Madár Eszter az U16-os Eb leghatékonyabb játékosa lett

Madár Eszter két kategóriát nyert, egyben második lett, Dombai Réka pedig három mutatóban is a legjobb 10 között végzett.

A hunbasket.hu statisztikai összefoglalója:

Olasz győzelemmel zárult a litvániai Kaunasban rendezett U16-os leány Európa-bajnokságon, amelyen, amint arról már beszámoltunk, a mi lányaink a hetedik helyen végeztek. Madár Eszter lett a torna leghatékonyabban teljesítő, legpontosabban dobó játékosa és második legjobb pattanózója, Dombai Réka pedig három statisztikai kategóriában is a legjobbak közé került.

A végső győztes volt korosztályos válogatottunk első ellenfele a kontinensviadalon, s az olasz csapat maradt egyedül veretlen. A taljánok a fináléban azt a cseh csapatot győzték le 60-52-re, amely a negyeddöntőben a befejezés előtt pár másodperccel tudta bebiztosítani győzelmét Mészárosné Kovács Andrea együttesével szemben.

Ami a kontinensviadal egyéni statisztikáit illeti, válogatottunk legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó játékosa, a dupla-dupla közelében átlagoló (10,7 pont, 9,6 lepattanó) Madár Eszter a dobólistán a 13. lett, pattanózásban viszont az egész Európa-bajnoki mezőnyben csupán egyetlen játékos, a 12,6 lepattanót átlagoló litván Simona Visockaite tudta felülmúlni. Tekintve azonban, hogy a házigazdák - éppen "miattunk", azaz mert a nyolc közé jutásért lányaink legyőzték őket - a mezőny második, gyengébbik felében játszották utolsó 3 meccsüket, nyugodtan mondhatjuk: hogy Madár az "elit", azaz a kontinensviadal jobb csapatait felvonultató részének legjobb pattanózója lett. És ez még nem minden: Madár Eszter dobta a legjobban, leghatékonyabban az egész Európa-bajnokságon a duplákat (35/60, 58,3%). Mindezek tükrében talán nem meglepő, hogy a Csata DSE kosarasa bizonyult az egész Európa-bajnokság leghatékonyabb játékosának, remek, 20.9-es meccsenkénti hatékonysági átlaggal. Ehhez azért kellett az is - sokoldalúságát bizonyítandó -, hogy belső, palánk alatti játékos létére 2,1 gólpasszt átlagolt. Ő és a már említett litván lány holtversenyben nyerte a dupla-duplázók ranglistáját, mindketten csapatuk 4 mérkőzésén szereztek legalább 10-10 pontot és lepattanót.

Dombai Réka a pontszerző ranglistán a harmadik lett 15,4 pontos átlaggal. Elég széles "szórással" dolgozott, volt, hogy 32 pontig jutott, ám akadt 4 pontos mérkőzése is. Figyelemre méltó, hogy a Vasas bedobója 4,6-os gólpassz átlagával az Európa-bajnoki mezőny negyedik legjobb előkészítőjének bizonyult, 2,6-os labdaszerzés átlagával pedig e kategória rangsorában a 10. lett.

Csapatszinten a lengyelek után a mi lányaink dobták a legjobban a büntetőket. (67/90, 74,4%). Madár nem rontott büntetőt (5/5). Galántai Alma is remek, 11/12-es, 91,7%-os találati aránnyal célzott az Eb-n a vonalról. Vincze Nikolett is biztos kézzel értékesítette a büntetőket (9/10, 90%),Keita Aya is csak 1 büntetőt rontott (5/6, 83,3%), "Statisztikailag" lányaink balszerencséje, hogy az Eb-honlapján a büntetődobó ranglistára több, mint 20 kísérlettel lehetett felkerülni... Különben Madár itt is a legjobb, Galántai a második, Vincze pedig a negyedik lehetett volna...

Forrás - hunbasket.hu
Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus