Női U20-as A-divíziós Eb: A lettek következnek 18:00-tól

Vasárnap a második játéknapjához érkezik a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Eb. A magyar válogatott 18 órától Lettország ellen lép pályára.

A wbasket.hu felvezetője a derbihez:

Vasárnap a második játéknapjához érkezik a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A magyar válogatott 18 órától Lettország ellen lép pályára.

Kiválóan indult válogatottunk számára a hazai rendezésű U20-as kontinenstorna. Horvátországot végig vezetve 86-51-re győzték le a magyar lányok. Remek teljesítményt nyújtott a magyar csapat, a közel 50%-os mezőnymutató és a megnyert lepattanócsata mellett a 26 gólpasszt és a 17 szerzett labdát kell kiemelni. Védekezésben és támadásban is igazi csapatként dolgozott válogatottunk, melyben négyen 12 egység felett értek el. Örömteli, hogy mindenki kapott lehetőséget és az is kiemelést érdemel, hogy olyan területen is jött extra, ahol a felkészülési meccseken nem. A hat tripla tartozik ide, melyeket ráadásul kevés – mindössze 12 – kísérletből értek el a lányok.

A folytatásban egy nehezebb rivális érkezik. Előzetesen Lettországot tartottuk annak a csapatnak, akikkel reálisan a magyar válogatott versenyt futhat a csoport első helyéért. Ez az első nap után sem változott. Igaz, a lengyelek lényegesen nagyobb ellenállást fejtettek ki, mint amire számítani lehetett. A lettek mindössze 70-62-es győzelmet arattak. Az utolsó hat percbe fordulva még 57-54 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban elfáradt a lengyel csapat és ezt remekül használták ki a lettek. Digna Strautmane bizonyult a legjobbjuknak, aki 12 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el. Strautmane mellett magas posztokon ismét stabil teljesítményt nyújtott Aleksa Gulbe. Ők ketten a lett női kosárlabda jövőjének oszlopai. Extra meccset hozott mellettük a külső sorukból Dinija Pavelsone, aki 14 egységig jutott. A tavalyi U19-es Világbajnokságon is remeklő játékosra nagy szüksége van a válogatottjuknak a versenyképes teljesítményhez.

Érdekes mérkőzés elé néz a magyar csapat. Egy olyan rivális következik, aki ellen reális és értékes visszajelzés érkezhet arról, hogy hol is tart válogatottunk a soproni mezőnyben. Nagy szerepet kaphat Strautmane és Gulbe védése. Amikor őket az ellenfelek hatástalanítják, akkor az elmúlt évek világversenyein akadtak gondjai a letteknek. Abban az esetben, ha a horvátok ellen látott stabil védekezés támadásban ismét hatékony összjátékokkal párosul, akkor esélyesként várja a rangadót a magyar csapat.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus