U16-os fiú válogatott: Újabb két siker, ezúttal a britek ellen

U16-os fiú válogatottunk újabb két felkészülési mérkőzést játszott, az ellenfél ezúttal Nagy-Britannia volt. A mieink az első meccsen, pénteken 40 ponttal, szombaton pedig 4 ponttal múlták felül a szigetországiakat. 

Faragó Péter szövetségi edző értékelte a britek elleni két találkozót a Hunbasket.hu-nak:

"Ebben az edzőtáborban a harmadik páros mérkőzésünkre készültünk. Az ellenfél, a csoportellenfél Nagy-Britannia volt. Az első mérkőzés előtt megegyeztünk a fiúkkal, hogy a játékunkkal próbálunk üzenni, és ez szerencsére a végére sikerült is. Az egész meccs alatt váltottunk védekezésben, és csak két felállt védelem elleni figurából játszottunk mind a két meccs alatt. Az első félidőben már látszott, hogy gyorsabban és ötletesebben játszunk, de a védekezésünket 1-1-ben szépen bontották, és tartották magukat. A második félidőre már jött az alacsonyabb szerkezet nálunk, mert a lepattanót így sem tudtuk megoldani - így legalább megpróbáltunk mást, és abszolút működött. Állva hagytuk őket, így a harmadik negyed után már 20 pont felett vezettünk, a végére pedig kialakult a 40 pontos előny is. Nagyon sok eladott labdára és rossz döntésre késztettük őket, így nem is lehetett más a vége, mint nagyarányú győzelem."
 
Magyarország U16 - Nagy-Britannia U16 101-61 (24-23, 20-14, 24-15, 33-9)
 
U16-os válogatottak felkészülési mérkőzése
 
Magyarország U16: Nyikos 3/3, Lukácsi 12/3, Teszárik 12, Mezőfi 12/3, Flasár 12. Csere: Fekete-Gál 10/6, Hanzély -, Tallós 18/9, Szász-Veres 1, Rosta 7/3, Palotai 12, Zöldi 2.
 
 
"A második mérkőzésre beleforgattam a csapatba, és a britek is kompetitívebben jöttek ki, szerettek volna bizonyítani. Már az elejétől kezdve reklamáltak a játékvezetőknél, megérezték, hogy ma van keresnivalójuk. Mi nem játszottunk jól, a támadásaink végén hibáztunk üres ziccerekben, és távolról sem dobtunk jól. A harmadik negyedben szintén érkezett az alacsony szerkezet, ami meghozta ezen a nehéz meccsen az áttörést. Pár pontos vendég vezetésről a negyed végére kiküzdöttünk egy 4-5 pontos előnyt, amit aztán tudtunk tartani. Nem így terveztük, de a szoros végjátékot is tudtuk gyakorolni, és ha már így alakult, lehoztuk szépen fegyelmezetten a végét. Örülök, hogy simán is tudtunk nyerni, és úgy is, amikor nem ment, mert mind a kettő fajtából vár ránk az Európa-bajnokságon."
 
Nagy-Britannia U16 - Magyarország U16 72-76 (19-23, 16-12, 16-19, 21-22)
 
U16-os válogatottak felkészülési mérkőzése
 
Magyarország U16: Tallós 13, Nyikos 9, Hanzély 9/9, Fekete-Gál 6, Rosta 17. Csere: Váróczy -, Flasár 2, Teszárik 8, Puskás 2, Szász-Veres 10, Demeter -, Palotai -.

fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus