Cziczás László nyilatkozott az U20-as Eb rajtja előtt

Az U20-as női válogatott holnap kezdi meg szereplését az Eb-n. Ennek apropóján a Cziczás László kapitánnyal készült interjút olvashatjátok.

A wbasket.hu cikke:

Már nem kell sokat várni és szombaton megkezdődik Sopronban a 2018-as U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. Az elmúlt napokban bemutattuk lapunk hasábjain a csoportellenfeleket, a minap pedig Cziczás László szövetségi kapitánnyal volt alkalmunk beszélgetni.

A magyar csapat az elmúlt hétvégén játszotta utolsó felkészülési meccseit. Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában Szlovákiát láttuk vendégül. Kemény találkozókon 78-67-es és 63-53-as győzelmet aratott válogatottunk. A második mérkőzésen ráadásul Studer Ágnes és Kiss Virág nem lépett pályára. „Az első meccsen Studer Áginak aláfordult a bokája, Kiss Virág ütést kapott a kezére. Attól is féltünk, hogy esetleg valami komolyabb probléma van, de szerencsére csak meghúzódott. Így ők nem is játszottak a későbbiekben.” – fogalmazott lapunknak Cziczás László szövetségi kapitány.
A szakmai stáb összességében hasznosnak ítélte az utolsó mérkőzéseket. „Egy nagyon harcos szlovák csapat ellen játszottunk. Ez azért is volt jó, mert olyan mentalitással találkoztunk, amilyennel az Európa-bajnokságon is fogunk találkozni. Mindenesetre a csapat tartását bizonyította, hogy a két legfontosabb játékosunk kiválása után is győzni tudtunk. Nagyon értékes következtetéseket vontunk le a két meccsből.” – jelentette ki az U20-as válogatottunk szakvezetője.

A magyar válogatott június 4-én kezdte a felkészülést a soproni kontinenstornára. Beszélgetésünk alkalmával arról is érdeklődtünk Cziczás Lászlónál, hogy az azóta eltelt egy hónapban miként sikerült elvégezni a tervezett munkát. „Úgy gondolom, hogy amit szerettünk volna, azt elvégeztünk. Nyilván mindenre nem volt idő, de azt gondolom, hogy nagyon becsületesen megcsinálták a lányok azokat a dolgokat, amiket kért tőlük a szakmai stáb. Nagyon várjuk már az Európa-bajnokság kezdetét.” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Nagy várakozás előzi meg a tornát. Szerencsére itthon is egyre több felületen kap megjelenést az U20-as Európa-bajnokság. Megkerülhetetlen a kérdés, hogy ez a hangulat miként hat a csapatra. „Nem először játszanak már ezek a lányok Sopronban. Nem hinném, hogy ez bármiféle görcsösséget okozhat. Inkább azt tapasztalom, hogy rettenetesen várjuk már a kezdést.” – reagált a felvetésünkre Cziczás László.
Sopron rendkívül rutinos rendező a korosztályos eseményeket tekintve, hiszen az elmúlt két évben U18-as A-divíziós Európa-bajnokság alkalmával is kiválóan vizsgázott házigazdaként. A most szereplő magyar válogatott tagjainak többsége is megmutathatta magát ezeken az eseményeken. A szombaton kezdődő csoportküzdelmek alkalmával sorrendben Horvátország, Lettország és Lengyelország lesznek a riválisok. Szombaton, vasárnap és hétfőn egyaránt 18 órakor kezdődnek a találkozók a Novomatic Arénában. A csapat és a szervezők minden szurkolót várnak a helyszínre.

Cziczás Lászlónál arról érdeklődtünk, hogy milyen erőviszonyokat vár a csoportban. „Az első meccsek után, amikor mindenkit személyesen fogok látni, már egy más képet tudok majd alkotni. Előzetes gondolataink szerint a lettek lesznek a csoport legerősebbjei mellettünk. Azt várom, ha vért izzadva is, de megpróbáljuk megnyerni a csoportot.” – árulta el várakozásait lapunknak a szakvezető, akit arról is kérdeztünk, hogy konkrét eredmény elvárást fogalmaztak-e meg a csapattal szemben. „Nincs eredmény elvárás, amit megfogalmaztunk volna. Inkább spannoljuk egymást és mindig mondogatjuk, hogy nagyon jó eredményt fogunk elérni. Hogy ez mire lesz elég, azt megtudjuk hamarosan.” – zárta beszélgetésünket Cziczás László.

 

Fotó - facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus