U18-as B divíziós Európa-bajnokság: Kikaptunk a házigazdától

U18-as fiú válogatottunk ma délután a házigazda portugálokkal nézett farkasszemet a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon, Matosinhosban. A tét a 9-12. hely volt, miután tegnap a mieink Észak-Macedóniát, Portugália pedig Észtországot múlta felül a "középházban".

A hunbasket összefoglalója:

Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, öt és fél percig nem találtunk be a hazaiak gyűrűjébe, miközben Portugália Lopes, Andrade, Noronha és Filipe révén futott egy 11-0-t. Szarvas Gábor az 5. perc közepén kért időt, egy perccel később Antalics Dániel egy alapvonali bedobást tett fel azonnal szépen, középtávolról (2-11). Santos betörésére Bor Gábor felelt, majd a 8. perc legvégén Radó Ádám hozta közelebb a mieinket két büntetővel. Victo, Szalay Domonkos, Victo, Angyal Medárd volt a sorrend a dupláknál, így maradt a 7 pontos különbség az első 10 perc végére (10-17).
 
A második felvonás Angyal két büntetőjével, majd Santos ziccerével kezdődött. Angyal támadópattanó után is eredményes volt, erre Victo válaszolt a túloldalon (14-21). Major Bulcsú két büntetője után Bor tört be megint eredményesen, Santos betörésére pedig Angyal egy horoggal válaszolt, időt kértek a hazaiak a 14. perc közepén (20-23). Prey két büntetője után Bor és Lopes is eljutottak az ellenfél gyűrűjéig két-két pontért, Lopes viszont újra megcsinálta ezt, így a 16. perc közepén időt kértünk (22-29). Lopes a büntetőt is beszórta, megint 8 pontra nőtt a távolság, de Karda Dominik azonnal betört kétszer is a portugál festékbe, Bor két büntetőt szórt, Kégel Tamás triplájával pedig először vezettünk a meccsen a 18. perc végén, hiába kért közben időt a házigazda (31-30). Prey horgával, Andrade betörésével, majd Filipe támadópattanó utáni ziccerével megint Portugália pillanatai következtek, de a félidő végére Kégel két büntetőjével és Bor duplájával minimálisra csökkentettük hátrányunkat (35-36).
 
A fordulást követően Maly Benedek iratkozott fel a pontszerzők közé, majd gyors egymásutánban Victo, Bor és Filipe is duplákat szórtak. A 24. perc végén Antalics egy jó büntetőjével egyenlítettünk (40-40). Lopes ziccerére Radó felelt rögtön, Major pedig a ziccere után egy triplát is beszórt, a 26. perc végén időt kellett kérnie a házigazdának (47-42). Angyal támadópattanó után talált újra a portugál gyűrűbe, ezzel Bor után ő is elérte a 10 pontot, majd pont Bor dobott hármast a támadóidő lejártakor, ezzel ő 15 ponthoz, a különbség pedig 10-hez ért a 18. perc közepén (52-42). Filipe hármasa tett pontot a 12-0-s magyar rohanásra, majd két büntetőt is dobott a portugál játékos, amivel megfelezte csapata lemaradását. Radó két büntetője után Victo egy 2+1-gyel 4 pontra hozta vissza övéit, Kégel saroktriplája az alapvonali bedobás után azonban még belefért az időbe, 7 ponttal vezettünk 10 perccel a vége előtt (57-50).
 
A záró negyed két kihagyott magyar büntetővel, de támadópattanó után Maly betörésével indult, és Antalics is ziccerig vitte a betörését a 32. perc legelején, 10 pont fölé nőtt a különbség (61-50). Santos stepbackjével iratkoztak fel először a portugálok a negyedik negyed pontszerzői közé, majd Lopes és Santos dobtak egy-egy ziccert, a 34. perc közepén időt kellett kérnie Szarvas Gábornak (61-56). Még ugyanennek a percnek a végén újra magához rendelte a mieinket Szarvas Gábor, miután Lopes gyorsan dobott egy hármast (61-59). Andrade tört a gyűrűre, 2+1-ével megint a portugáloknál volt az előny - elképesztően hullámzó volt a meccs. A negyed feléhez érkezve Prey-t játszották meg jól a palánk alatt, zsákolás lett a vége, Filipe pedig harmadik hármasát szórta a következő támadásból - a 36. perc elején újra időt kellett kérnünk, a portugálok egy 17-0-s rohanásban voltak (61-67). Karda egy alapvonali középtávolival tett pontot erre a rossz sorozatunkra, majd Bor két portugál között is jól tette fel a ziccert - igaz, Andrade is szépen fejezte be akcióját Radó mellett (65-69). Bor emberről beszórt egy középtávolit is, majd kiegyenlített, Santos azonban fél perccel a vége előtt saroktriplát szórt, eladtuk a labdát, ez pedig megpecsételte a sorsunkat. Lopes dobott még két büntetőt, így végül 74-69-re kikaptunk.
 
Holnap a 11. helyért lépünk pályára az Izland-Bulária mérkőzés vesztese ellen.
 

Magyarország - Portugália 69-74 (10-17, 25-19, 22-14, 12-24)

 
U18-as B divíziós Európa-bajnokság
Portugália, Matosinhos, Centro de Desportos e Congressos de Matosinhos
9-12. helyért
 

Magyarország: Maly 4, Szita -, Major 7/3, Radó 6, Antalics 5. Csere: Angyal 10, Karda 6, Szalay 2, Bor 21/3, Kégel 8/6.
 
Portugália: Andrade 10, Noronha 3, Lopes 16/3, Filipe 15/9, Prey 6. Csere: Cherepenko -, Machado -, Santos 13/3, Victo 11, Stanback -.

Forrás, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus