Munkába állt a női Universiade válogatott

Munkába állt az Universiade válogatott. Horváth József és Sterbenz Tamás már a jövő évi egyetemi Világjátékokon való szereplést készíti elő.

A wbasket.hu cikke:

Az egyetemi kosárlabdát tekintve a válogatottak számára az idei évben világverseny nem szerepel a programban. Az idei nyár az intézményi csapatok küzdelméről és az Európai Egyetemi Játékokról szól. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Universiade válogatottnál ne lenne szükség nyári összetartásra. Horváth József és Sterbenz Tamás 25 fős bő keretet állított össze olyan játékosokból, akik jövő nyáron számításba jöhetnek a Nápolyban megrendezésre kerülő Universiadén való szereplést tekintve.

A bő keret nagy merítésből dolgozik, de sérülések és egyéb kötelezettségek miatt többen nem vehetnek részt az egyhetes edzőtáborban. Ott jelenleg 13-an dolgoznak. Szerepelnek a bő névsorban ugyanis olyan játékosok, akik még az U20-as válogatott tagjai. Ebből a korcsoportból azonban a következő évre már kiöregedve az Universiade válogatottban folytathatják. Ugyanúgy találunk az összeállításban a májusban edzőtáborozó felnőtt válogatottból játékosokat, akik életkoruk és tanulmányi státuszuk alapján szintén bevethetőek lehetnek a nápolyi megmérettetésen. Akik ezt a két csoportot alkotják, természetesen most nincsenek ott az összetartáson.

A magyar válogatott pénteken Budapesten találkozott - mondta el lapunknak Tahin Péter technikai vezető. A Testnevelési Egyetem edzőképzőjén pénteken és szombaton demó-csapatként segítették a munkát a lányok, akik ezt követően szombat délután költöztek az MKOSZ székesfehérvári Edzőközpontjába. A 13 fős keret itt péntekig dolgozik napi két edzéssel. Fontos időszak ez a szakmai stáb számára, hiszen rendszeres edzésmunka közben nyílik lehetőség felmérni, hogy kik lehetnek bevethetőek a jövő évi nagy erőpróbán.

Két felkészülési meccs is szerepel a programban. A július közepétől Coimbrában megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékokra hangoló TFSE gárdájával mérkőzik az Universiade válogatott. Előbb csütörtök délután, majd pénteken délelőtt kerül sor ezekre a találkozókra.

Az Universiade válogatott 2018-as nyári összetartásán résztvevő játékosok névsora: Benke Sára, Doktor Anna, Farkas Fanni, Foltin Blanka, Herman Alíz, Jakubovics Dóra, Kocsis Fanni, Kuttor Enikő, Raus Vivien, Szeli Dorina, Varga Barbara és Vörösházi Jázmin.

Fotó - wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus