Kikaptak Ukrajnától az U16-os fiúk

A hetedik-nyolcadik helyért játszhatja utolsó mérkőzését a magyar válogaott a B-divíziós Eb-n.

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, 5-8. helyért

Ukrajna - Magyarország 73-59 (17-15, 11-20, 24-18, 21-6)

Magyarország: Verasztó -, Balsay 6/3, Pallai 12/6, Kovács B. 12/6, Fekete 9
cserék: Kopácsi 3, Csikai 4, Filipovity 9, Kiss B. -, Dokmanovic -, Lukács 4

Alig tizennyolc másodperc telt el a meccsből, amikor a gyűrűbe vágódott Kovács Benedek triplája, de arra már majdnem öt percet kellett várni, hogy rajta kívül más magyar játékos betaláljon - Filipovity kosarával 12-7-re módosult az állás az ukránok javára. Innentől azonban sikerült partiban lenniük a mieinknek, sőt, a játékrész végére egészen egy pontig zárkóztak, majd a kisszünetet követően ki is egyenlítettek. Ezekben a percekben egyértelműen Verasztóék akarata érvényesült, a negyedet végül kilenc ponttal meg is nyerték - a jó dobóforma mellé határozott védekezés társult, ami meglátszott az eredményen.

A nagyszünetet követően azonban elég hamar beszórt három triplát és ezzel lendületbe jött Ukrajna, a harmadik negyed derekára ismét kiegyenlítetté vált a meccs, egy-két pontnál nem alakult ki nagyobb különbség - Csikai kettesét követően 53-52-es magyar vezetésről indult a záró etap. Itt viszont már meg tudtak lépni az ukránok, a mieink nagyon megtorpantak támadásban, bő hat perc alatt összesen négy pontot tudtak dobni, ez pedig nem fért bele - nem sikerült már a fordítás, így a hetedik-nyolcadik helyért léphet pályára csapatunk szombaton.

Horváth Orsolya technikai vezetőtől:

Váradi Attila - vezetőedző: Igazi ránk jellemző mérkőzést játszottunk, megjártuk a mennyet és a poklot. Játszottunk extra jól és katasztrófálisan gyengén. Meg kell tanulnunk fegyelmezetten és csapatként játszani, elsősorban nehéz periódusainkban, de akkor is, amikor látszólag könnyen sikerül minden. Holnap a 7. helyért szállunk harcba, fontos, hogy jó játékkal  - megmutatva igazi arcunkat -  tudjunk búcsúzni az Európa-bajnokságtól.

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus