Mától 3x3-as Eb-selejetező Szolnokon (élőképpel)

15 ország 18 csapata mérkőzik a három napon át tartó tornán, természetesen jelen lesz a korosztályos magyar fiú és lány válogatott is.

A kosarsport.hu cikke:

Augusztus utolsó napján kezdődik az U18-as 3x3-as kontinensviadal, amelynek házigazdája Debrecen lesz. Az eseményre három helyszínen kvalifikálhatnak a csapatok, Voiron (Franciaország) és Bari (Olaszország) mellett a Tisza-parti kosárváros is otthont ad egy selejtezőnek ezen a hétvégén - hasonlóan a tavalyi évhez.

15 ország 18 csapata mérkőzik a három napon át tartó tornán, természetesen jelen lesz a korosztályos magyar fiú és lány válogatott is – a hölgyek Földi Attila vezetésével, míg a fiúk Szarvas Gábor irányításával.

Az első mérkőzés augusztus 4-én, szombaton 15:00 órakor kezdődik a Tiszai hajósok terén, Grúzia fiúcsapata küzd meg Szerbiával. Mindkét magyar együttest kétszer láthatják a szombati játéknapon a nézők, a lányok 16:00 órától Fehéroroszország, majd 21:00-tól Oroszország ellen mérkőznek, a fiúk pedig 19:00-kor Hollandiával, 22:00-kor pedig Montenegróval csapnak össze. Az esemény megtekintése díjtalan.

A programban szerepel zsákolóverseny, lesznek kvízjátékok, extrém sportbemutatók, esténként pedig DJ fokozza a hangulatot – mondta el Ribár Zsuzsanna, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezési csoportjának vezetője.

A várható nagy meleg miatt a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. munkatársai a vendégek részére vizet osztanak, valamint felállításra kerül egy párakapu is.

"A magyar kosárlabdának és Szolnoknak ismét nagy diplomáciai siker, valamint megtiszteltetés a rendezvény lebonyolítása és a sportág népszerűsítése." - mondta el Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke az esemény sajtótájékoztatóján.

Örömmel konstatálta, hogy egészen a közelmúltig úgy volt, az idei lesz az utolsó selejtezőtorna Szolnokon, ám a nemzetközi kosárlabda szövetség, vagyis a FIBA elégedett volt a rendezéssel, ezért újabb három évvel meghosszabbította a szerződést a magyar szövetséggel.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus