Tóth Bence az U18-as Eb-ről és az új csapattársakról

Az élete első profi szerződését nemrég aláíró tehetséges játékos a mai napon utazik Macedóniába, ahol az U18-as B-divíziós Eb-n szerepelhet.

A deacbasket.hu cikke:

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is „túlélte” a válogatottban az utolsó keretszűkítést a DEAC játékosa, Tóth Bence. Az élete első profi szerződését nemrég aláíró tehetséges játékos a mai napon utazik Macedóniába, ahol az U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon szerepelhet. A július 27-én rajtoló kontinenstornán a magyar csapat Ausztriával, Belgiummal, Azerbajdzsánnal, Észtországgal és Grúziával került egy csoportba.

- A 2000-es egy nagyon tehetséges korosztálynak van kikiáltva, örülök, hogy részese lehetek ennek az egésznek, mert nem csak a kosárlabdapályán, de azon kívül is nagyon összetartó a társaság. Az elsődleges cél a csoportból való továbbjutás, de úgy gondolom, hogy nekünk mindig csak az előttünk álló mérkőzéssel szabad foglalkoznunk. – vélekedett az Európa-bajnoki esélyekről Bence.

A második A-csoportos szezonjára készülő DEAC közben Adam Ramstedt személyében negyedik légiósát is megtalálta, így kezd kialakulni a jövő évi játékoskeret.

- Bár a válogatott miatt nagyon elfoglalt voltam a nyáron, folyamatosan figyelemmel követtem az események alakulását, hogy kikkel játszhatok jövőre egy csapatban. Tegnap vált hivatalossá egy újabb csapattárs érkezése, akinek egy rövid videóját szinte azonnal meg is néztem, és nagyon tetszett a játéka. Daniel Amigo és Adam Ramstedt fiatal, de már most nagyon jó játékosok, akikben rengeteg potenciál van.  Boriszov egy nagyon tapasztalt, rutinos játékos, aki hosszú évek óta bizonyítja kvalitásait Magyarországon. Jahenns Manigat nagyon komoly bajnokságokban szerepelt ezelőtt, ő lehet az egyik mentorom a csapatnál, remélem, hogy sokat tanulhatok tőle, akárcsak Polyák Lacitól, aki szintén nagy erősítés. Nagyon várom már az alapozás kezdetét, hogy megismerkedhessek az új csapattársakkal, és elkezdhessük a közös munkát. – mondta a DEAC keretéről a tehetséges irányító.

Fotó - deacbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus