Svájc ellen zárja az Eb-t U16-os válogatottunk

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozó előtt - a tét a B divíziós Európa-bajnokság 17. helye.

Mivel előző este hosszabbításban sikerült legyűrni Svédországot, így a magyar válogatott a 17. helyért játszhat ma a B divíziós U16-os Európa-bajnokságon. Az ellenfél Svájc csapata lesz, amely a mieinkhez hasonló utat járt be, 0-5-ös csoportkör után előbb Ciprust, majd tegnap Szlovákiát győzte le, így jutott el a 17. helyért vívott meccsig

Egy "közös pont" azért van a csapatok között, mindkettő játszott Koszovóval, de míg a magyar válogatott sima győzelemmel, addig a svájci tízpontos vereséggel jött ki ebből a küzdelemből. 

A mai ellenfél egyébként eddig meccsenként átlagban nagyjából hét ponttal szerzett kevesebbet, mint csapatunk, az egész Eb legrosszabb tripladobójának számít (alig három bedobott tripla meccsenként, 18,6%-os hatékonysággal), valamivel gyengébb lepattanózó, több labdát ad el, tehát a főbb statisztikai mutatókban rosszabb - egyedül büntetőzésben jobb valamivel, sokszor állhat a vonalra és a hatékonyság sem rossz.

Kérdés természetesen, hogy Kasséknál mennyire jelentkezik a hosszabbításos meccs utáni fáradtság, vagy mennyi plusz energiát ad az, hogy a gyenge kezdés után azért sorozatban sikerült két mérkőzést is megnyerni.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus