U18: Magabiztos győzelemmel rajtolt a női válogatott

Az U18-as női válogatott a mérkőzés kezdetétől irányította a játék menetét, nagy arányú győzelemmel kezdte az A divíziós Európa-bajnokságot.

Női U18-as A divíziós Európa-bajnokság, Olaszország, Udine, B-csoport, 1. mérkőzés
Szlovénia - Magyarország 42-67 (14-17, 11-16, 12-17, 5-17)

Szlovénia legjobb dobói: Burgar 17/3, Saric 10/6, Debeljak 5.

Magyarország: Angyal 19/9, Mányoki 3/3, Wentzel 12, Kiss 7, Varga 9.
Csere: Horváth 4, Tóth A. -, Tóth F. -, Révész 2, Kovács 6/6, Vári 5/3, Boros -.

A mérkőzés teljes statisztikája itt elérhető!

A kosarsport.hu összefoglalója:

Szlovén triplával kezdődött a mérkőzés, majd közel másfél perc elteltével Angyal Barbara egy hármas formájában megszerezte az Eb első magyar pontjait, Wentzel Nóra támadópattanó utáni találatával átvették a vezetést fiataljaink. Újabb szlovén hármas után Varga Alíz, majd ismét Angyal villant. Ő nagyon érezte az udinei gyűrűt, újabb triplájával a negyed közepén 4 ponttal ellépett Völgyi Péter együttese. A szlovénok két gyors triplájuk után betörésekkel operáltak, s így elért találatokkal tapadtak fiataljainkra. Wentzel újabb támadó pattanó után, ügyesen, a gyűrű alól visszapörgetve a labdát szerzett kosarat. Lepattanózásban nagy fölényben játszottak fiataljaink, volt olyan akció, amelynek során a lányok négyszer is visszaszedték a támadólepattanót.  A szakasz hajrájában Révész Boróka büntetői révén a padról is "megjöttek" az első magyar pontok. A szakasz végén, az utolsó közel 2 percben nem született kosár.

Ahogy a meccs, a második etap is szlovén kosárral kezdődött. Több, mint 2 perc elteltével Wentzel ügyes átadása után Kiss Angelika törte meg az elég hosszú magyar kosárcsendet. Ajtó-ablak ziccereket, majd zsinórban 4 büntetőt rontottak fiataljaink, így a szlovén lányok továbbra is ott a nyakukon. Ellenfelünk sorra adta el a labdákat, a szakasz közepén egy Angyal betörés utáni újabb Kiss-kosárral 5 pontosra nőtt az előny - időt kért Szlovénia. Wentzel révén először sikerült lányainknak kosárral befejezni egy lerohanást, az ő, valamint Horváth Fruzsina jóvoltából stabilizálták fiataljaink az 5 és 10 pont közötti előnyüket. A félidő hajrájában a második etapban egyértelműen vezérré előlépő Wentzel újabb kosarával 10 pont fölé nőtt a különbség. A félidő szlovén triplával és 8 pontos magyar vezetéssel zárult.

Ahogy az első és a második, úgy a harmadik negyed is szlovén kosárral kezdődött, Kiss révén azonnal sikerült felelni erre U18-as együttesünknek. Varga támadópattanó utáni kosarával 10 pontra nőtt az előny. A szlovén zóna ellen Mányoky Réka emelt be egy pazar, férfiaknak is becsületükre váló, visszalépős triplát. Érződött: megnyugodtak a lányok, egy Angyal(i) szólót követő dupla után időt kért ellenfelünk. Megtört a lendület, 10 ponton belülre került a szlovén csapat. A holtponton a szakasz közepén Angyal lendítette át csapatunkat, majd a szlovén zóna ellen türelmesen, tiszta helyzetig játszott támadás végén Kovács Georgina hármasát követően 14 ponttal "mentünk". Nem volt könnyű megtörni a szívós, játékunkat letámadással lassító szlovén csapatot, amely kétszer is labdát szerezve feljött 10 pontra. A szakasz végén jól jött a friss erő, a nem sokkal korábban beálló Vári Zita triplája után megnyugtató, 13 pontos előnnyel várhatták lányaink a záró etapot.

Ez is szlovén ponttal indult, kapkodtak fiataljaink a zóna ellen. A védekezés továbbra is hatékony volt, de az első magyar pontra közel 4 percet kellett várni, ám Angyal triplája megtörte a szlovén lányok ellenállását, így végül (maga)biztosnak mondható, 25 pontos győzelemmel kezdték az Eb-t lányaink.

fotó: fiba.basketball

Forrás: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus