A hetedik helyért játszhatnak az U16-os lányok

A remek első félidő után a harmadik negyedben összeomlott válogatottunk Oroszország ellen. 

U16-os leány Európa-bajnokság, A divízió, 5-8. helyért 
Magyarország - Oroszország 52-76 (14-15, 18-12, 5-26, 15-23)

Magyarország: Keita -, Galántai 11/3, Dombai 10, Madár 10, Vég-Dudás 1.
cserék: Habling 3/3, Szerencsés 6, Vincze 6, Rakita -, Boros -, Dénes 3, Kuncz 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A hunbasket.hu összefoglalója:

Madár Eszter ügyes, dobócsel utáni találatával a mieink szereztek vezetést, majd az Eb-n remekül játszó center egy alapvonali bedobásfigura után ismét eredményes volt. Az oroszok tartották a lépést fiataljainkkal, Galántai Alma indítás után volt eredményes, Vég-Dudás Anna pedig egy büntetőt bedobott a kettőből. A szakasz közepéhez közeledve ellenfelünk egy 2+1-es akcióval fordított, majd mindkét csapatnak "nyolc volt" - már pontból -, s ez az állapot eltartott több, mint 2 percig. Egy, a mi palánkunk alatt szerzett lepattanó utáni kosárral ellenfelünk került előnybe. A szakasz hajrájában váltott vezetéssel haladtak a felek, a negyed orosz hármassal, s ellenfelünk 1 pontos vezetésével zárult. 

Agresszív, határozott védekezéssel labdákat, majd könnyű kosarakat szerezve egy 6-0-lal kezdték a második 10 percet lányaink - Madár egészpályás szóló végén, majd Szerencsés Tamara és Vincze talált be. "Beindultak" az oroszok, de fiataljaink büntetőkkel feleltek kosaraikra. A negyed közepén az addig társai kiszolgálásában jeleskedő Dombai Réka ziccerével 6 pontosra nőtt az előny - ezt triplával felezték meg az oroszok, akik 1-re is feljöttek. A félidő végén Vincze és Dombai tett róla, hogy előnnyel, méghozzá 5 pontossal fordulhasson U16-os válogatottunk. 

A második félidő elején közel két percig nem esett kosár, majd eladott labdánk után egy triplányira zárkózott fel az orosz csapat. Habling Lara szép triplával duplázta meg az előnyt, ettől azonban ahelyett, hogy megnyugodtak volna, kapkodni kezdtek a lányok, s az oroszok egy villámgyors 6-0-lal egyenlítettek. Az érthető időkérés sem segített, folytatódott az "orosz offenzíva", egy eladott labda után Dénes ellen sportszerűtlen hibát ítéltek a játékvezetők - fordított Oroszország. Megzavarodott, szétesett a csapat, támadásban tanácstalanná vált. Zsinórban 13 orosz pont után Dombai vetett véget kosárcsendünknek betörésből. Az ekkor már nagy önbizalommal játszó ellenfelet ez nem törte meg, minden bejött - illetve bement - az oroszoknak, akik a harmadik negyedben 21 pontot verve a mieinkre gyakorlatilag el is döntötték a meccset. 

A záró etapot egy 7-0-s két és fél perccel kezdve 20 pont fölé növelte előnyét az orosz csapat. A büntetőket értékesítő, s szép triplát szerző Galántai révén ugyan akadtak felvillanásai fiataljainknak, ám a meccs azzal sajnos eldőlt, hogy a 23. és a 33. perc között az ebben az időszakban teljesen leblokkoló csapatunkra közel 30 pontot vert az ebben az időszakban lányaink asszisztálása mellett egy 31-2-es rohamot bemutató orosz együttes. U16-os válogatottunk holnap 13.30-tól a francia-lengyel találkozó vesztesével játszik a hetedik helyért. 

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus