Este 7-től Sixers-Wizards, fél tíztől pedig Suns-Lakers a Sport TV-n

Minden párharc első meccsén túl leszünk a játéknap végére - mutatjuk, hogy mit kell tudni a maiakról.

 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 19:00

A Wizardsnak kis túlzással már jutalomjáték ez a playoff, iszonyatosan mélyről érkezve harcolták ki maguknak a bejutást, a fő célt ezzel teljesítették, így különösebb teher nélkül léphetnek most pályára. A Sixersen nyilván van nyomás, egyrészt a mindig kritikus philadelphiai közönség nagyon nehezen viselne egy lebőgést, másrészt az utóbbi rájátszások után most jobb helyzetben vannak, egységesebb a keret, egészségesek, első kiemeltek, úgyhogy nem hibázhatnak. Új sérült egyik oldalon sincs, a Sixers nyilván sokat pihenhetett erre a meccsre, míg a Washington a két playin-meccs miatt abszolút lendületben van és üzemi hőfokon ég - nagy kérdés, hogy Embiidék elsőre fel tudnak-e pörögni kellően, de nem nagyon tehetik meg, hogy kikapjanak. 

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 21:30 (Sport 2)

Ez az egyik legjobban várt párharc az első körből, hiszen a címvédőt sokan minden idők talán legveszélyesebb hetedik kiemeltjének tartják, de azért a Warriors elleni playin-meccsen is látszott, hogy ez a csapat még messze van a tavalyi önmagától és nem valószínű, hogy ennyi idő alatt hirtelen szintet lépett volna. A Suns nyugodtabb lehet ebből a szempontból, pihentebb, egységesebb, nincs semmi problémája, otthon játszhat, a nyomás annyi, hogy ha elvesztik az első meccset Devin Bookerék, akkor rögtön megváltozik minden az egész párharcra nézve. A Lakersnek most még lehet esélye ritmusba jönni, megnézni a matchupokat, LeBron James amúgy is rendszeresen kezd ilyen "feltérképezős" meccsel egy-egy playoff-párharcot, csak most nem feltétlenül az ő csapata az esélyesebb, úgyhogy ez elég kockázatosnak tűnik. Jóval okosabbak lehetünk a nap végére, de Jameséktől minimum a javulás és a formába lendülés kell ahhoz, hogy bizakodóbbak lehessenek, míg a Sunsnak most még abszolút kötelező lenne a győzelem. 

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

New York Knicks - Atlanta Hawks 01:00

Ez egy teljesen megjósolhatatlan párharc első meccse, két nagyon hasonló játékerőt képviselő, playoffban rutintalan csapatról beszélünk, amelyek egyaránt extra alapszakaszt futva értek el idáig. A Knicks kőkemény, fizikális védekezése néz majd farkasszemet a Hawks több lábon álló, életveszélyes támadójátékával és az fog nyerni, amelyik jobban tudja érvényesíteni az erősségeit. Új sérült egyik oldalon sincs, kíváncsian várjuk, hogy egy hét pihenő után melyik fél lesz élesebb és melyikük játéka illik jobban a playoffhoz, vagy hogy melyik edző készül valami meglepetéssel - Tom Thibodeau-nál simán benne lehet egy leszűkített és kicsit felkavart rotáció, meglátjuk, hogy már most elindul-e ebbe az irányba. A hazai pálya miatt az esélyek inkább a Knicks mellett szólnak, de emiatt természetesen a teher is Randle-éken van. 

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 03:30

A meccs fő kérdése, hogy mennyire lesz éles a Jazz a két szoros, kiélezett, magas hőfokú playin-meccsből érkező Grizzlieshez képest, hiszen Mike Conley-ék régen vívtak már igazán tétre menő találkozót, az utóbbi egy hétben pedig abszolút nem léptek pályára. A minőség és a hazai pálya természetesen a Utah mellett szól, a Gobert-Valanciunas csata is izgalmas lehet, de nyilván blama lenne, ha a Jazz elrontaná az első meccset és ligaelsőként hátrányba kerülne a nyolcadik kiemelttel szemben, úgyhogy kötelező a győzelem a hazaiak számára. Érdekesség még, hogy Donovan Mitchell bő egyhónapos kihagyás után ezen a mérkőzésen térhet vissza, hogy ő hogyan fog mozogni, mit tud hozzátenni elsőre, az jó kérdés - a Memphisnél nincs sérült, elvileg mindenki bevethető.

A párharc felvezetője itt olvasható!

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus