerni is tudott a szombathelyi gárda ellen (78-69). A Debrecen pedig szintén az első három negyedet uralta Ekenedilichukwu Udemezue vezetésével a Kecskemét ellen. A vendégek 10 ponttal megnyerték az utolsó felvonást, de így sem volt esélyük fordítani (59-47).
 
Vasas Akadémia/A - Budapesti Honvéd SE/A   64-57
Debreceni KA U18/A - PVSK NKA   89-65
Kecskeméti KA - Szolnoki KA   80-48
Budapesti Honvéd SE/A - PVSK NKA   97-60
Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki KA   71-57
Vasas Akadémia/A - FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A   78-69
Debreceni KA U18/A - Kecskeméti KA   59-47
 
A C csoportban az Újpest-MT/A Richter Dániel vezetésével verte a Kiss Lenke KS/A együttesét (70-54). Az Atomerőmű GYKSE U18/A Géringer Gergő, Heimann Gergő, Sáfrán Botond és Imre Milán nagyszerű teljesítményeire támaszkodva ütötte ki a MEAFC/A-t (106-56) - a vendégeknél egyedül Burai Donát nőtt fel az ellenfélhez. Az MVM-OSE Lions U18/A két mérkőzést is nyert. Az oroszlányiak előbb a Szedeák/A-t múlták felül Mester Ákos, Czermann Máté és Szabadfi Márk vezetésével (77-56). A Szabadfi vezette OSE-nek a VUKE-Veszprém/A sem okozott gondot, pedig a vendégeknél Kiss Levente és Osztoics Milán is jól játszottak (100-63).
 
A Lőrincz Boldizsár és Káposzta Szabolcs fémjelezte Szedeák szoros meccsen győzött a Miskolc otthonában (63-70) - a MEAFC-nál ezúttal Horváth Bálint emelkedett ki a többiek közül. A paksiak pedig egy rengeteg, összesen 200 pontot hozó találkozón javítani tudták gyenge első negyedüket, és a 40 pontos, 52 VAL-t szállító Géringer Gergő, valamint Heimann Gergő és Inalegwu Marcell Sámuel vezetésével győztek a Kiss Lenke otthonában (94-106) - hiána volt jó a fővárosiaknál Szlama Barnabás, Varga Ármin Gábor és Ihring Szabolcs is.
 
Újpest-MT/A - Kiss Lenke KS/A   70-54
Atomerőmű GYKSE U18/A - MEAFC/A   106-56
MVM-OSE Lions U18 - SZEDEÁK/A   77-56
MVM-OSE Lions U18 - VUKE - Veszprém/A   100-63
MEAFC/A - SZEDEÁK/A   63-70
Kiss Lenke KS/A - Atomerőmű GYKSE U18/A   94-106
 
A D csoportban a Simon Dávid, Márton Boldizsár és Kiss Benedek vezette Alba Fehérvár sima sikert aratott a Pataki Mátyás Balázs húzta Lehel Kosársuli ellen (101-63). A 12 ponttal megnyert első negyed miatt még 30 perc után is úgy tűnt, hogy a Félegyházi TSI nyerhet az Egri VSI KOK/A vendégeként. A Lénárt Ákos, Bolla Norbert és Holecz Gergő fémjelezte hazaiak aztán 40-16-ra nyerték a záró játékrészt, ezzel behúzták a meccset is (87-70). Az NKA Pécs/B nem igazán izzadt meg a Budapest Basket ellen (92-55) - a győztesnél Bohdan Korszunszkij és Egédi Balázs voltak a legjobbak, míg a fővárosiaknál Rózsahegyi Dominik.
 
A Puskás Bendegúz Artúr, Márkus Dániel, Fiedor Patrik Ádám és Mozsár Miklós fémjelezte DMTK a második negyedében megszerzett előnyével jól gazdálkodott, és ennek köszönhetően verte a Fodor Botond és Göblyös Bálint húzta Lehel Kosársulit (71-75). A Horvat Olivér Márk vezette Budapest Basket is a második felvonásban döntötte el a maga javára a Félegyházi TSI elleni összecsapását (48-62). A Simon Dávid, Horváth Zoltán és Szántó Patrik trió vezette Alba pedig az Eger ellen sem botlott, magabiztos győzelmet arattak a székesfehérváriak (95-65).
 
Alba Fehérvár - Lehel Kosársuli   101-63
Egri VSI KOK/A - Félegyházi TSI   87-70
NKA Pécs/B - Budapest Basket   92-55
Lehel Kosársuli - DMTK   71-75
Félegyházi TSI - Budapest Basket   48-62
Alba Fehérvár - Egri VSI KOK/A   95-65

 

Fotó: honved.hu; hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus