Földi Attila szerint minden várakozást felülmúltak az U18-as lányok

A vasárnap Debrecenben véget ért 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon a magyar leányválogatott bravúros teljesítménnyel bronzérmesként zárt.

Az U18-as magyar lányok 19–13-ra nyertek a németek elleni a bronzmérkőzésen a debreceni 3×3-as korosztályos kosárlabda-világbajnokságon, így szenzációs eredményt elérve felállhattak a dobogó harmadik fokára az USA és Spanyolország válogatottjai mögött. A mieink a torna történetében második alkalommal (2015, Debrecen, bronzérem) szereztek érmet. A szövetségi kapitányt, Földi Attilát kérdezte a siker után az utanpotlassport.hu.

„Minden várakozást felülmúlt ez a bronzérem, abszolút túlteljesítettük az előzetes elvárásainkat, hiszen a csoportból való továbbjutást tűztük ki célul, viszont ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy.  Elhitték a lányok, hogy  egy mérkőzésen bárkivel felveszik a versenyt, és ez meglátszott a csapat teljesítményén is, meccsről meccsre fejlődtünk a tornán, de ez a harmadik hely a csoda-kategória” – nyilatkozta Földi.

A teljes cikk itt olvasható!

fotó: fiba.basketball

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus