NBA-visszatekintő '15: All-Star és az őrült deadline

Fekete napok az NCAA-ben - Westbrook az MVP - az utóbbi évek legőrültebb cserehatárideje - President James - KG otthon - Popovich ezredes

 

Február 1. Rajon Rondónál többszörös arccsonttörést állapítanak meg, ez dallasi vesszőfutásának kezdete – érdekesség, hogy csapattársa, Richard Jefferson térdével ütközött.

Február 2. A New Orleans zárja le a Hawks 19-es sikersorozatát.

Február 4. Stephen Curry 51 pontot rámolt be a Dallasnak - Zach Randolph bőven félpályán túlról köszönt be a Jazznek.

Február 5. Az Atlanta történelmet ír: a Hawks komplett kezdőötöse nyeri a Hónap Játékosa Díjat Keleten. Eközben Jacque Vaughn-t meneszti az Orlando Magic.

Február 8. A sérült Blake Griffin helyett Damian Lillard az All-Star Gálán. Elhunyt a North Carolina legendás edzője, Michael Jordan egyetemi trénere, Dean Smith. A 83 éves maestro 1961 és 1997 között irányította a Tar Heels-t.

Február 9. Gregg Popovich a liga történetének kilencedik vezetőedzője, aki eléri az 1000. alapszakasz-győzelmet – ráadásul mindegyiket a San Antonio Spurs élén. Rajta kívül csak Jerry Sloan (1127, Jazz) nyert többet egyetlen csapattal.

Február 10. A sérült Dwyane Wade helyét Kyle Korver veszi át az All-Star Gála keleti válogatottjában – vele együtt négy atlantai (Horford, Teague, Millsap) kap meghívást.

Február 11. Fekete napok az NCAA-ben: egy másik legenda, Jerry Tarkanian is elhunyt 84. életévében. Az UNLV egykori mestere 1990-ben bajnoki címig vezette csapatát, összesen négyszer jártak vele Final Fourban. Közben kiderül, hogy a lesérülő Anthony Davis helyén a Dallas veteránja, Dirk Nowitzki még egyszer utoljára felléphet a Gálán.

Február 12. Hosszú huzavona után George Karlt kinevezik a Sacramento Kings trénerének. A hírek szerint Cousins és jó pár másik játékos sem örül a run-and-gun egyik régi lovagjának.

Február 13. Andrew Wiggins az All-Star Gála újoncmeccsének MVP-je – a mérkőzés Top10-je.

Február 14. LeBron James az NBA-játékosok szakszervezetének új elnöke. Stephen Curry a tripladobó verseny győztese, Zach LaVine húzza be a zsákolókirályságot.

Február 15. Russell Westbrook az All-Star Gála főmeccsének MVP-je, a mérkőzés több rekordot is hozott.

Február 16. Amar’e Stoudemire pályafutásának vége a Knicksnél, kivásárolják.

Február 17. Michael Jordan 52 éves lett.

Február 18. A Milwaukee Bucks kivásárolja Larry Sanderst – azóta sincs csapata. A Knicks bejelenti, hogy Carmelo Anthony-t műtik, vége a szezonjának.

Február 19. Minden idők egyik legőrültebb deadline-ja percről percre, illetve az események értékelése.

Február 20. Vérrögöket találnak Chris Bosh tüdejében, vége a szezonjának. Szerencsére maradandó nyoma nem lesz, a 2015-16-os szezonra felépült.

Február 22. LeBron James megelőzi Allen Iversont a pontlistán.

Február 24. LeBron James megelőzi Scottie Pippent a gólpasszlistán – e naptól fogva ő a legtöbb asszisztot adó csatár az NBA történetében. Eközben Derrick Rose térdében újra elszakad a meniscus.

Február 25. Joakim Noah betöltötte 30. életévét, Kevin Garnett 8 év után újra Timberwolves-mezben lép pályára – eközben Rondót egy meccsre eltiltja a Mavericks, mert összeszólalkozott Rick Carlisle-lal.

Február 26. Elhunyt a liga történetének első afro-amerikai kosarasa, Earl Lloyd.

Február 28. 48 éves korában elhunyt a Knicks 90-es években nagydöntőt is játszó csapatának egyik alapembere, Anthony Mason. Megvan Kevin Garnett első újkori kiállítása Wolves-mezben, Russell Westbrook fejét pedig csapattársa, Andre Roberson töri be véletlenül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus