Megvan U16-os fiú válogatottunk utazó kerete a B divíziós Eb-re

Csütörtökön reggel indul U16-os fiú válogatottunk a B divíziós Európa-bajnokság helyszínére, a romániai Pitestibe.

A mieink a kontinenstorna B csoportjában kaptak helyet, és pénteken rögtön egy szünnappal nyitnak majd - ezt követően Észtország, Ukrajna, Norvégia és Nagy-Britannia lesznek az ellenfeleink. A csoportok első két-két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, a torna első három helyezettje pedig feljut az A divízióba.
 
 
A magyar válogatott csoportmérkőzései


2023. augusztus 5., szombat
14:30   Magyarország – Észtország
 
2023. augusztus 6., vasárnap
14:30   Ukrajna – Magyarország
 
2023. augusztus 8., kedd
19:30   Magyarország – Norvégia
 
2023. augusztus 9., szerda
17:00   Nagy-Britannia – Magyarország

 
 
Faragó Péter együttese nagyszerű felkészülésen van túl. Március végén, április elején két kiváló mérkőzést játszott csapatunk Európa kiemelkedő utánpótlás-műhelyei, a Stellazzurra Roma (81-88), illetve a Real Madrid (74-86) ellen, mielőtt az amerikai Strength N Motionnel szemben egy 43 pontos győzelemmel zártuk volna a Szent István Kupát (69-112). Április végén is vívott két mérkőzést csapatunk, akkor az A divíziós Görögország hívta meg nemzeti együttesünket, és idegenben két szoros vereséget szenvedtünk (73-71, 84-71). A szintén A divíziós Szlovénia elleni két budapesti találkozó is rendkívül hasznos volt (54-68, 72-79), a hozzánk hasonlóan B divíziós csapatokat pedig rendre vertük. Bosznia-Hercegovina ellen két sima sikert arattunk (76-46, 96-60), csoportellenfeleink, a britek ellen pedig volt egy nagyon könnyed és egy szoros győzelmünk (101-61, 72-76). Az A csoportos Szerbiát le tudtuk győzni (83-76), másodjára pedig nagy küzdelemben maradtunk csak alul velük szemben (84-78), míg Szlovákia ellen egy kiütéses sikerrel hangolódtunk az Eb-re (105-62).
 
"Tavaly ősszel a szakmai stábbal elindultunk egy új úton, melynek célja az volt, hogy a szakmai vezetés olyan keretet alakítson ki, olyan játékosokat válogasson, akik megfelelnek a modern kosárlabda követelményeinek. Emellett fontos szempont volt, hogy a felnőtt válogatott potenciállal bíró játékosokat mindenképpen bevonjuk a programba, függetlenül attól, hogy érettségben hol állnak. Az U16-os válogatott játékstílusa a nagy intenzitásra, az egész pályás védekezésre és a gyors, kombinatív, sok betörésre épülő játékra épül, melyben minden játékosnak legalább két poszton kell tudni játszania. Azt gondolom, hogy emellé egy komoly programot sikerült a decemberi ORV után felépítenünk, hiszen játszhattunk januárban a görög élcsapatok ellen, márciusban a Szent István Kupán többek között a Real Madriddal és Stelazzurra Romával mérhettük össze tudásunkat, majd az addig letett munka eredményeként ismételt meghívást kaptunk Görögországba, ahol az A divíziós görög válogatottal játszhattunk két felkészülési mérkőzést.
 
Ezek után, illetve a június eleji Országos Döntő alapján került kijelölésre az a 16 játékos, aki a nyári felkészülést végigcsinálta és játszhatott további kilenc felkészülési mérkőzést az A Divíziós szlovén, illetve a B Divíziós bosnyák, brit, illetve szlovák válogatottakkal. A felkészülés csúcsa azonban mindenképpen a szerb válogatott elleni két mérkőzés volt, melyre büszkék vagyunk, hiszen kifejezetten velünk szerettek volna játszani a lengyel és görög válogatottól kapott információik alapján. Ez a kapcsolat tovább fog épülni, ami a magyar kosárlabda szempontjából egy nagy lehetőség és felelősség. Az Eb-re természetesen csak 12 játékossal utazhatunk, de szeretnénk kiemelni, hogy mind a 16 fő maximális odaadással és elhivatottsággal tette a dolgát, így bármi is lesz a végső eredmény, az út közös. Szeretnénk megköszönni a klubok, klubedzők, illetve az MKOSZ vezetésének az egész éves támogatását. Most rajtunk a sor, hogy a legjobb tudásunk szerint szerepeljünk. A csapat elsődleges célja a csoportból való továbbjutás, ami felnőtt szinten már Eb-szerepléssel egyenértékű. Hajrá, magyarok!" - nyilatkozta a szövetség honlapjának Mészáros Zalán csapatvezető.
 
 
A magyar U16-os fiú válogatott utazó kerete az Eb-re:

Hajrá, srácok, mindent bele!

Forrás, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus