Utánpótlás: Fehérváron megszületett a megoldás

Az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány tájékoztatása szerint megállapodás született a helyi tornatermek használatáról.

Az utanpotlassport.hu cikke:

Az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány tájékoztatása szerint ‒ önkormányzati közvetítés mellett ‒ a gyermekek érdekeit szem előtt tartva megállapodás született a helyi tornatermek használatáról, a teljes sportidényre vonatkozóan. Az ügy kapcsán megszólalt honlapunknak a sportági szövetség főtitkára, Bodnár Péter.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Alba Fehérvár együttese, illetve a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia húsz év sikeres együttműködés után külön utakon folytatja a munkát. A rendszer eddig úgy működött, hogy a DKKA foglalkozott a 15 év alatti fiatalokkal, ezután vette át őket az Alba. Tehát most eltűnt az élvonalbeli klub szinte teljes kosárlabda-utánpótlása.

A Fejér megyei városban öt olyan tornaterem van, amely megfelelő a magas szintű munkához. A legfőbb kérdés az volt: képes lesz-e megosztozni a létesítményeken a két műhely? Sokáig úgy tűnt, hogy nem, és a helyzet valamelyest el is mérgesedett. Végül a felek mégis találtak megoldást, és megszületett a megállapodás, amiről a szekesfehervar.hu számolt be.

„Az Alba Fehérvár felajánlotta december 3-ától a Tóvárosi Általános Iskola termét, míg a DKKA visszaad kettő másik, a kosárlabdára vonatkozó szabályoknak nem megfelelő tornatermet, amelyet a jövőben a fehérvári sportélet más klubjai használhatnak. Így decembertől az Alba Fehérvár három, a DKKA tíz tornatermet bérel. Más sportágak pedig új lehetőségekhez juthatnak. Székesfehérvár Önkormányzata örömmel fogadta a tornatermekre vonatkozó megállapodást, a kérdést ezzel lezártnak tekinti. Természetesen az Önkormányzat a gyermekek sportolásának segítésére – az eddigiekhez hasonlóan – további tornatermek felújítását is tervezi.”

Az ügyről megkérdeztük az MKOSZ (Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége) főtitkárát, Bodnár Pétert, aki elmondta: helyben kell megoldani a problémát, ezért a szövetség minimális szinten sem lépett fel moderátori szerepben.

„Ha a sportszakmai kérdések sérültek volna, természetesen beavatkoztunk volna. De erőszakkal nem lehet megoldani az efféle gondokat, a vitatkozó feleknek kellett megtalálniuk a megoldást”‒ fogalmazott a főtitkár.

Fotó - szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus