A spanyolokat is megvertük az U17-es világbajnokságon

Hihetetlen végjáték után legyőztük a spanyolokat az U17-es világbajnokság utolsó csoportmeccsén, így első helyen jutottunk tovább.

U17-es lány világbajnokság, Fehérororszország, Minszk, csoportkör, 3. forduló

Spanyolország (2-1) - Magyarország (3-0) 56-57 (19-13, 13-9, 10-19, 14-16) 

Magyarország: Angyal 2, Mányoky 9/3, Dombai 13, Varga 14, Kiss 2. Csere: Wentzel 4, Kovács 3/3, Tóth F. 3, Boros -, Horváth 7, Vári -. 

A meccs teljes statisztikája ezen a linken elérhető!

A kosarsport.hu beszámolója:

Ma kora délután a magyar U17-es lány válogatott Spanyolországgal csapott össze a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, a tét pedig a C jelű kvartett első helye volt.

Az első negyedben jól kezdett Völgyi Péter csapata: az első kosarat a hispánok szerezték, de Dombai Réka és Varga Alíz vezetésével gyorsan fordítottak a mieink (5-9). Ezt követően sajnos nagyon megálltunk támadásban, több mint négy percig nem szereztünk egyetlen pontot sem a sokszor egészpályás letámadásra váltó ellenféllel szemben, amely Monreal, Camps és Munoz vezetésével egy 10-0-lal fordított a nyolcadik perc végére (15-9). Horváth Réka duplája szakította meg a rossz sorozatot, de a hatpontos differencia megmaradt a negyed végéig (19-13).

A második felvonás első percének végén már 10 pont volt a lemaradásunk (23-13), de Dombai egy, illetve Horváth két kosarával bő egy perccel később már ott voltunk a spanyolok nyakán (23-19). Újabb komoly rövidzárlat következett a mieinknél támadásban, egészen a 18. perc végéig nem tudtunk újabb pontot szerezni, igaz, Spanyolország sem nagyon tudott a gyűrűbe találni, így csak 9 pontra távolodtak el tőlünk (28-19). A félidő végére Monreal dupláival meglett a közte 10 is a két gárda között, ekkora volt a különbség a nagyszünetben (32-22).

A fordulás után hatalmasat változott a játék összképe, mivel a spanyolok Monreal egyetlen kosarát leszámítva hat és fél percig pontképtelenek voltak, ezt pedig a magyar válogatott ki is használta: Varga, Wentzel Nóra, Kiss Angelika, Mányoky Réka és Horváth pontos befejezéseivel a 26. perc legelejére egyenlítettünk, gyakorlatilag egy új találkozó kezdődött (34-34). A spanyolok egy 4-0-val reagáltak ugyan, de Dombai és Horváth 3-3 pontjaival a 28. perc végére visszavettük a vezetést, az első negyed után először (38-40). Spanyolország egyetlen ponttal állt jobban 10 perccel a vége előtt, de parázs és szoros végjátékot ígért az eredmény (42-41).

A záró játékrészben szűk három percig egyetlen pont született, mielőtt Kiss a 33. perc végén egyenlített (43-43). A spanyolok a játékrész első felében nem dobtak mezőnykosarat, de a mieink nem tudták ezt teljes mértékben meglovagolni, és miután Batet kétszer is betalált, Völgyi Péter időt kért a 36. perc felénél, kétpontos hátrányban (49-47). Melchor duplájára Mányoky és Dombai válaszoltak, két perccel a vége előtt mi vezettünk (51-52). Egy spanyol triplára Mányoky felelt kintről, ellenfelünk kettesére pedig Tóth Franka dobott duplát 46 másodperccel a vége előtt (56-57). Egy spanyol szabálytalan labdavezetés után Angyal Barbara ellen sportszerűtlent ítéltek a játékvezetők, de mindkét büntető kimaradt, és a labdabirtoklásból sem született pont, 57-56-ra nyertünk!

Ez a győzelem azt is jelenti, hogy a mieink hibátlan, 3-0-s mérleggel, csoportelsőként végeztek a C jelű négyesben, így a D csoport negyedik helyezettjével játszanak holnap a nyolcaddöntőben, amely a Lettország-Angola mérkőzés vesztese lesz.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus