U18: 32 pontos győzelem Norvégia ellen

Már az első negyedben meglépett válogatottunk a B divíziós Eb-n, a végén pedig kiütéses sikert könyvelhetett el.

Férfi U18-as B divíziós Európa-bajnokság, Macedónia, Szkopje, 9-16. helyért
Norvégia - Magyarország 67-99 (15-26, 21-18, 20-27, 11-28)

Norvégia legjobb dobói: Lorange 16/6, Gjerde 13/9, Rotegard 11/3, Nordeide 10.

Magyarország: Takács 5/3, Somogyi 13/3, Csík 10/9, Meleg 18/9, Fazekas 20/9. Csere: Dancsecs 15/15, Kovács 5, Polster -, Farkas -, Rátvay 4, Sitku 5/3, Tóth 4.

A mérkőzés teljes statisztikája itt elérhető!

A hunbasket.hu összefoglalója:

A magyar férfi U18-as válogatott a 9-16. helyekért folytathatta a mai napon a szkopjei B divíziós Európa-bajnokságot, miután a B csoport negyedik helyén végzett. Az ellenfél az A jelű hatos harmadik pozícióját megszerző Norvégia együttese volt. 

Rotegard hármasával indult a találkozó, de Fazekas Máté és Takács Milán ziccereivel gyorsan átvettük a vezetést. Fej-fej mellett haladtak a felek a negyed első felében, aztán Meleg Gergő triplája után Csík Richárd büntetője és Somogyi Ádám triplája érkezett, a hatodik percben megléptünk 6 ponttal (9-15). Némileg visszaesett a támadójátékunk, de a triplák nagyon mentek ezen a napon, Dancsecs András és Takács is beszórtak egy-egy hármast, Fazekas pedig másfél perccel a negyed vége előtt 10 pontosra növelte előnyünket (13-23). A felvonás végeredménye stílszerűen egy magyar triplával alakult ki, 11 ponttal álltunk jobban 10 perc játékot követően (15-26). 

A második játékrészt gyengén kezdtük, három percig pontképtelenek voltunk, Norvégia vissza is jött a meccsbe (22-26). Fazekas 2+1-es akciójával lendültünk át a holtponton, majd újabb ziccert értékesített Németországban játszó centerünk a 14. percben (22-31), Rotegard és Lorange révén azonban tapadtak a norvégok. Somogyi duplája után nagyon beállt az eredmény 27-33-nál, és innen is ellenfelünk mozdult el előbb egy triplával (30-33). Időt kért Forray Gábor a 17. perc közepén, és bár Heggelund kosara után már csak egyetlen pont volt a különbség, a félidő utolsó két percét megnyomtuk: Dancsecs triplája utána Lorange még válaszolt két egypontossal, az utolsó bő egy percben viszont Somogyi ziccere után Fazekas két hármast is ráemelt, mindkettő bement, így 8 ponttal vezettünk a nagyszünetben (36-44). 

A harmadik negyed legelején Gjerde és Csík váltottak triplát, majd Meleg duplája után Csík újfent betalált távolról, 13 pontra nőtt a távolság (39-52). A norvégok próbáltak duplákkal, palánk közeli vállalásokkal közelebb férkőzni, de nem tudtak mit kezdeni az ezen a napon kiváló ritmusban támadó magyar csapattal, amelyből Dancsecs újabb két hármast szórt a 26. perc közepéig (45-62). A különbség már nem a 10, hanem inkább a 20 pont környékén mozgott a negyedből hátralévő időben, Meleg kosara után ezt a határt is áttörte a magyar alakulat, de ezúttal Norvégiának jött ki jobban a felvonás vége - igaz, 15 ponttal még így is a mieink álltak jobban 10 perccel a vége előtt (56-71). 

A záró játékrész elején Meleg és Fazekas először a gyűrű alól, majd a triplavonalon túlról voltak eredményesek, így gyorsan lehűtötték a kedélyeket, mielőtt még azt hihette volna bárki is, hogy van esélye a norvégoknak a fordításra (60-81). Itt már egyértelműen örömjátékot hoztunk, de ez a felszabadult kosárlabda gyakorlatilag az egész mérkőzésre jellemző volt a mieink részéről. Meleg újabb hármasa után Kovács Bálint Benedek 2+1-es akcióval jelentkezett, Dancsecs pedig ötödik tripláját is értékesítette, ezzel lett meg a közte 30 a 35. percben (60-90). Kicsit befagyott az eredmény, de ennek ekkor már nem volt jelentősége - Rátvay Balázs két duplája után Sitku Márton előbb távolról talált be, majd egy alapvonali betörés után egy életerőset zsákolt. 

Norvég hármassal ért ugyan véget az összecsapás, de a mai napon ellenállhatatlanul játszott a triplákat 17/33-as, 51.5%-os mutatóval értékesítő magyar válogatott, amely végül kiütéses, 32 pontos, 99-67 arányú győzelmet aratott Norvégiával szemben.

fotó: fiba.basketball
Forrás - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus