Ötpontos vereséget szenvedett U16-os lány válogatottunk

Igor Skocovski együttese a záró negyed előtt még vezetett a házigazda Franciaország ellen, végül azon kikapott - az edző elégedett volt a látottakkal.

A hunbasket.hu beszámolója Igor Skocovski szövetségi kapitány értékelésével:

Tegnap este Franciaországban lépett pályára U16-os lány válogatottunk, amely a házigazdákkal találkozott a Poinconnet-ben zajló felkészülési torna nyitónapján. A hazaiak nagy csatában, végül 5 ponttal diadalmaskodtak. 

U16-os felkészülési torna, Franciaország
Franciaország - Magyarország 64-59 (16-13, 18-17, 16-23, 14-9) 

Magyarország: Rakita 10, Sitku 10/3, Dúl 4, Krasovec 6, Miklós 11. Csere: Tamás 4, Pfeiffer -, Renczes 4, Kuncz 2, Ferenczi 2, Farkas 2, Telegdy 4.


Igor Skocovski szövetségi kapitány nyilatkozata: 

Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat lejátszotta ezt a mérkőzést. Egy nagyon fizikális meccs volt, ahol a franciák erősebbek és magasabbak is voltak. Az első negyedben sok szép támadásunk volt, így a kezdeti 0-4-es hátrány után egy 9-0-s szakasz következett, de a negyed végére újra átvette az ellenfél a vezetést. A második negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, látszott, hogy minden játékos szívét-lelkét kiteszi a pályára. Sok jó passz és sok szép betörés mellett a palánk alatti játékunkat is külön meg kell dícsérni. 

A harmadik negyedben mi domináltunk, öröm volt látni, hogy már most megmutatták a lányok, milyen szépen együtt tudnak működni a pályán. Nagyon magas szintű csapatjátékot játszottak, így a szerzett labdáknak és gyorsindításoknak köszönhetően ezt a negyedet 23-16-ra megnyertük, és az utolsó negyedet 3 pontos előnnyel kezdtük. Sajnos ezt a nagy ritmust és fizikális játékot már nem tudtuk tovább tartani, így a végén sokat hibáztunk. A legnagyobb gond a 4 kihagyott büntető volt, ami el is döntötte a mérkőzést. A lányokat meg kell dícsérnem a rendkívüli hozzáállásukért. Még jobb edzésekkel és ehhez hasonló jó meccsekkel tudunk majd ennél is jobban előre lépni. 

Forrás - hunbasket.hu
Fotó - Farkas Fanni, hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus