A Miami a Clevelandet, a Lakers a Torontót fogadja

Visszavágó Washingtonban és Miamiban, kötelező előtt a Sixers és a Denver, de pályán a Minnesota és a Lakers is. Hat mérkőzéssel jön hajnalban az NBA újabb játéknapja, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a porgramról. 

Philadelphia 76ers – Portland Trail Blazers 01:00


A Sixers a Keleti Főcsoport egyik legjobb csapataként már a második hely közelében jár, mindössze két meccs a lemaradása az elmúlt időszakban lépést tévesztő Bostontól, ezen a mérkőzésen pedig ismét csökkenthetik Embiidék ezt a távolságot. A Philly remek formában van, az elmúlt tíz meccséből hét győzelmet számlál, éppen most ért egy ötmeccses idegenbeli túra végére, ahol 4-1-es mérlegével szintén bizonyította, hogy komoly céljai vannak a szezonban. A Portland viszont csak tizenharmadik Nyugaton, és hiába választják el csak nüanszok a jobb pozícióktól, a csapat a mostani formáját nem teszi ki az ablakba: az utóbbi időszakban ötből mindössze csak két győzelmet sikerült Lillardéknak szerezniük, ezek a Pistons és a Magic elleni kötelezőek voltak, de a velük azonos szinten lévőktől rendre vereséget szenvedtek, ennek mindenképpen változnia kell, ha akarnak még valamit ettől a szezontól. A hazaiak teljes kerettel várhatják ezt a mérkőzést, míg a vendégeknél bár Jusuf Nurkic az elmúlt mérkőzéseken már visszatérhetett, de Anfernee Simonsra továbbra sem számíthat Billups. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Sixers, komoly meglepetés lenne, ha a támadásban negyedik és védekezésben nyolcadik legjobb hazaiakat meg tudná lepni a vendégcsapat.

 

Washington Wizards – Atlanta Hawks 01:00


Ez fontos meccs lesz a keleti versengést tekintve, a Hawks a nyolcadik, a Washington pedig a még éppen playint jelentő tizedik helyen áll, a csapatokat pedig csupán két mérkőzés választja el egymástól. A felek szinte azonos formában várják a mérkőzést, mindketten ötből kettő, tízből pedig öt győzelmet számlálnak, finoman szólva is éltek már meg szebb napokat is a szezonban. Az utolsó meccsüket egyébként éppen egymás ellen játszották, két napja már találkozott a két csapat, ott Kristaps Porzingis 43 pontja sem volt elég a hazai sikerhez, ha ezen javítani tudna a fővárosi gárda, akkor amellett, hogy a kilencedik helyre léphetne elő, egyetlen meccsre szűkítheti a különbséget az Atlantától. A felek eddig 1-1-re állnak az egymás elleni párharcban idén, érdekesség, hogy a négy meccsüket közel egy hónapon belül játsszák a csapatok, nemsokára tehát újra találkoznak. A hírek szerint egyik oldalon sincs hiányzó, így egy érdekes, jó iramú meccset láthatunk a Keleti Konferencia két közvetlen riválisa között, egészséges csapatokkal bármelyik irányba is eldőlhet a mérkőzés.

 

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 02:00


A Cleveland az All-Star gála utáni rövidzárlatát úgy tűnik, hogy meg tudta oldani, zsinórban három vereség után az elmúlt öt mérkőzésén négy győzelmet tudott szerezni, most pedig egymás után három siker után csapnak össze ismét a Heattel. A Miami ezzel szemben nincs a legjobb passzban, az elmúlt tíz mérkőzésükön hétszer is kikaptak Butlerék, jelenleg két és fél meccs a hátrányuk az egyenes ágú rájátszást jelentő hatodik pozíciótól. A Heat továbbra is Kyle Lowry nélkül kell, hogy talpon maradjon, az irányító térdsérüléséből való felépülése a vártnál hosszabb időt vesz igénybe, egyelőre nem tudni mikor léphet újra pályára a veterán játékos. A csapatok két napja játszottak egymással, az a mérkőzés elsősorban a védekezésen alapult, egy kevés pontos találkozón tudott nyerni végül a Cavs. Ez várhatóan ezúttal is hasonlóan fog alakulni, két top 5-ös védekezőcsapat találkozik, a támadójáték viszont a clevelandieknél jóval magasabb szintet képvisel, meglátjuk, hogy a két csapat utolsó idei egymás elleni mérkőzésén képes lesz-e a hazai csapat kivédekezni a Cavs rohamait, a esélyek a forma és a támadójátékban lévő potenciál miatt a vendégek oldalán állnak.

 

Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 02:00


Két hasonló képességű csapat mérkőzik meg egymással, a Minnesota és a Brooklyn is három mérkőzését nyerte meg az utóbbi öt pályára lépéséből, ráadásul teljesen azonos körülmények között: a Wolves legutóbb a Sixers, a Nets pedig a Bucks ellen szenvedett vereséget zsinórban három győzelem után. A hazaiak azért küzdenek, hogy egyenes ágon jussanak a rájátszásba, mindössze fél meccsel maradnak el az ötödik helytől, viszont a nyugati versenyfutás átka, hogy a tizenharmadik Portland is csak két és fél meccsel van Edwardsék mögött. A Netsnél az elmúlt mérkőzések leginkább Mikal Bridgesről szólnak, az ex-phoenixi wing sorra hozza a 30+ pontos meccseket, amikkel egyelőre tudja tartani a csapat a biztos playoff-helyét, bár tény, hogy ehhez hozzájárult az őket üldöző Miami elmúlt időszakban bemutatott gyengélkedése is. Jacque Vaughn-nak ezúttal viszont komoly kihívással kell szembenéznie, hiszen a hírek szerint Claxton, Dinwiddie, Cam Johnson, Royce O’Neal és Ben Simmons személyében öt fontos játékost is nélkülözhet ezen a mérkőzésen, míg a hazaiaknál Townson és Nowellen kívül mindenki bevethető.  Tekintve a brookylni sérültlistát akár már a feldobás előtt eldőlhet a mérkőzés sorsa, kérdés, hogy a fentebb felsorolt játékosok közül ki tud pályára lépni. A Wolvesnak minden esetre hazai pályán jó esélyei vannak, egy esetleges győzelemmel egészen az ötödik helyre is felléphet a gárda, ellenkező esetben viszont még szorosabbá válhat a középmezőny, meglátjuk, hogy milyen Brooklyn lép pályára és hogyan alakul a mérkőzés.

 

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 02:00


Az erőviszonyok egyértelműek, a Denvert nagyon úgy néz ki, hogy senki nem tudja megállítani, már szinte biztosan magáénak tudhatja a nyugati első helyet. Bár kilencből nyolc győzelem után legutóbb a Bulls ellen meglepetésre alulmaradt a Nuggets, de ettől függetlenül teljes magabiztossággal állíthatjuk, hogy a liga egyik legerősebb és legjobb formában lévő csapatáról beszélünk, ezt bizonyítja az is, hogy Jokicsék az elmúlt tíz meccsükből nyolc győzelmet szereztek. A Spurs nem meglepő módon már hivatalosan is elbúcsúzott a playofftól, a tankolásban élenjáró Popovich-legénység az utóbbi időszakban mindössze csak két meccset nyert meg, így ezen a mérkőzésen is szinte borítékolható a hazai vereség, meglepődnénk, ha borulna a papírforma és ne egy tükörsima Nuggets-siker születne.

 

Los Angeles Lakers – Toronto Raptors 04:30


A Lakers az elmúlt időszak legsikeresebb csapatai közé tartozik most, LeBron James sérülését eddig úgy tűnik, hogy várakozásokon felül menedzseli a csapat, az elmúlt tíz meccsükből hétszer is győzni tudtak, ráadásul több mérkőzést ki kellett hagynia D’Angelo Russellnek is, ami még inkább felértékeli az utóbbi hetek eredményeit náluk. A hazaiak a szezon során először érték el a playin-helyek egyikét, jelenleg kilencedik a csapat, de mindössze csak két meccs a hátránya az ötödik Clipperstől, még egyáltalán nincs veszve a szezonjuk. A Raptors hasonló cipőben jár, a vendégek szintén a kilencedik helyen állnak a saját konferenciájukban, bár formájuk kissé megtört az utóbbi napokban, ötből csak két győzelmet tudott szerzeni a csapat. A Raptors egy ötmeccses idegenbeli túra utolsó állomásához érkezik most, az eddigi négy meccséből viszont csak egyet sikerült megnyernie, legutóbb ugyanebben a csarnokban a Clippers ellen is alulmaradtak Siakamék. Nehéz megjósolni, hogy mit hoz ez a meccs, a formák alapján a Los Angeles-ieknél van a momentum, de a Raptors is képes remek egyéni teljesítményekkel meccseket nyerni. A Lakersnél bejelentették, hogy Russell másfél hét után ismét visszatér a csapatba, de James és Bamba bokasérülés miatt továbbra is hetekre van még a visszatéréstől. Külön ínyencség lesz a Davis-Siakam párharc a palánkok alatt, a meccset az döntheti el, hogy melyikük lesz képes inkább dominálni, illetve melyikük kap nagyobb támogatást a kiegészítő személyzettől, meglátjuk, hogy merre billen el ez az 50-50-es meccs.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus

Legfrissebb tweetek