A fiúk komoly célokkal vágnak neki az U18-as 3x3-as Eb-nek

Az U18-as 3x3-as fiú válogatott vezetőedzőjét, Szarvas Gábort kérdeztük a csapatról, a célokról, illetve a mezőnyről a debreceni Eb előtt.

A szolnoki Eb-selejtezőn igen szép teljesítményt nyújtó és az Eb-részvételt kiharcoló Bencsik Barnabás, Frank Áron, Martinez Ralf, Mokánszki Máté négyes alkotta magyar fiú U18-as válogatott a Szarvas Gábor, Lekli József edzőpáros vezetésével készül a Debrecenben ezen a héten megrendezésre kerülő korosztályos Európa-bajnokságra. A vezetőedzőt kérdeztük a csapatról, a célokról, illetve a mezőnyről.

Jön a hazai rendezèsű Európa-bajnokság. A csapat szakaszosan tudott együtt kèszülni. Mennyire tudtátok a tervezett megfelelő közös munkát elvègezni?

Hat ciklusa volt a felkészülésünknek, amikben a fő hangsúlyt a fizikum fejlesztésére irányítottuk. Kemény fizikai munkát végzett el a csapat a nyár folyamán, emellett két felkészülési tornán szerepeltünk., Oroszlányban és Prievidzában. Mindkét tornán felnőtt csapatok ellen játszottunk, hogy megismerjük a 3x3 játék keménységét, gyorsaságát.

Mi lehet ennek a magyar csapatnak a karaktere ezen a tornán?

A csapat karaktere a fizikumunkon alapszik. Az agresszív védekezést, a labda állandó nyomását és a testi kontaktusok keresését kérjük a csapattól Lekli József kollégámmal.
 
Az előzetesen megfogalmazott cèlkitűzès változott-e? Ha igen, akkor mièrt ès hogyan?

A célkitűzésünk idén sem más, mint eddig, amit a csapat saját magának fogalmaz meg a felkészülés alatt, nevezetesen, hogy meg akarjuk nyerni a debreceni Európa Kupát. Nem vagyunk könnyű csoportban, hiszen a szolnoki selejtezőn látott Szerbia és a Bariban rendezett selejtezőt veretlenül megnyerő Olaszország a két csoportellenfelünk. Szolnokon domináns tényezői voltunk a selejtező tornának, érvényesült az a fizikális játékunk, amivel készültünk.  

Mennyire lehet ilyenkor, illetve milyen mèrtèkben kell egyáltalán kèszülni az aktuális csoportellenfelekből?

Az augusztusi összetartásunk előtt egy nappal tudtuk meg a két csoportellenfelünk kilétét. Megnéztük az Eb selejtezőn játszott mérkőzéseiket, emellett kapott a csapat egy összevágást az olasz és a szerb gárda erősségeiről. Ez a minimum, ezt kötelező ismertetni.

A mérkőzés elemzéseink során a fő figyelmet azonban a saját hibáink leredukálására fordítjuk. Kockáról kockára megyünk végig a mérkőzéseken és hagyjuk, hogy a játékosok találják meg, vegyék észre és javítsák ki az elhibázott elemeket.

Nagyon várjuk már a hétvégét, azt garantálom, hogy a szolnoki pálya után a debrecenit is fel fogjuk szántani és nem fogjuk könnyen adni a bőrünket. Pénteken 12.30 kor Szerbia, 14.00 kor pedig Olaszország ellen játsszuk a csoportmérkőzéseket. A folytatás remélhetőleg vasárnap...  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus