Kerpel-Fronius értékelése az U20-as Eb-ről

A Szedeák fiatalja szerint az első meccsen nagyon nem jött ki a lépés és ez meghatározta a későbbi szereplést is.

A Naturtex-SZTE-Szedeák Facebook-oldalán jelent meg egy rövid interjú Kerpel-Fronius Gáspárral, a klub U20-as válogatott játékosával a nemrég lezárult korosztályos Európa-bajnokságról - itt az U20-as együttes a B divízió 10. helyén zárt.

Mi a véleményed a csapat és saját teljesítményedről?
"Tisztában voltunk azzal, hogy az első meccs nagyon nagy téttel bír majd és akár a továbbjutásunkról is dönthet. Sajnos nagyon nem jött ki a lépés, és nem tudtuk megszerezni a győzelmet. A folytatásban már jobb játékot mutattunk, de a csoportból nem tudtunk továbbmenni. Úgy gondolom viszont, hogy a vereségek után a csapat még jobban összeállt és magabiztos győzelmeket tudtunk aratni. 10. helyen végeztünk, ami összességében nem rossz eredmény, hiszen volt pár hiányzó játékosunk, akik nagy hasznunkra lehettek volna. Ahogy a csapat is, én is kicsit később vettem fel az Eb ritmusát, onnantól viszont kiegyensúlyozottabban tudtam teljesíteni."

Melyik volt a legemlékezetesebb meccsed és miért? 
"Talán a macedónok elleni meccs volt számomra a legemlékezetesebb, hiszen 34 ponton tudtunk tartani egy támadó szellemű csapatot. Ez is mutatja, hogy a védekezésünk az egész torna során nagyon rendben volt."

Mi volt a legnagyobb élményed az Európa-bajnokságon, és miért? 
"A hangulatot kell kiemelnem, több éve együtt van ez a társaság és ez a pályán, illetve a pályán kívül is látszódik."

A felkészülés augusztus közepén kezdődik, most van egy kis időd a regenerálódásra. Mik a terveid a következő pár hétre?
"Most van egy kis pihenőm, külföldre utazom kicsit regenerálódni, aztán Balatonon töltök pár napot a családommal és a barátaimmal, aztán kezdem a felkészülést Szegeden."

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus