Az U18-as 3x3 Eb-re készülnek fiaink

A tavaly Eb-t nyerő felkészítő edző, Szarvas Gábor vezetésével elkezdte az összetartást az U18-as 3x3-as fiú válogatott, a kapitányt kérdeztük.

A válogatott keret milyen elvek alapján került kiválasztásra?

A kiválasztási elveink nem változtak idén sem. Gyors, ruganyos, robbanékony játékosokat kerestünk mezőny posztra, emellett a palánk alá olyan játékost, aki tömegével, képzettségével, harcosságával tud a csapat hasznára lenni.

Azt is figyeltük, hogy tudják a kiválasztottak, hogy hogy kell győzni, tudják mit kell tenni, mennyit kell dolgozni a sikerért. Az első összetartásra az U18 bajnok Kuttor Gergőt Székesfehérvárról, a 3x3 országos bajnok Erdei Márkot és Tanoh Anrást a Budapest Honvédból, Meződi Patrikot és Bartha Ákost pedig a Vasas Akadémából hívtuk meg.

Milyen program áll a válogatott előtt, illetve mik az eredményesség célok?

Első lépésben részt vettünk a Budapesti Honvéd által rendezett Honvéd-Kezdő5.hu 3x3 Kupán, ahol tovább is jutottunk a csoportunkból és jó meccseket tudtunk játszani a felnőtt riválisok ellen is, így rengeteg hasznos információval gazdagodva építhetjük tovább a csapatot.

A következő ciklusban az edzések mellett még egy budapesti torna szerepel.

Az augusztusi szolnoki Eb-selejtező előtti összetartást egy külföldi tornával zárjuk.

Az Eb-selejtező az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is tét nélküli lesz számunkra.

Az előző három évben Debrecen adott otthont az Eb-döntőknek és rendező országként automatikusan tagja voltunk a legjobb 12 csapatnak. Ezúttal viszont a tavalyi Európa-bajnoki győzelmünk miatt vagyunk ott a Tbilisziben megrendezendő szeptemberi Eb-fináléban.

Az előző évben magasra tettük a mércét az Eb-arannyal. A tavalyi csapat kiválasztása tökéletesre sikerült és a szerencse is sokszor mellénk állt.

Idén sok munka vár még ránk ahhoz, hogy tényezői legyünk az Eb-döntőnek.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus