Élőben az U20-as fiú válogatott Izland elleni mérkőzése

Sorsdöntő meccs előtt áll Pór Péter együttese - a tét a legjobb nyolc közé jutás. Mutatjuk, hol lehet nézni a találkozót, és hogy mik az esélyek!

Ma este utolsó csoportmérkőzését játssza U20-as fiú válogatottunk a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon. A meccs tétje nem kisebb, mint az, hogy melyik csapat jut be a legjobb nyolc közé az orosz válogatott mellett.

Amennyiben a 21:30-kor kezdődő Oroszország - Fehéroroszország mérkőzést a beloruszok nyerik, úgy szinte biztosan elesünk a negyeddöntőtől. Ennek az az oka, hogy hármas holtverseny lenne a három 3-1-es mérleggel záró csapat között. Az oroszok tegnap 35-tel vertek minket, mi 12 ponttal győztük le Fehéroroszországot, így az oroszoknak több mint 47 ponttal kellene kikapniuk ahhoz, hogy megelőzzük őket - ebben a forgatókönyvben a fehéroroszok biztosan előttünk lesznek, hiszen mi -23-as kosáraránnyal állunk, míg ők -12-ről javulnak, ha ma győznek. Izgulnivalónk tehát egészen este 11 utánig lesz.

Ha azonban jön a papírforma az esti meccsen, és az oroszok a fehéroroszokat is könnyedén elintézik, ahogy eddig minden ellenfelükkel tették, akkor a mieink helyzete sokat javul. Akkor ugyanis egyértelmű, hogy ha győzünk, mi végzünk a második helyen 3-1-es mérleggel, így bejutunk a legjobb nyolc közé.

Ha esetleg kikapunk, akkor hármas holtverseny lesz a 2-2-vel végző mieink, az izlandiak és a fehéroroszok között. Fehéroroszország 5 ponttal verte Izlandot, mi 12-vel a fehéroroszokat, így a beloruszok -7-es kosáraránnyal biztosan nem jutnak tovább. Nekünk belefér egy maximum 8 pontos vereség is, hiszen az izlandiakkal szemben 17 pont előnnyel indulunk ebben az összevetésben. Nagy esély ez, hiszen a jelenleg mutatott játék alapján bőven le tudjuk győzni az izlandiakat.

A 17:00-kor kezdődő Izland - Magyarország összecsapás az U20-as B divíziós fiú Európa-bajnokság csoportmeccseinek utolsó fordulójából:

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus