Az U16-os válogatott már a felnőtt előrendszerét kezdi játszani

Váradi Kornél beszélt az U16-os együttesről, amelyet Sztojan Ivkovics is meglátogatott.

Az U16-os magyar válogatott az augusztus 8. és 17. között megrendezésre kerülő B-divíziós Európa-bajnokságra készül. A szakmai stábban ott van többek közt Váradi Kornél is, aki másodedzőként segíti a nemzeti együttes munkáját.

„Nagyon jól érzem magamat a válogatottnál, élvezem a munkát – mondta Váradi Kornél a ktekosar.hu-nak. – Három hetet dolgoztunk eddig együtt, játszottunk már edzőmeccseket, de még a munka elején járunk. Év közben voltak összetartásaink, ám sok feladat áll még előttünk, hogy el tudjuk végezni mindazt, amivel az Európa-bajnokságon jó eredményt érhetünk el. Akárcsak a többi utánpótlás válogatottat, úgy az U16-os csapatot is többször meglátogatta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány.”

Két edzőmeccsen van túl az U16-os válogatott: egy győzelem és egy vereség a mérleg Szlovákia ellen.

„Az első mérkőzésen mi, a másodikon a szlovákok dobtak jobban. Sok eladott labdánk volt, ebben a tekintetben mindenképpen javulnunk kell. Hasznos tapasztalatokat szereztünk, az eheti munkát a két mérkőzés tanulságainak levonásával kezdtük el, próbáljuk kijavítani a hibáinkat. Sok időnk nincs, hiszen szerdán már utazunk Litvániába, ahol topkosárlabda ellen fejlődhetünk. Hatalmas lehetőség előtt áll a csapat, hiszen láthatják a játékosok, hogy egy olyan országban, ahol elsőszámú sport a kosárlabda, a fiataloknak milyen képzettségük és mentalitásuk van.”

Ivkovics Milán és Cserkó András is a válogatottal készül.

„Az Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia számára hatalmas örömet jelent, hogy két játékos is megérdemelten van ott a keretben. Ivkovics Milánnal és Cserkó Andrással is elégedettek vagyunk. Milán az elmúlt másfél hétben sajnos bokasérüléssel bajlódott, de már a rehabilitáció végénél jár.”

Az U16-os válogatott szövetségi kapitánya nem más, mint Váradi Kornél édesapja, Váradi Attila.

„Korábban már dolgoztunk együtt, s minden közös munkánknak az a célja, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az adott helyzetekből. Minél inkább próbáljuk átadni azt, amire épül a válogatott stratégiája és struktúrája. Az U16-os csapat már a felnőtt válogatott előrendszerét kezdi játszani, mégpedig azért, hogy a játékosok be tudjanak épülni abba a szisztémába, amelyet a magasabb korosztályok is képviselnek. Hosszabb távon az a célunk, hogy minél többen eljussanak a felnőtt válogatottságig.”

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus