Kányási Veronika megnyerte az ügyességi versenyt

Kányási Veronika lett az U18-as 3X3 világbajnokság ügyességi számának győztese, miután legyőzte mindkét ellenfelét a döntőben.

Megrendezték az ügyességi verseny döntőjét a kazahsztáni U18-as 3X3 világbajnokság mai napján, a fináléban pedig részt vett a négy közé jutásért rendezett selejtezőből legjobb idővel bekerülő, az U18-as lány világranglistát jelenleg vezető Kányási Veronika is. A teljesítendő pálya ugyanaz volt, mint a selejtezőben, de most az ott elért időeredmények alapján az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal egymás ellen versenyzett a pálya két oldalán.

Az elődöntőben könnyű dolga volt a Szolnokon nevelkedő, de nem sokkal a vb előtt Ceglédre igazoló Kányásinak, mivel a guatemalai Nathaly Pinelo az első részt is alig tudta teljesíteni (az alapvonali kosarat), mire a magyar lány már befejezte a pályát. A másik elődöntőben a lengyel Julia Niemojewska megelőzte Nadine Selaawit. A bronzcsata után következett a döntő, ami azért szorosabban alakult, mint az elődöntő. A lengyel lány 1-gyel korábban talált be, mint Kányási, de a pattintott passznál előzött a magyar játékos, némi előnye volt a kétlabdás szlalomnál, a sima passz után pedig még nagyobb, így végül itt sem kellett azért annyira izgulni, Kányási Veronika megnyerte a világbajnokság ügyességi számát.

Gratulálunk a magyar lánynak, aki a holnapi napon a legjobb 8 között folytatja a tornát csapattársaival, tehát csapatban is van még esélye felérni a csúcsra!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus