All-Star: Az U20-as válogatott legyőzte az egyetemieket

Végig szoros meccsen az U20-as válogatott 78-71-re verte az egyetemi csapatot a Kelet-Nyugat All-Star gálán.

Kelet-Nyugat All-Star gála
Egyetemi válogatott - U20-as válogatott 71-78 (22-18, 22-25, 9-14, 18-21)

Egyetemi válogatott: Takács 10/3, Nagy 22/12, Csabák -, Boinitzer 10/6, Opre 7/3.
Csere: Petrucsik 3, Kopasz 3/3, Kovács 2, Berneczei 2, Illés 2, Kozák 6, Bak 4.

U20-as válogatott: Krnjajski 4, Kucsora 14/2, Gulyás 5/3, Durázi 11/3, Fililpovics 15/3.
Csere: Bonifert 4, Bíró 2, Steier -, Fülöp 5, Doktor 3/3, Völgyi 9, Kerpel-Frónius 6.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A pályára lépő éss nyilván a nagy nyilvánosság előtt bizonyítani vágyó fiatalemberek motivációját növelhette, hogy két bájos ifjú hölgy is fújta a sípot. Egyikük Tóth Cecília pár éve még szegedi színekben az egyetemi bajnokságban volt meghatározó játékos.

Nagy Szabolcs triplájával az egyetemi gárda szerzett vezetést, Filipovics Stefan zsákolt a túloldalon. Sűrűn potyogtak a kosarak, váltott vezetéssel haladtak a felek, Nagy újabb triplát emelt be, 4 ponttal megugrott az egyetemi együttes. Az U20-as válogatottat Filipovics center találatai tartották versenyben. A szakasz közepén Durázi Krisztofer révén az U20-as együttesnek is volt már triplája, és 1-2 kihagyott egyetemi ziccer után egy 7-0-lal fordított az U20, ám Boinitzer Dávid triplával egalizált, sőt e kosár egy 10-2-s egyetemi rohamot indított útjára. Jól szálltak be a cserék az egyetemieknél, Kovács B. duplával, Kopasz triplával jelentkezett. A szakasz végén 4 ponttak az egyetemi válogatott vezetett.

Petrucsik Bence ziccerével nőtt 6 pontosra az egyetemi előny, amelyet Gulyás Milán felezett meg triplával. Durázi vezérletével zárkózott az U20, sőt Filipovics szerencsés kosarával át is vette a vezetést. Egy igazi gála-akciót mutatott be az U20-as együttes, Bonifert fellöbbölt labdáját egy gyönyörű alley-ooppal Durázi vágta az egyetemi kosárba. A diákok Nagy Sz. révén próbáltak csatlakozást találni, az U20-at pedig Kucsora Csaba vette vállaira. Látványos, nagy dobópárbaj alakult ki, Filipovics jóvoltából többnyire az U20 vezetett, de Nagy és Takács Dániel révén "tapadt" ellenfelére az egyetemi együttes. Sőt, a félidő végén Opre Roland hármasával visszavették a vezetést az egyetemisták.

Közel két percet kellett várni a második félidő első kosarára, amelyet Nagy Sz. szerzett. Több mint 3 perc elteltével Kucsora szerezte büntetőkből az U20-as együttes első pontjait szünet után. 1 pontra feljött az U20, amikor Bak Márton előbb egy szép tempóval, majd egy látványos szereléssel vétette magát észre. A szakasz közepén Opre kihagyta, a túloldalon Gulyás bedobta a büntetőket, s ezzel fordult a kocka, az U20-as együttes került előnybe. A szakasz hajrájában pontatlanná vált az egyetemiek játéka, néhány lerohanásos könnyű kosárral ellépett az U20-as válogatott, amely 4 pontos előnnyel várhatta a záró etapot.

Bíró Levente kosarára Illés Balázs felelt a negyedik negyed elején, majd Kozák Márton büntetőivel zárkóztak az egyetemisták. Nagy Sz. újabb találatával 1 pontra csökkent az U20 előnye. Váltva estek a kosarak, Krnjajski Boris középtávoli kosarára Kozák bravúros betöréssel felelt. Egy újabb Bonifert-Durázi alley-oop után 5-re nőtt az U20 előnye. Boinitzer triplája fokozta az izgalmakat, ha szűken is, de a szinte minden egyetemi felzárkózási kísérletre felelő U20 végül felülkerekedett, s 78-71-re nyert.

Slide - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus