Angyal Barbara pontkirálynő, Mányoky Réka triplakirálynő lett

Komoly egyéni sikereket is begyűjtöttek Eb-bronzérmes U18-as női válogatottunk játékosai.

Tegnap este szenzációs magyar sikerrel ért véget az U18-as lány Európa-bajnokság az olaszországi Udinében: a mieink a csoportban még kikaptak Lettországtól, ám a harmadik helyért folytatott találkozón 58-56-ra győztek, így bronzérmet szereztek az A divíziós kontinenstornán úgy, hogy a 12 fős keretből 10 játékos ott volt a nem sokkal az Eb előtt véget érő U17-es világbajnokságon is, ahol a mieink a negyedik helyen zártak - írja a hunbasket.hu

Természetesen a csapat egységes munkája hozta meg leginkább ezt a kiemelkedő eredményt, ám ki kell emelni Angyal Barbara teljesítményét, aki 14.1 pontos átlagával az Európa-bajnokság pontkirálynője lett (7 meccsen 99 pontot dobott összesen), helyet is kapott a torna All-Star ötösében. 46.2%-kal értékesítette a duplákat, ami a mezőny 13. helyére volt jó, 31.4%-os triplamutatójával pedig a 20. lett. A pontok mellett a gólpasszok terén is kiemelkedő volt Angyal, 3.6-es meccsenkénti átlagával a holtversenyes hatodik helyen zárt, VAL-pontok alapján számított hatékonyságban pedig a 21. pozíciót szerezte meg 11.1-del. 

Mindenképpen említést kell tenni Mányoky Rékáról is, aki amellett, hogy a blokkok terén holtversenyes 21. lett (0.7), megnyerte a triplahatékonysági kategóriát: a 7 mérkőzés során 19 hármaskísérletéből 10 a helyére került, amivel a mezőnyben egyedül 50% fölött végzett (52.6%). Blokkokban Kiss Angelika zárt az élbolyban (1.1-es átlag, hatodik pozíció), lepattanózásban pedig az a Varga Alíz lett a mezőny nyolcadik legjobbja (8.4), aki pontszerzésben Angyal mögött a második legjobb magyar volt (8.6), gólpasszok terén is a második lett a mieinktől (2.6), és VAL-pontok alapján is (10.3). Wentzel Nóra szerzett labdákban a holtversenyes 16. helyen fejezte be a tornát (1.9). 

A csapatstatisztikák közül a tripladobásban a második legjobbak lettünk (32.8%), lepattanózásban az ötödik helyen zártuk (43.9), gólpasszokban pedig szintén (17.0). 

Ez a korosztály hatalmas teljesítményeket produkált idén kezdve a világbajnoksággal, aztán az Eb-n a nyolc közé jutással egy nagyrészt 17 évesekből álló csapattal, majd a nagy esélyes franciák kiejtésével a nyolc között, és végül annak a Lettországnak a két vállra fektetésével, amelytől pár nappal korábban még vereséget szenvedett. A jutalom egy érem, egy jövő évi U19-es világbajnoki szereplés, és egy olyan nyár, amit valószínűleg sosem fognak elfelejteni az érintettek: 

Angyal Barbara
Varga Alíz
Kiss Angelika
Wentzel Nóra
Mányoky Réka
Tóth Orsolya
Kovács Georgina
Horváth Réka
Révész Boróka
Tóth Franka
Vári Zita
Boros Berta 

Völgyi Péter
Iványi Dalma
Gáspár Dávid  

Fotó - fiba.basketball  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus