U18-as B divíziós fiú Eb: Legyőztük Georgiát

U18-as fiú válogatottunk ma délután Georgiával játszott a korosztályos, B divíziós Európa-bajnokságon - a mieink tegnap 71-57-re kaptak ki Montenegrótól, mai ellenfelünk pedig 77-55-re Szlovákiától.

A hunbasket összefoglalója:

Bakhtadze triplájával indult a pontgyártás, amire Antalics Dániel válaszolt egy ziccerrel, Bakhtadze pedig ugyancsak közelről szerzett két pontot a 2. perc végén (5-2). Radó Ádám támadópattanója után Major Bulcsú tette vissza a könnyű két pontot, Gogishvili betörését pedig Antalics ziccere követte. Gogishvili újabb jó betörésére Karda Dominik felelt egy hármassal, majd Alavidze szerzett egy duplát és egy büntetőt, így érkeztünk meg a negyed feléhez (12-9). Kégel Tamás 3+1-es akciója után Maly Benedek egy szerzett labda után fejezte be a gyorsindítást, először vezettünk a meccsen, időt kért Georgia (12-15). Flasár Botond szerzett labdát, majd nagyon könnyű két pontot, Abuladze a túloldalon sokkal nehezebb helyzetből talált be. Saladze horgával egy pontra jöttek fel a "grúzok", de ekkor kifejezetten nehéz helyzetekből, némi mázlival együtt találtak a kosarunkba, ez pedig nem tartott sokáig (16-17). Kégel egy, majd Maly két büntetője után utóbbi betörésből is betalált, Flasár pedig támadópattanó után tette vissza a ziccert - sajnos azonban ekkor megsérült a bal térde, le kellett cserélni a 9. perc közepén (16-24). Tskhadadze két büntetője zárta a felvonást (18-24).
 
A második negyedben Antalics és Bakhtadze váltottak gyorsan duplát, a 13. perc közepén pedig Angyal Medárd és Tsulaia találtak be a palánk alól (22-28). Karda triplája után időt kért ellenfelünk, de Karda két büntetőjével 10 pont fölé nőtt az előnyünk a 14. perc végén (22-33). Bakhtadze és Szalay is 2-2 büntetővel jelentkeztek, előbbi a negyed felénél egy szép tempót is a helyére küldött (26-35). Maly dobott szerzett labda után gyorsindításból ziccert, de ezt követően megálltunk támadásban. Saladze könnyű két pontja után Szarvas Gábor időt kért a 17. perc elején (28-37). Kégel egy triplával 12 pontra növelte előnyünket, Radó pedig még 1-gyel megtoldotta ezt a 18. perc kezdetén (28-41). Innen azonban egy 9-0-s rohammal zárta le a félidőt ellenfelünk Beltadze négy büntetőjének egy duplájának, valamint Daushvili hármasának köszönhetően (37-41).
 
A fordulást követően Gogishvili hozta még közelebb Georgiát (39-41), majd Radó ellen sportszerűtlenül szabálytalankodtak - ő két büntető, Maly pedig egy magasan kivezetett floatert dobott ebből (39-45). Bakhtadze sima ziccere és középtávoli tempója következett, majd Bor Gábor dobott két büntetőt, Laczházi Bence pedig faulttal együtt volt eredményes - igaz, a vonalról hibázott (43-49). Saladze betörésével jutottunk el a játékrész feléig, Karda betörését pedig Irakli Dzidziguri időkérése követte a 26. perc közepén, majd fél perccel később Szarvas Gábor is magához hívta övéit (45-51). Tsulaia hármast szórt, Beltadze pedig hátradőlős tempót közelről, egyetlen pontra zsugorodott az előnyünk (50-51). Laczházi mindkét büntetője a helyére került, Abuladze azonban a sarokból kiegyenlített egy hármassal. Karda vitte végig a betörést, Tsulaia is megtette ugyanezt (55-55). A 29. perc végéhez közeledve Antalics egyszer volt eredményes a vonalról, majd Laczházi lépett be jól a palánk alá labda nélkül, Bor szolgálta ki. Daushvili valahogy begyötörte a labdát a gyűrűnkbe, Bor viszont a dudaszóra az alapvonalról egy gyönyörű középtávolit még a helyére rakott, 3 ponttal álltunk jobban 10 perccel a vége előtt (57-60).
 
Karda szerzett labdát és gyorsindításból két pontot, Bakhtadze betörésből válaszolt a negyedik negyed legelején. Tsulaia labdát szerzett, majd ha nem is gyorsan, de végigvitte egyedül a támadást. Az ellenfél edzője reklamált egy +1-et, technikait kapott, amit Kégel váltott pontra, majd Antalics még két büntetőt a helyére küldött (61-65). Kégel végigvitt egy gyorsindítást is, időt kért Georgia a 34. perc elején (61-67). Bakhtadze ziccerezett, Szita Márton viszont a sarokból triplázott. Maly egy büntetőjével 8 pontra nőtt az előnyünk, Tsulaia nagyon messziről dobott hármast, Kégel viszont középről válaszolt (66-74). A játékrész felénél Bor két büntetőjével újra megvolt a közte 10, Gogishvili egy floaterrel felelt. Beltadze tört be az alapvonalon, majd Bor betörésénél Bakhtadze ellen ítéltek goaltendinget (70-78). Tsulaia szép középtávolija után Szalay dobott be egy büntetőt, amikor már csak 1:39 volt hátra a mérkőzésből, időt kért ellenfelünk (72-79). Abuladze hármasa kimaradt, Bor viszont nem hibázott a vonalról, eldőlni látszott a mérkőzés (72-81). Maly négyből két büntetőt bedobott, amikor már az utolsó perc kezdődött. Beltadze megint az alapvonalon tört be, időt kért Szarvas Gábor. Szalay egyszer, Radó kétszer volt pontos a vonalról, majd Tsulaia dobott két triplát (80-86). Szalay még öt büntetőt a helyére küldött a hátralévő időben, ezzel alakult ki a 91-80-as végeredmény a mieink javára.
 
Holnap 19 órától Szlovákia ellen lépünk pályára.
  
Georgia - Magyarország 80-91 (18-24, 19-17, 20-19, 23-31)
 
U18-as B divíziós fiú Európa-bajnokság
Portugália, Matosinhos, Centro de Desportos e Congressos de Matosinhos
Csoportkör, B csoport, 2. forduló

 
Georgia: Alavidze 3, Gogishvili 8, Saladze 6, Daushvili 5/3, Bakhtadze 19/3. Csere: Abuladze 7/3, Beltadze 12, Kapanadze -, Tskhadadze 2, Tsulaia 18/12, Aroshidze -, Lomtadze -. 
 
Magyarország: Karda 14/6, Szita 3/3, Major 2, Radó 5, Antalics 9. Csere: Maly 13, Angyal 2, Bor 10, Laczházi 6, Flasár 4, Kégel 14/9, Szalay 9.

Forrás, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus