Forray Gábor: Ez a realitás, egy rossz szavam sem lehet

Az U18-as válogatott szövetségi edzője elmondta, hogy hat játékos is hiányzott a keretből, de akik ott voltak, azok mindent megtettek.

Véget ért az U18-as B-divíziós Eb, a magyar válogatott a 15. helyen végzett. A nemzeti együttes szövetségi edzőjét, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzőjét, Forray Gábort kérte némi értékelésre a ktekosar.hu.

"Számomra mindig az a legfontosabb, hogy mi az, amivel jobbítani lehet a csapatunkat, és persze mi az, amivel jobbítani lehet a saját munkámat. Nagy meglepetés nem ért, egyre jobban előtérbe kerül minden válogatottnál az atlétikusság, gyors, agresszív, gyorsan döntő, párharcokat vállaló játékosokra épülnek a válogatottak. Mi magunk is próbáljunk követni ezt a folyamatot, ennek megfelelően terveztük meg a keretet, és biztos vagyok abban, hogy ha a lehetőségek szerinti legjobb játékosállománnyal mehettünk volna, ebben is jobbak lettünk volna" - mondta Forray Gábor.

"Az Amerikában szereplő Filipovics Péter, valamint a Joventut Badalona játékosa, Maronka Zsombor lemondta a válogatottságot. A korosztály elsőszámú irányítója, Balsay Ádám az U18-as bajnoki döntőn sérült meg, és sajnos nem jött rendbe Kovács Benedek, a Monaco játékosa sem, mint ahogy szintén sérülés miatt hiányzott Scherer Bálint is. Aztán az Eb első meccsén sérülés miatt kiesett egyik alapemberem, az Alba Fehérvár felnőtt keretéhez tartozó Lukács Norbert is. Ez hat játékos. Ismerve a hazai merítési lehetőségeket, ez igen komoly különbség" - tette hozzá a kerettel kapcsolatban.

"Még így is lehetett volna jobb az eredmény, ha például sikerül megnyerni mondjuk a hosszabbításos meccsünket. De ezúttal ez a realitás, egyetlen rossz szavam sem lehet a játékosokra, minden megtettek. Mint ahogyan minden háttértámogatást megkaptunk a szövetségtől is, erre nem foghatunk semmit" - értékelt a tréner.

A teljes interjú ezen a linken elolvasható!

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus