Argentína ellen folytatja az Universiade válogatott

A szombati szünnap után vasárnap a 9-16. helyért folytatja szereplését Nápolyban az Universiadén a magyar válogatott. Az első rivális Argentína lesz.

A wbasket.hu cikke:

A csoportkört a magyar lányok egy győzelemmel és két vereséggel zárták. Az utolsó csoportmeccsen Ukrajnát kiváló csapatteljesítménnyel magabiztosan múlták felül a mieink. Ezt megelőzően a csehektől egylabdás végjátékban kaptunk ki és egy sajátos játékvezetést hozó meccsen a japánokkal szemben 18 ponttal maradtunk alul. A lentebb is olvasható csapatstatisztikai összefoglaló szépen kirajzolja, hogy Bach Boglárka, Kaposi Pálma, Szücs Réka, Aho Nina és Benke Sára ötöse kiemelkedik. Csapatszinten támadásban 62.7 pontot átlagoltak a mieink 41 lepattanó, 8.3 gólpassz és 10.3 szerzett labda mellett. Ami fejfájást okozhatott a szakmai stábnak az a meccsenkénti 17 eladott labda, ami egy világversenyen nagyon magas szám. Maradt a triplákban is tartalék, melyeket kereken 20%-al dobtak a mieink az első három csoportmeccsen.

Szerdától péntekig három nap alatt három mérkőzést vívott a magyar csapat, így szombaton jól jött a pihenő. Igyekezett a szakmai stáb frissíteni a csapatot és egy kis nápolyi városnézés is szerepelt a programban. A vasárnapi rivális Argentína mindhárom csoportmérkőzését elveszítette. Sorrendben Portugáliától (64-50), Oroszországtól (70-56) és Romániától (56-37) maradtak alul. Két játékosukra érdemes figyelni. A külső sorukból Omela Pag és Marine Barzola a legeredményesebbjeik. A mieinkhez hasonlóan dobják a triplákat és valamivel kevesebb lepattanót szednek, viszont oda kell figyelni a meccsenként közel 12 szerzett labdájukra. Az eladott labdák száma náluk is igen magas. Érdemes azt is kiemelni, hiszen szoros végjáték esetén lehet jelentősége, hogy a 16 csapatos mezőny egyik legrosszabb büntetőzői. A magyar válogatott jobb szerkezetű és több minőségi játékost vonultat fel. Ha sikerül kellően felpörögni a találkozóra, egyértelműen esélyesek vagyunk. A győztes a 9-13. helyért folytatja a Kanada - Szlovákia párharc továbbjutója ellen.

Statisztika:

Fotó - wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus