Két sima sikerrel folytatta felkészülését U16-os fiú válogatottunk

U16-os fiú válogatottunk a hétvége folyamán két mérkőzést játszott Bosznia-Hercegovina csapatával, és mindkettőt simán nyerte 30, illetve 36 ponttal.

A hunbasket.hu interjúja:

A találkozókat követően Faragó Péter szövetségi edző értékelte a látottakat.

"Páros mérkőzéssel folytattuk felkészülésünket. Még mindig 16 fős kerettel készültünk, így bőven volt lehetőségünk szerkezeteket és játékosokat próbálgatni, még úgy is, hogy a magunk már többnyire kialakult. A mérkőzést jó ritmusban kezdtük, ami főleg szerzett labdáinknak és jó besegítéseinknek volt köszönhető. Bosznia is hamar felébredt, és egy egál első negyeddel zártunk, bár a játék képe inkább azt mutatta, hogy sokkal vezetünk. Erre nem is kellett olyan rengeteget várni, mert a második negyedben már felőröltük a kapkodó vendégeket, akik a harmadik negyedben teljesen szétestek. Az átmeneti játékunk többségében jól működött, amikor nem, az is azért volt, mert nem osztottuk meg a labdát, hanem mindenki kicsit maga próbált egyéni megoldásokkal próbálkozni. Miután ezekre a dolgokra felhívtuk a figyelmet, stabilizálódott a játékunk. Ki kell, emeljem, hogy 12 eladott labdával végeztünk egy olyan meccsen, ahol több mint 78-at támadtunk. Ez pontosságra és figyelemre utal, továbbá arra is, hogy rengeteget jelentett az előző páros edzőmeccs is, ahol pont ezzel gyűlt meg a bajunk."
 
Magyarország U16 - Bosznia-Hercegovina U16 76-46 (16-17, 23-14, 17-5, 20-10)
 
U16-os válogatottak felkészülési mérkőzése
Budapest, Pasaréti Sportcentrum
V.: Jankovics Viktor, Gruber Nikolett, Dr. Nagy Zsombor

 
Magyarország U16: Tallós 19, Puskás -, Váróczy 3/3, Fekete-Gál 6/3, Rosta 11. Csere: Nyikos -, Teszárik 11, Szász-Veres 2, Zöldi 5/3, Demeter 3/3, Hanzély 2, Flasár 14.
 
 
"A második meccsre teljesen más szerkezettel léptünk pályára. Gyorsabban kezdtünk, mint az első találkozón, és nem hagytuk kibontakozni a bosnyákokat. Félidőre körülbelül negyven pontnyi előnyünk volt. Az előző nap a triplázás annyira nem ment, ezúttal azonban ez is a helyén volt. Taktikai fegyelmezettségben egyértelműen fejlődtünk, a társaság a korábban megmutatott dolgok közül többet is magától olvasott. A második félidőben megmutatkozott azért, hogy a gyilkos ösztön még hiányzik belőlünk, és visszaengedtük 35 pont környékére a vendégeket. Egyébként elég ideges hangulatú mérkőzés volt, mert a vendégek általam ismert edzője a meccs 3. percében már beleállt a bírókba, és próbálta feltüzelni ezzel a 20 pontos hátrányban lévő csapatát. Nem sikerült neki, így a bosnyákok játéka agresszívvá vált a második félidőre. Örülök, hogy megtapasztaltuk kicsit ezt is, mert biztos találkozunk majd olyan csapattal, amely a bizonytalanságát látszatpánik-keltéssel, vehemenciával és káoszcsinálással próbálja majd palástolni. Ehhez is kell tudnunk alkalmazkodni: kevesebb leütéssel és több agresszív támadással kell ilyenkor válaszolnunk."
 
Magyarország U16 - Bosznia-Hercegovina U16 96-60 (24-10, 36-15, 15-26, 21-9)
 
U16-os válogatottak felkészülési mérkőzése
Budapest, Pasaréti Sportcentrum
V.: Tőzsér Dénes, Farkas Péter, Nagy Bence

 
Magyarország U16: Nyikos -, Lukácsi 22/6, Teszárik 14, Mezőfi 5/3, Flasár 18. Csere: Rosta 7/3, Puskás 2, Kovács 8/3, Hanzély -, Szász-Veres 11/3, Zöldi 6/6, Váróczy 3/3.
 
 
"Ismét jónak értékelem az előző két mérkőzést. Azt tudom mondani, hogy domináltunk. Jobb meccseket, nagyobb ellenállást vártam volna az ellenféltől, de ez most így sikerült. Következő megmérettetésünk a csoportellenfelünk Anglia lesz. Természetesen nem játsszuk ki az összes kártyánkat. Főleg magunkra figyelve próbálunk játszani, de azért fél szemünk az angolokon is ott lesz. 
 
Szeretném ezúton is megköszönni Németh László Tanár Úr segítségét, aki tulajdonképpen meggyőzte a briteket, hogy játszunk egymás ellen úgy, hogy csoportellenfelek vagyunk. Köszönöm a segítségét, nélküle nem jöhetett volna létre ez a páros mérkőzés!" - zárta nyilatkozatát a szövetségi edző.

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus