Bátor Tippek 2019/20 - Értékelés

Bár már olyan régen volt, hogy alig emlékszünk, de a 2019/20-as szezon előtt is Bátor Tippekre adtuk a fejünket. Annyi megjósolhatatlan esemény történt azóta, hogy még a szokásosnál is kevesebb találatunk lett - pedig a korábbiakat alulmúlni nem kis teljesítmény!

Korábbi mellényúlásaink:

2015/16-os Tippek
2016-os Értékelés
2016/17-es Tippek
2017-es Értékelés
2017/18-as Tippek
2018-as Értékelés
2018/19-es Tippek
2019-es Értékelés

2019/20-as Tippek

 


A Season like no other – harangozta be Mike Breen a néhány napja véget ért NBA nagydöntő hatodik mérkőzését. És tényleg: ember nem volt, aki ezt megtippelte volna, hogy ekkor, ilyen körülmények között fejeződik be minden idők leghosszabb, és mindenképpen egyik legemlékezetesebb idénye – tavasszal, majd már a buborékban sem voltunk benne biztosak, hogy egyáltalán avatnak-e bajnokot. 

Amikor tavaly augusztusban, friss házasként lehetséges nászút célpontokon gondolkoztam, valahogyan Miami ötlött az eszembe. Mindenképpen „strandolós” helyszín kellett, hogy a jobbik felem is rábólintson az útra, Florida pedig remek opciónak tűnt. Kellemeset a hasznossal: ha már ott vagyunk, meg kéne nézni egy NBA meccset is. Gyorsan felcsaptam a Heat naptárát, és örömmel konstatáltam, hogy december 13-án a Los Angeles Lakers érkezik hozzájuk látogatóba – LeBron James visszatér korábbi sikerei helyszínére, ezúttal már Anthony Davisszel az oldalán.

Amúgy is ki akartuk próbálni a „télből nyárba” utazást, így nem kellett sokat érvelnem: hamar lefoglaltuk a szállást, a repjegyeket, na és persze a meccsjegyeket is (a Lakers padjától nem messze). 

A nászút remekül sikerült, és a meccs is szuper volt: a Lakers 22-3-as mérleggel, ligaelsőként érkezett az összecsapásra, ám a 18-6-tal álló Heat hazai pályán még veretlen volt az idényben. Ezeket a körülményeket nyilván nem láttam előre (sokan még a Lakers PO-ba jutását is megkérdőjelezték a szezon előtt), a jegyek vételekor még csak reménykedhettem, hogy rangadó lesz a derbi. Az egyébként nem a hangerejükről híres Heat drukkerek kitettek magukért, remek hangulatot varázsoltak a csordultig megtelt American Airlines Arenába, de hiába volt dobása a hazaiaknak a végén az egyenlítésért, a Lakers 113-110-re megnyerte a mérkőzést.

Akit érdekel, szívesen mesélek a meccsről, voltak érdekes dolgok, amik League Pass-en nézve talán nem jöttek volna át (James légies mozgása, mintha végig lábujjhegyen lépkedne, a Davis (és karjai) által betöltött tér, de Adebayo legendás playmakingje például kimerült pár handoff-ban, a Heat viszont nagyon harapott védekezésben), de ez most nem az a cikk – csak arra akartam reflektálni, hogy bár nem olyan régen történt a dolog (10 hónapja), azóta a feje tetejére állt a „normál” és a kosarasvilág is. 

Ahogy hazaértünk, pár hétre rá elhunyt David Stern, de az igazi sokk Kobe helikopter-balesete volt. Közben a koronavírus már erőteljesen terjedni kezdett a világban, pedig a nászúton még hírből sem hallottunk róla. Aztán jött a leállás, a karantén, George Floyd és Breonna Taylor ügye. Úgy tűnt, a kosárlabda sokadlagos, de a liga az orlandói buborékkal megtalálta a módját, hogy biztonságban folytatódjon ez a különleges szezon. 

 

Volt itt 8-0 Suns, őzikévé szelídült Bucks;
Róluk is szól a Buborék Blues.
Play-in a Portland és a Memphis között, Luka meg Porzi nélkül is főzött. 
Eszement Murray-meccsek; Mitchell-lel vajon mit ettek? 
Jokic és Tatum szintet lépett, a Clippers viszont jól beégett;
LeBron már GOAT-ként béget? 
Erős volt a Miami, Herro csajának a mája mi?
Megsérült az Adebayo – ne ütközz Dwight-tal, nem lesz bajod. 
Rondo aktiválta a playoff-módot, Doc Rivers meg inkább lemondott. 
LouWill kiugrott csirkeszárnyért, Pandemic P sz*rt nem ért;
Röhög a Thunder az All-in-ért. 
Pozitív irányba mozdult Jimmy B megítélése – jöjjön a Bátor Tippek értékelése!

 

1. Kínai Ázsiai, európai vagy BIG3 repjegyek

Vagyis az NBA-ből kikopó spílerek. A szokásoknak megfelelően ezúttal is nagyon alacsony találati aránnyal dolgozunk az egész cikkben – ahogy fentebb is említettem, ember nem volt, aki ezeket a körülményeket akár csak megközelítőleg is meg merte volna tippelni. Mindjárt erős felütéssel kezdtem, hiszen Carmelo Anthony végét vizionáltam – ez nem jött be, Portlandben ha nem is főnixmadárként, de annyira talán feltámasztotta pislákoló pályafutását Melo, hogy jövőre valaki szerződést adjon neki. Jamal Crawford egy mérkőzésen lépett pályára a Brooklyn színeiben, összesen hat percre, de ott azért gyorsan rádobott négyet – sérülés miatt nem is tudott már visszatérni - lehet, hogy őt utoljára láttuk, de arra jó volt ez a hat perc, hogy elrontsa a tippet. A Solomon Hill – Chandler Parsons duóval folytattam, ketten együtt 16 alapszakasz-meccsen léptek pályára – maradtak tehát a ligában, de hajszálon múlt csak. Hillt időnként beküldte Spoelstra a PO-ban, de nem sokat tett hozzá a játék összképéhez a 2016-os szabadügynök-bonanza egyik legnagyobb nyertese. Nerlens Noel, Tyson Chandler és Bismack Biyombo is húzza még, mint ahogy a szebb napokat látott Trevor Ariza is. Marvin Williams a félresikerült Milwaukee-i kaland után bejelentette visszavonulását, Ben McLemore viszont hozott néhány egészen jó mecset a Rockets színeiben – így vagy úgy, de senki nem kötött ki sem Európában, sem Kínában, sem máshol. 

Bejöttek ezek a Bátor Tippek? EGY SEM.
 

 

2. Nem lesz klasszikus irányító a három legtöbbet asszisztoló játékos között 

A Harden – Jokic - LeBron trió mellett tettem le a voksomat (tetszőleges sorrendben), ebből LeBron be is jött, hiszen 10.2-es átlaggal megnyerte a kategóriát. Trae Young rondított az összképbe, a harmadik helyre Luka futott be – háromból kettő nem klasszik egyes, ezért jobb helyeken talán fél pont járna, de itt nincs kegyelem...

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 


3. Award Alert - Kik nyerik a díjakat?

MVP-nek Jokicsot tettem meg, ami azért bátor volt valóban, nem is jött be – a kilencedik helyen végzett a szavazáson a szerb. Év Védőjének Davist raktam, ami szerintem be is jött, a szavazók azonban Giannis számaiba voltak szerelmesek. Most Improved-nek Aaron Gordont, Adebayót és Anfernee Simonst jelöltem, némi Justise Winslow-val emelve a tétet – Ingram nyert végül, Adebayo második lett, a többiek fasorban nem voltak. Az újoncoknál beletrafáltam Ja Morantbe, top 5-be tettem még Herrót, Porter Jr.-t és Nickeil Alexander-Walkert (???) - mondani sem kell, egyik sem végzett az All-Rookie első csapatban, Herro viszont a második ötösbe odafért. Hatodik embernek Malik Beasley-t, Év Edzőjének Mike Malone-t tippeltem, Beasley-t azonban elcserélték. Denverben csereként 18 percet átlagolt felejthető számokkal, Minnyben viszont kezdővé avanzsált, és 20 fölött termelt meccsenként – ezzel együtt persze a díj közelébe sem került. Malone centeréhez hasonlóan a kilencedik helyre futott be a szavazáson, többen ellopták előle a show-t. 

Bejöttek ezek a Bátor Tippek? Legalább Morant ült...

 


4. Harmadéves berobbanók, lerobbanók 

Bogarak vs. Szélvédők, vagyis kiből lehet még játékos, és ki az, akit napi kétszeri meleg étkezésért sem foglalkoztatnának a megyei bajnokságokban sem? Az 1/1-es Markelle Fultz-ot Bogárnak aposztrofáltam, és miért is ne tettem volna? Teljesen elveszettnek tűnt, kicsit hasonlóan „kollégájához”, a néhai Anthony Bennett-hez. Ezzel szemben a Magicnél hozott egy 12 pontos, 5 asszisztos átlagot – messze nem az a sztár, akit anno a Phillynél beleláttak (long live The Process!), de nem is teljesen kutyaütő. Lonzo Ball esetében írtam, hogy a csapatváltás jót tehet neki, de erre a buborék eléggé rácáfolt – konkrétan mintha belesz*rt volna az egészbe a Lakers egykori 1/2-ese, ha a szezon egészét nézem, Fultz-é talán kellemesebb sztori, mint az övé. Triplázását 37% fölé tornázta, de a mezőnyözése ugyanúgy maradt 40% - egyedül a Zionnal való kétségtelen kémiája az, ami miatt reménykedhetnek a Pelicans szurkolói vele kapcsolatban. Nem mondom, hogy rossz játékos lesz, de valljuk be, ennél többet vártunk tőle harmadik évében. Jayson Tatumra azt mondtam, jó scorer lesz, de semmi több – remek védő is lett, ami már több, tehát ez a tipp is bukott. Alapvetően azért őt Szélvédőnek mondtam, az is marad még jó ideig, szóval nem kolosszálisan lőttem mellé ezúttal. Labdavezetése sokat javult, ezzel megjöttek a betörések is, a betörésekkel pedig a büntetők – 2.9-ről 4.7 növelte szabaddobásainak számát az alapszakaszban, a rájátszásban pedig erre is rápakolt, 7.2 alkalommal állhatott a vonalra meccsenként. Josh Jacksonnak volt Memphisben egy ötmérkőzéses 10+ pontos szériája, ami remek, de ez kevés ahhoz, hogy levetkőzze Bogárságát. A Fox Markkanen duó Szélvédő, bár a finn mintha megtorpant volna... na majd talán Billy Donovannel. A másik Donovan, Mitchell egész jó PO-t ment, legalábbis egyénileg – csapatszinten sikerült kizúgniuk 3-1-ről a Denver ellen, ami akkor sem szép, ha egy körrel később a Clippers megismételte ezt a bravúrt. Ezzel együtt Mitchell már most sztár, és egyike az évfolyam legjobbjainak. Frankie Nutella és Harry Giles bebogarasodott, Zach Collins sokat volt sérült – bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Giles még csak a második évét teljesítette, hiszen az elsőt teljes egészében kihagyta. Ezzel együtt sem igazán hoz lázba ez a trió, esetleg Ntilikinánál benne lehet, hogy a védekezése miatt Thibodeau 45 percezteti, de akkor meg szétmegy a térde... a csávó sehogy sem nyerhet. Adebayo egyértelműen rengeteget profitált a bizalomból, ami Hassan Whiteside eltakarításával vette igazán kezdetét – a Miami identitásának egyik kulcsszereplője lehet a center hosszú évekig. John Collins jó volt, csak az a fránya koksz ne lett volna, Kuzma meg bajnok lett, ezek után bogarazza le bárki...

Bejöttek ezek a Bátor Tippek? Többségében BE 

 


5. Zach LaVine lesz a pontkirály 

Nem, Harden lett az ismét, méghozzá toronymagasan: 34.3-as átlagot gurított. LaVine a 11. helyre futott be 25.5 ponttal, neki is és a Bullsnak is csalódást keltő lehetett ez az idény. 

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 


6. Bradley Beal 300, Ben Simmons 12 bedobott triplával fogja zárni az alapszakaszt 

Végre konkrét számok: itt könnyebb eldönteni, mi jött be és mi nem. Beal igazi golyószóróként funkcionált az egész évadban, igaz, leállás miatt csak 57 mérkőzésen tudott szerepelni. Ezalatt 170 triplát pöttyintett be, vagyis meccsenként hármat – ez 82 derbire vetítve 246, vagyis elmaradt a várttól. Simmons rögtön a 12. meccsén bevert egy trojkát, amivel 1/1-gyel állt a szezonban, de sajnos a remélt áttörés elmaradt, 2/7-tel zárta az évet... Majd talán jövőre, mondhatnánk, ha még hinnénk a mesékben.

Bejöttek ez a Bátor Tippek? NEM

 


7. DeAndre Jordan több kárt csinál, mint hasznot 

Itt az volt a tipp, hogy a szezont nem Brooklynban fejezi be a Jordan – Jarrett Allen duó egyik tagja. Nos, a kezdő pozíció ugyan meglett a fiatalabb Allennek, de annyira nem volt meggyőző, eléggé hasonló számokat hoztak Jordannel – ha kicsit jobban teljesít, akkor talán feljebb tornázza annyira a csereértékét, hogy komolyabb játékost kapjon érte a Nets, de ez egyelőre nem történt meg, és Kevin Durant visszatérésével vélhetően nem is fog. Nem rossz játékos egyébként a még mindig csak 22 esztendős középjátékos, de ketten szerintem felesleges luxust jelentenek centerposzton, miközben a keretben lesznek befoltozandó lyukak. Ezzel együtt mindketten a Netsnél adták le év végén a szerelést, tehát...

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 


8. Besül a Sixers „Mamut-projektje” 

Az idényt 206 centit meghaladó átlagmagasságú kezdőötössel (Ben Simmons, Josh Richardson, Tobias Harris, Al Horford, Joel Embiid) kezdte a Philadelphia, és különösebb magyarázat nélkül is rájöhetünk, hogy a projekt bizony besült: Horfordot a padra száműzték, Butler tökössége és Redick triplái hiányoztak, Simmons pedig megint megsérült. Még az előzetes várakozásokat is alulmúlta a gárda, hiszen rögtön az első körben kiesett, méghozzá söpréssel – Brett Brownnak meg is köszönték a munkát, a jövőben Doc Rivers feladata lesz felrázni a társaságot.

Bejött ez a Bátor Tipp? BE!

 


9. Trade Machine-rovat: cél a három találat! 

So close, egyedül Marcus Morrist sikerült eltalálni, illetve a bónusz pickek közül Andre Drummondot. Sem Chris Paul, sem Kevin Love nem váltott csapatot a nagyobb nevek közül, mint ahogy maradt Taj Gibson (és jön Thibs, mi lesz ott) és Bobby Portis is, csakúgy mint a Saric Oubre Baynes trió a Sunsnál. 

Bejöttek ezek a Bátor Tippek? (Majd)nem

 


10. Brook Lopez legfeljebb 3.5 lepattanót fog átlagolni 

Semmi lacafaca, egy határozott, férfias tippel zártam. BroLo előzetes várakozásaimat felülmúlva, már-már rodmani szinten tépte, szaggatta a pattanókat – végül 4.6-es átlaggal zárt...

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 

Hát ez még a vártnál is gyatrábban sikerült, jöjjenek Hegedűs Robi tippjei, hátha ő nem volt ekkora homály:

 

11. A Lakers dobja a második legtöbb hármast az alapszakaszban 

A kategóriát megint a Houston nyerte, 15.6 bepörkölt triplával – a Lakers csak a 24. helyen zárt 11.0 találattal, nem ezzel lett bajnok az arany-lila alakulat.

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 


12. Fantasy-tipp: legalább 12 játékos ér el az alapszakaszban 13-6-6-os statisztikát 

Itt is konkrét számok, nézzük is őket: 22 játékos ért el legalább 6 asszisztos átlagot, viszont közülük 14-en nem teljesítették Hegedűs úr pattanó-kihívását. Így marad nyolc spíler, tiszteletünk jeléül nevesítsük is őket: LeBron James, Luka Doncic, Ben Simmons, James Harden, Lonzo Ball, Nikola Jokic, Russell Westbrook, Jimmy Butler. 

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 


13. Idén három, 40% felett triplázó gárda is akad 

Ez valóban bátor volt, tekintve, hogy elvétve triplázik akár egyetlen csapat is 40%-kal. Idén egy sem akadt, a Jazz 38%-kal meg tudta nyerni a kategóriát.

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 


14. A Denver védelme szétdominálja a ligát az alapszakaszban 

Az összes fontos védekezési mutatóban az élre várta Hegedűs kolléga a coloradói társaságot, név szerint: Top5 legalacsonyabb lesz ellenfeleik triplaszázaléka, a kétpontosok százaléka és a büntetőszázaléka, emellett a riválisok lepattanózása és az ellenfelek gólpasszainak száma is alaposan megsínyli majd a denveri tehervonattal történő találkozást. 
Nézzük, ebből mi valósult meg: az ellenfelek 35.8%-kal tripláztak ellenük, ez a középmezőnybe jó, a 17. helyre. A Raptors védelme volt ebben a szegmensben a legcsípősebb, ellenük csak kísérleteik 33.7%-át szórták be kintről az ellenfelek, míg a sereghajtó a Warriors lett, őket 38.9%-os trojkázással büntették a csapatok. A kétpontosok 53%-kal találtak célba a Nuggets ellen, ez megint nem túl elit, a 19. helyre fért be a Jokics vezette „légvédelem”. Bár a büntetőszázalék nem szigorúan vett védekezési stat, itt valóban jól muzsikált a Malone-alakulat: 75.9%-kal dobták ellenük a szabaddobásokat, ami az ötödik legalacsonyabb szám a ligában. A mutató randomságát jelzi, hogy a Knicks nyerte a kategóriát (YESSSS!) 74.9%-kal, míg az OKC ellen 79.5%-kal büntetőztek az ellenfelek. Lepattanózásban remekeltek a coloradóiak, mindössze 42.6 pattit engedélyeztek a másik csapatnak mérkőzésenként, ez a negyedik legalacsonyabb szám a ligában – ezt a versenyt a 76ers nyerte (41.8), hála a fentebb már „dicsért” mamut lineup-nak, és a Rockets utolsó helye sem meglepetés (47.9). Gólpasszok terén már nem volt ilyen fényes a helyzet, 25.4 zsugát ki tudott osztani az ellenfél átlagban a Denver ellen, ami csak a 25. helyre volt elegendő – itt a Jazz végzett az első helyen (21.5), a Hornets pedig az utolsón (26.6). 

Bejöttek ezek a Bátor Tippek? Többségében NEM

 


15. Két csapat is átlépi a 120 pontos átlagot az alapszakaszban 

Ez nem volt a valóságtól elrugaszkodott jóslat, de sajnos nem jött be: a Bucks dobta átlagban a legtöbb pontot idén, de ők is csak 118.7-et. A Rockets állhatott a dobogó második fokára 117.8 egységgel, a sereghajtó pedig itt is a Hornets lett, mindössze 102.9 ponttal. 

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 


16. Carsen Edwards lesz az idei „semmiből jött” újonc 

Kuzmával egyszer már beletrafált Robi, Omari Spellmannal kevésbé. Ítélőképességét ezúttal elhomályosította Edwards 8 triplás meccse, amit pár nappal a tippelde előtt követett el – mint kiderült, egyelőre az maradt élete teljesítménye (kár, hogy csak preseason volt...), mivel a bajnokságban összesen 37 derbin lépett pályára, 3.3 pontos átlagot szállítva. A nevét nem nagyon ejtettük ki szánkon az évad során, így aztán...

Bejött ez a Bátor Tipp? NEM

 


17. Az All-Star Gála főmeccsére a felsorolt 24 játékos közül legalább 20-at meghívnak vagy beszavaznak 

Robi névsora: 

Kelet: Joel Embiid, Ben Simmons, Jimmy Butler, Kyrie Irving, Kemba Walker, Blake Griffin, Giannis Antetokounmpo, Kyle Lowry, Pascal Siakam, Trae Young, Khris Middleton, Myles Turner. 
Nyugat: Steph Curry, LeBron James, Anthony Davis, Damian Lillard, Nikola Jokics, James Harden, Russell Westbrook, Luka Doncic, Donovan Mitchell, Rudy Gobert, Kawhi Leonard, Paul George. 

Valós névsor: 
Kelet: Kemba Walker, Trae Young, Giannis Antetokounmpo, Pascal Siakam, Joel Embiid, Kyle Lowry, Ben Simmons, Jimmy Butler, Khris Middleton, Bam Adebayo, Jayson Tatum, Domantas Sabonis
Nyugat: James Harden, Luka Doncic, LeBron James, Kawhi Leonard, Anthony Davis, Chris Paul, Russell Westbrook, Damian Lillard, Donovan Mitchell, Brandon Ingram, Nikola Jokic, Rudy Gobert, Devin Booker

Kilenc keleti és sajnos csak tíz nyugati találat, így ha egy híján is, de...

Bejött ez a bátor tipp? NEM, MÉG EZ SEM!!!

 


Ez egy ilyen év volt. Nézzük, hogy az olvasók jobban teljesítettek-e!

 

Szitas Zsolt:

1. T Young nyeri az ast. kategóriát, Atlanta 42-40 el bejut a playoffba. - NEM
2. Doncic 21 TD-t hoz. - NEM, 17-et hozott
3.Devin Booker 29.2 pontos átlagot hoz és ezzel be is húzza a pontkirályi címet. - NEM, 26.6-ot hozott
4. Orlando és Miami top 4-ben végez keleten. - NEM, 8. illetve 5. helyen végeztek, legalábbis az alapszakaszban. Ha a PO-t nézzük, Miami nyerte keletet. 
5. Chicago bejut a playoffba, White ROY, Lauri MIP. - ... 
6. Cp3 MVP címet nyer miután top 4 be vezeti az Okc-t. - A helyezés majdnem meglett, ötödikek lettek, azonos mérleggel a Houstonnal.
7. Hezonja hoz egy 5x5 meccset. - Ezt meg sem néztem, eléggé biztosnak tűnik, hogy NEM történt ilyen.
8. Morey megemlíti Tibetet. :D – Soha többé nem ejtette ki ázsiai helyek nevét a száján publikusan :D
9. T. Bryant nagyobbat robbant mint Collins, Ayton vagy M Rob. - NEM, a koksszal együtt is nagyot robbantott szerintem Ayton
10. Denver bajnoki cím. - A Lakers ellen kifogyott a lőpor, úgyhogy NEM


Rollo:

CP3 ujjára végre bajnoki gyűrű kerül! - NEM


JoeBlack23:

1. Tavaly a ki kerül be idén - ki nem kerül be keleten az alapszakaszban a... Boston 4-be, Toronto po-ba. - IGEN, NEM

2. Ez mehetett volna az 1.-be is de külön pontba teszem. Nagy nevek ide vagy oda Netsnek gyengébb alapszakasza lesz mint tavaly. Irving itt is megbukik mint no1 opció. - IGEN

3.a legtöbbet fejlődött playa Rozier lesz, a csapatán nem fog látszani, hogy ő van Kemba helyett. - NEM

4. Nem az lbj+ad, leo+pg, harden+westi stb.stb. lesz a legponterősebb duo, hanem curry és russel! - NEM

5. Gsw-t mindenki kb. leírja, ezért bebátortippezem, hogy nyugati top4 lesz, és Kerr most bizonyítja igazán a zsenijét. - NEM

6. Muszáj a csapatomból is tippet hozni, Chicagoban kisüt a nap végre, Satoransky remek szezont fut, észt és fineszt visz a pályára, a fiatalok megtáltosodnak és sima PO lesz ebből. - NEM

7. Csapatváltók: erre tavaly ráfutottam rendesen... Lowry, Melo (neki lesz), Kuzma (Rondo megy CP ért :D) , Booker behisztizik, Adams PO csapatba kerül. - MELO BEJÖTT

8. Zion nem fog 40 meccset lejátszani, nem top3 draftos lesz a roy – IGEN, NEM


Shepherd:

MacCaw féltávnál elcserélődik és így idén is döntőt játszik majd – NEM

A szezon közben menesztik Riverst a Clippers éléről és a helyet a másodedző Lue veszi át – MAJDNEM, de nem szezon közben
Dwayne Wade féltávnál beszáll a Lakershez - NEM

A reálisabbak:
A Knicks előrébb végez mint a Durant - Irving duóval erősítő (?) Nets. - NEM
Coby White az év újonca – NEM


Balázs Cseri:

Minnesota PO - NEM
KAT MVP & AS kezdő - NEM
Wiggins MIP & AS - NEM
RoCo DPOY - NEM
Culver ROY - NEM
Okogie 6th man – NEM :)))


Whistler:

1. Fultz fokozatosan visszaszerzi az önbizalmát az alapszakasz során, így ő lesz az idei év legtöbbet fejlődő játékosa. - Visszaszerezte valamennyire, de azért NEM

2. CP3 megtalálja a helyét Oklahomában és a nyugat 6. helyén rájátszásba juttatja a Thunder-t. - Alálőttél, ötödikek lettek, de bravó!

3. Dwight Howard lesz az év 6. embere. - NEM, de bajnok lett, kit érdekel :D

4. Boban Marjanovic jobb statisztikákkal zárja az idényt, mint Kristaps Porzingis. - Szeretjük Bobant, de NEM


BluetoothHarald:

1. ROYT- Morant, és Reddish mindkét másik DUKE-osnál jobban teljesít – IGEN, NEM
2. Zion 40 meccsnél kevesebbet tud majd játszani csak idén – IGEN, 24-et
3. Rockets nem jut túl az első körön sem a playoffba, ellenben CP3 döntőzik – NEM, NEM
4. Grayson Allen MIP award - NEM
5. Dallas már idén bejut a playoffba - IGEN
6. Minnesota totális leépülés=>elkezdik kiárusitani a csapat értékét (Towns) – (MÉG) NEM
+1 nagyon bátor: Irvinggel nem jut playoffba a Nets  - NEM


lyukas zsömle:

Grayson Allennel a kezdoben a Memphis a grit and grind utan a bad boys grizzlies erat kezdi meg. - ALLEN CSERE VOLT VÉGIG
A sacramento iden sem jut playoffba, az egyik tehetseguket raadasul elcserelik ey tapasztalt kiegeszitore – NINCS PO, DE CSERE SEM
Chicago 9. helyen, neccesen ugyan, de lemarad a playoffrol – 11. lett a Bulls, nem volt semmi necc


Torretto:

Embiid és Simmons közti magasságkülönbség biztos hogy nem csak 5 cm. - DE (bbref szerint)


László Attila Lázár:

Doncic nyeri az assistot. - NEM 
G. Allen most improved. - NEM
Was playoffba jut. - NEM
Edwards Roy. - EHHEHE
Lakers nem jut playoffban. - LMAO
I.Thomas 6th man. - ROFLMAO
Brooks Coy. - NEM
Beal pontkiràly. - NEM
Towns mvp . - NEM
És természetesen Min playoff.:) Wiggins runner up mvp. - NEM, legalább nem csak mi durrantottunk mindent mellé :)


JakeChambers:

Sem a Houston, sem a LAL nem kezdi pályaelőnnyel a PO-t. - NEM
Ha ez nem elég bátor, akkor: a MIN, SAC, SAS trió bejut a PO-ba  - NEM


LBJ:

Vogel a szezon végéig a Lakers edzője marad. - IGEN
Michael Porter Jr lesz az év újonca. - NEM
A Beal, Butler, Harden, Booker, Towns, Westbrook, Irving, Russel vonulatból legalább kettő cserét fog kérni szezon közben. - NEM
Isiah Thomas újból pénzszállító autókról fog beszélni. - NEM
A Phoenix, Sacramento, Minnesota, Dallas kvartettből legalább egy a GSW előtt fog végezni. - MIND :DDD
Az OKC rájátszásba jut. Dwight Howard lesz az év hatodik embere. - IGEN, NEM


CRA

Simán Harden lesz a gólkirály. Westy nem fog labdát kapni. - Ő LETT, de KAPOTT AZÉRT.

 

Köszönjük az idei tippeket is, ezennel hivatalosan is zárul a felejthetetlen 2019/20-as szezon. Jövőre találkozunk!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus