Az U18-as 3x3-as fiú válogatott elkezdte a felkészülést

Szarvas Gábor és Lekli József szövetségi edzők irányításával elkezdte a felkészülést az U18-as 3x3-as válogatott az Eb-re, komoly célokkal.

A felnőtt szinten a Szolnoki Olaj KK friss magyar bajnok és kupagyőztes másodedzője, Szarvas Gábor U18-as 3x3-as válogatott szövetségi kapitány és segédje, az idén a Vasas Akadémia B-csoportos ezüstérmes gárdájának másodedzője, Lekli József kinevezték a debreceni Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes keretét, ahová a Budapesti Honvéd bedobója, Martinez Ralf, a Vasas Akadémia játékosa, Bencsik Barnabás, a Nyíregyháza 2017-es junior bajnoki MVP-je, Mokánszki Máté és az Amerikából hazatérő, egyébként szolnoki nevelésű Frank Áron kerültek be.

Ez a korosztály a tavalyi világbajnokságon hatodik helyet szerzet, egy évvel korábban pedig 5. helyen zárt az Eb-n.

Ami a programot illeti, az első összetartás Székesfehérváron volt június 29-30. között, legközelebb július 4-5-6. készülnek a játékosok szintén Fehérváron a hétvégi oroszlányi tornára. Július 23-25. között Székesfehérváron találkoznak újra az érintettek és Szolnokon augusztus 4-5-én játsszák az Eb-selejtezőket, siker esetén pedig jöhet majd az Európa-bajnokság Debrecenben, ahol a cél a legjobb négybe kerülés lenne Szarvas Gábor szövetségi kapitány elmondása alapján.

Fotó - Szarvas Gábor facebook

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus