Változik-e bármi a Minnesotánál?

Nem néz túlságosan eseménydús nyár elé a Timberwolves - egy-két veterán esetleges távozása mellett nagyobb mozgás nem várható Townséknál.

Az eddig tárgyalt csapatok:

Southwest: PelicansGrizzlies
Atlantic: Knicks
Pacific: LakersSuns
Central: CavaliersBulls
Southeast: Hawks, Wizards


Mint minden nyáron, idén is végigvesszük a csapatokat a draft és a szabadügynökpiac nyitása előtt, hogy mit érdemes csinálniuk az off-szezon folyamán, mire és merre építkezhetnek, egyáltalán milyen lehetőségeik vannak. A Minnesota Timberwolves esetében túl sok mindenre azért nem kell számítani.


A keret kész, a sapka tele

A Minnesotánál túl nagy dobásokra nem kell készülni, mivel nem nagyon van mivel sáfárkodni. A Jeff Teague, Andrew Wiggins, Robert Covington, Dario Saric, Karl-Anthony Towns, Josh Okogie, Keita Bates-Diop, Gorgui Dieng nyolcas összesen 105.8 milliót tesz zsebre. Gyakorlatilag nincs sapka alatti helye a gárdának, hiszen Tyus Jones QO-ja 3.4 millió dollár, az pedig kizárt, hogy neki ne adjanak QO-t, így kijelenthető, hogy a Timberwolves nem fog nagy nevet igazolni mástól, ennyi biztos.

Éppen ezért lesz érdekes kérdés, hogy Jonesra milyen kereslet lesz, és ha kap egy zsíros szerződést mondjuk a Phoenix Sunstól vagy a Chicago Bullstól, akkor mit csinál a Minnesota - elengedi, mást enged el, vagy csak simán meccseli az ajánlatot. Jones az előző idény végén kezdővé lépett elő, egyáltalán nem is volt rossz - támadásban kiszolgálta a társakat, ami Towns mellett fontos, a védekezés pedig mindig is erőssége volt. Az biztos, hogy kapni fog ajánlatot, de hogy a csapat mit kezd vele, azt nem tudni.

Jones sorsa hatással lehet Derrick Rose-éra is, bár úgy tűnik, Rose nem nagyon akar Minnesotában maradni - nemrég elismerte, hogy Jimmy Butlernek igaza volt az előző szezonban, márpedig ez nem biztos, hogy jó színben festi le őt a menedzsment előtt. Ettől függetlenül ha Jones megy, nem nagyon van jobb opciója a TWolvesnak, minthogy őt megtartsa. Taj Gibson is lejárt, és az is kérdés, hogy mennyit akar a csapatra költeni Glen Taylor tulajdonos - ha Gibson lelép, csak kivételekkel igazolhat a helyére a Minny, neki több pénzt adhat a gárda, de hogy egy csere PF-nek akar-e, az kérdés.


Mégis belevágnak valaki nagyobba?

A Minnesotának két pickje van, az 1/11 és a 2/43 - mindkét poszton 3&D játékos lehet az első számú célpont, abból nem jöhet elég Teague és Wiggins mellé, de cseremagasra is eshet a választás, amennyiben például Jaxson Hayes még bent van.

Amennyiben azonban nem úgy alakul az irányító poszt, ahogyan azt szerette volna a gárda (Jones túl nagy ajánlatot kap, Rose pedig lelép), akkor az is benne van, hogy a pickekkel megpróbál upgrade-elni a Minny, mondjuk egyes poszton - előkerülhet Mike Conley, aki sokkal jobb vezér lehetne Wiggins és KAT mellé, mint Teague, jobb játékos és jobban is passzol a két fiatal mellé. A kérdés az ár: Dieng a fizetések mellett kellene a cserébe, de az ő átvétele alapvetően legalább egy első körös pick, és emellett ki kell még fizetni a Conley és Teague közötti különbséget is, ami még egy első körös, ennyit meg nem biztos, hogy be akar áldozni Gersson Rosas.

Épp az új GM miatt nem lehet egyébként kizárni semmit - a Houston Rocketstől érkezett, ahol az olyan játékosokra például rá se néztek volna, mint Wiggins, itt meg be van betonozva négy évre. Az szinte kizárt, hogy Rosas el tudja passzolni AW-t, a swingman szerződése John Wallé mellett a liga legrosszabbja, de Daryl Morey alatt tanulta a szakmát, várhatóan mindent megpróbál majd.

Az irányítókérdés mellett alapvetően nem sok tennivaló vagy épp lehetőség van ezzel a kerettel, de ha Rosas be akarja rúgni az ajtót (állítólag a Minnesotával diktálni akarja a trendet, nem követni), akkor Towns elcserélésén kívül bármit kijöhet belőle.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus