Csoportelsők lettek a magyar fiúk is az U18-as 3X3 Eb-n

Tegnap este a debreceni U18-as 3X3 Eb-n a magyar fiúk is bemutatkoztak, és meg is nyerték mindkét meccsüket - így ők is csoportelsőként jutottak be a mai negyeddöntőkbe.

Tegnap délután és este a magyar fiú U18-as 3X3 válogatott is pályára lépett a debreceni korosztályos Eb-n.

Elsőként a törökökkel kellett szembenézni a srácoknak. Fej-fej mellett haladtak a csapatok - eleinte Kerpel-Fronius Gáspár kosaraival tartottuk magunkat, majd 5-6 után fordult a kocka Durázi Krisztofer révén, de a törökök is tapadtak ránk. 9-8 után kezdtünk meglépni: Kerpel-Fronius előbb Máriás Gergelynek adott fel egy alley-oopot, amiből ziccer lett, majd Durázi zsákolt Kerpel-Fronius légpassza után, tombolt a közönség (11-8). Nagyon gyorsan estek a kosarak - egy török pont után Durázi duplájával és a Kerpel-Fronius ellen elkövetett sportszerűtlen után bedobott 2 büntetővel megléptünk (15-9), és még csak ekkor jártunk az 5 perces határnál, tehát elvileg a meccs felénél. Máriás ziccere mellett a törökök két duplát hintettek. 1-2 percig sok volt a hiba mindkét oldalon, de Gulyás Milán két kétpontossal megtörte a csendet a 7. perc végén és a 8. elején, Kerpel-Fronius ziccere pedig 2:20-szal a vége előtt lezárta a találkozót (21-15).

A második, Lettország elleni találkozó sokkal kevesebb pontot hozott. A lettek kezdték a pontgyártást, de Durázi révén gyorsan fordítottunk, majd Máriás is kétszer volt eredményes, ellenfelünk azonban két duplával fordított (4-5). Kerpel-Fronius ziccere jelentette az egyenlítést, majd Durázi és egy lett játékos is a palánk alól voltak eredményesek, így jutottunk el a meccs feléhez (6-6). Durázi két pontjával megint nálunk volt az előny, és bár jobban meglépni nem tudtunk, a vezetést már nem adtuk át a letteknek innentől kezdve, általában 2-3 pontos előnyünk volt. Ellenfelünk a végjátékban, az utolsó percekben csak 15-13-nál jött be egykosárnyi különbségen belülre, de egy Kerpel-Fronius - Durázi összjáték után visszaállt a hárompontos differencia, így az utolsó pillanatban hiába dobtak kosarat a lettek, 16-14-re így is mi nyertünk.

Két győzelemmel tehát a C csoport első helyén végeztek a srácok, így a B csoport második helyezettjével, Andorrával kell megküzdeniük ma a négy közé jutásért (a programról beszámolunk még a mai nap folyamán).

A dobóverseny női selejtezőjében Kányási Veronika szerepelt a magyar csapatból, 3 pontjával azonban nem jutott be a mai döntőbe, így ebben a versenyszámban magyar érdekeltségünk nem lesz.

A Kerpel-Fronius - Durázi alley-oop lett a nap legszebb jelenete egyébként:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus