Radar Alatt - A későn érők

Két egykori NBA-játékos fia, egy ukrán, egy franciás amerikai és egy korábbi YouTube-sztár is megtalálható mostani felhozatalunkban. Merülésre felkészülni!

Negyedszer is leásunk a liga legmélyére, hátha találunk valami mást is Warriors-játékosokon kívül... következzen a Radar Alatt!

 

A rovat első része ide kattintva érhető el, a második ide klikkelve, a harmadik pedig az egér bal gombját ezen a ponton lenyomva hozható elő. 

 

Marquese Chriss – Golden State Warriors

Aki azt hitte, kifogytam a random Warriorokból, csalódnia kell... a csapathoz magát visszaküzdő egykori Suns 1/8-as (hja, azok a szép idők, Bender 1/4, Chriss 1/8...) egészen használható produkciót nyújt egy ideje. Legutóbbi 14 derbijén 14 pontos átlagot gurít, a Lakersnek 27 perc alatt rámolt be 26-ot – könnyen lehet, hogy pályafutása legszebb időszakát éli, vagy egyszerűen csak későn érő típus?  


Shake Milton – Philadelphia 76ers
A shake szóra alighanem a mekis cucc jut sokak eszébe, de szerencsére itt a Radar, ahonnan kiderül, hogy bizony van ilyen (bece)nevű kosaras is. Josh Richardson sérülése adott lehetőséget arra, hogy a másodéves dobóhátvéd megmutathassa, mit tud – nemrég négy egymást követő derbin jutott 10 pont fölé, közte egy 27 pontos (5/9 tripla) gyöngyszemmel. Apróbb szépséghiba, hogy a négyből háromszor 11-et termelt, a 27-es derbijén pedig kikaptak az Atlantától, de ne legyünk telhetetlenek...


Sviatoslav Mykhailiuk – Detroit Pistons
Vagy csak röviden Svi, mivel vezetéknevével is az amerikai kommentátorok rémálma a Pistons kiscsatára. Már a ligába kerülése előtti években is háromszor cserélt gazdát az a pick, amivel végül a Lakers kiválasztotta, de az arany-liláknál is csak alig fél év jutott neki, Reggie Bullock-ra boltolták el. Itt úgy néz ki, megtalálta számításait, hiszen tét nélkül dobálhat – januárban 13.3-as átlagot szállított, februárban eddig 10.5-öset. 


Malik Monk – Charlotte Hornets
Bár Monk talán kevésbé kúszik a radar alatt, mint a többi név a listán, de a Charlotte-ot valószínűleg kevesebb „casual” fan követi, így sokaknak talán ismeretlenül cseng a neve. Egy eléggé kiszámíthatatlan, de vitathatatlanul tehetséges dobóhátvédről van szó, aki bár sokszor elveszik Devonte' Graham és Terry Rozier labdadomináns játéka árnyékában, de azért nem kell félteni – ha alkalma van rá, megdobja a magáét. Így volt ez az elmúlt tíz meccsén is, amikor is 17.3-as átlagot szottyintott össze – kicsit sok a dudás egy csárdában, nem lepne meg, ha nyáron értékre váltaná őt Michael Jordan.  


Luke Kornet – Chicago Bulls
Két év Knicks után öltözött „bikába” a franciás nevű, de tősgyökeres texasi Kornet. Pár napja a Phillyt 25 ponttal szomorította, előtte nem sokkal a Brooklynnak is berámolt 19-et – Wendell Carter Jr. január eleje óta nem bevethető, ennek köszönheti megnövekedett szerepkörét. Faterja is NBA-játékos volt, de neki csak két év, 89 meccs és összesen 171 dobott pont jutott a legjobbak között – Luke-nak ennél máris több adatott meg.


Doug McDermott – Indiana Pacers
Eléggé jól körülírható szerepe van a Pacersnél a 28 éves mesterlövésznek, 443 idei mezőnykísérletének ugyanis több mint a felét (240-et) a triplavonalon túlról engedte el. És igen hatékonyan kosárra is váltja ezeket a kísérleteket, ugyanis 44%-kal céloz kintről – nemrég volt egy egészen remek szériája, amely során öt meccsből háromszor is hat trojkát süllyesztett el az ellen gyűrűjében. Stretch 4-ként használja őt Nate McMillan, és ez a lépés egyelőre beválik – 10.4 pontot átlagol a kispadról, ami karriercsúcs Dougie McBuckets számára. 


Thon Maker – Detroit Pistons
Anno mi is összecsokiztuk magunkat Hegedűs kollégával Maker highlight-videóit nézve (TRIPLÁT DOB! LABDÁT VEZET! BLOKKOL! A KÖVETKEZŐ GARNETT, CSAK JOBB KEZE VAN!!!4) de hamar kiderült, hogy az NBA bizony nem valami random középsulis virslibajnokság. Mindenesetre Andre Drummond elcserélése óta eléggé gyászos a Detroit magasember-szekciója  (is), ezért aztán szabad a terep Makernek, hogy „make-eljen” valamit végre (bocs). 19 pont, 7 patti, egy 12-12-es dupla-dupla, majd 18 egység 2/3-as triplázással az elmúlt hét termése - lehet, hogy ő is későn érő típus?


Jordan McRae – Denver Nuggets
MacRae egyike a deadline „áldozatainak”, azoknak a játékosoknak, akiket már korábban kinéztem ebbe a rovatba, de új állomáshelyükön redukált szerepkörben használják őket (vagy sehogy). Pedig januárban nagyon ment az akkor még Wizards-játékos Jordannek, 35 és 29 pontos meccse is volt – persze tudjuk, hogy nem egy PO-csapatban villogott, de ezeken a hasábokon ritkán rukkolunk elő topcsapatok spílereivel. Szóval az időzítés nem a legjobb neki, éppen amikor lehetősége nyílt labdázni egy kicsit, gyorsan el is passzolták a fővárosiak – Denverben azért akad bőven dobóhátvéd, nem túl jók a kilátások. 


Gary Trent Jr. - Portland TrailBlazers
Még egy NBA-s apától származó játékos, ráadásul az öreg is Portlandben kezdte meg anno pályafutását. 30, 22, 20 és 18 pontos mérkőzése is volt az utóbbi egy hónapban az ifjabbik Trentnek, illetve Donovan Mitchell fejébe is belemászott kicsit, kezd tehát beindulni karrierje – tavalyi újoncidénye eléggé feledhetőre sikerült.  

 

Derrick Jones Jr. - Miami Heat
Eléggé reflektorfényben van idén az eddig remek szezont futó Heat, de Jones Jr. neve talán kevéssé ismert (lehet, hogy későn ér). Egy tipikus ugrógépről van szó, kiváló atléta, amelyre beceneve (Airplane Mode Jones) is utal némileg... Spoelstra mester bízik benne, egyre több feladatot ad neki, de fő mutatványa még mindig a zsákolás... ahogy arról akár az utcán is meggyőződhetünk. 

 

Kép: Reddit

 

 

 

    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus