15:45-től Franciaországgal játszanak az U19-es lányok

15:45-től Franciaország ellen játszik U19-es lány válogatottunk az udinei világbajnokság nyolcaddöntőjében - a tét már a legjobb 8 közé jutás.

Tegnapi vereségével U19-es lány válogatottunk az udinei korosztályos világbajnokság D-csoportjának harmadik helyén végzett. Mivel a nap későbbi részében Franciaország legyőzte Dél-Koreát, így a gallok szerezték meg a C-csoport második pozícióját, így ma 15:45-től ők lesznek Balogh Judit csapatának ellenfelei a nyolcaddöntőben.

A mieink egy Mexikó elleni győzelem mellett Japántól és Ausztráliától kaptak ki, míg a franciák a dél-koreaiak elleni győzelmük előtt az első napon Lettországot is legyőzték, Kanada ellen viszont vereséget szenvedtek, így végeztek 2-1-gyel a csoport második pozíciójában.

Sok ismerős név van a csapatukban, ugyanis három húzónevük közül kettő, Marie-Paule Foppossi (11.3 pont, 6.7 pattanó) és Maeva Djaldi-Tabdi (5.5 pont, 9.5 pattanó, 2.0 blokk) annak az U20-as csapatnak is a legjobbjai közé tartoztak, akik egy csoportban szerepeltek a mi U20-as válogatottunkkal a korosztályos, A-divíziós Eb-n, és akik 20 ponttal kaptak ki bő két és fél hete a mieinktől. Mellettük a 12.3 pontja és 5.3 pattanója mellett 2.3 szerzett labdát is átlagoló Loreen Kerboeuf a vezér - leginkább rájuk kell majd odafigyelni.

A mérkőzést 15:45-től élőben nézhetitek ezen a streamen:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus