Visszajátszás: Ez a Bucks és Giannis Antetokounmpo játéknapja

Marc Gasol győztes kosara homályosítja el Kawhi Leonard 43 pontját, PO franchise-rekordot dob Mike Conley, betlizik a GSW, nagy napja van DeMar DeRozannak - ez történt az utóbbi három év NBA-playoffjaiban ezen a napon. 

2019: Papírformát érvényesít a Bucks

Az első kiemelt Milwaukee a párharc negyedik meccsét sem hibázta el a Detroit ellen, így esélyeshez méltó módon, söpréssel jutott tovább a következő körbe. Az MVP, Giannis Antetokounmpo most először szabadult el igazán a párharc során, ezen az estén egymaga húsz büntetőt harcolt ki (a teljes Detroit 12-t) és elvállalt 23 mezőnykísérletet is, egyszerűen nem lehetett vele mit kezdeni és végül 41 pontig jutott, amely eddig playoff-csúcsnak számított a szezonban - emellett leszedett kilenc lepattanót, kiosztott három gólpasszt és négy blokkot, ráadásul meg azért most sem szakadt, hiszen ehhez is csak 32 percre volt szüksége.

A játéknap nyugati párharcán viszont még nem született döntés, a Jazz 0-3 után szépíteni tudott és megszerezte a hazai becsületgyőzelmet a Houstonnal szemben - James Harden felemás teljesítményt nyújtott (30 pont, 8/19 mezőnyből, 4 gólpassz, 8 eladott labda) és bár Chris Paul jól játszott (23 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 5 labdaszerzés, 2 blokk), ezúttal Clint Capela teljesen eltűnt, a kispad pedig összesen öt pontot tett hozzá, úgyhogy a vezérektől nem volt elég ez a produkció. A Utah ellenben jó volt, Donovan Mitchell 31 pontot szórt, három perc alatt szerzett 13 egységével pedig eldöntötte a meccset - igaz, a párharc ettől függetlenül továbbra is az egy gyenge este ellenére eddig magabiztos Rockets kezében volt.

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

2018: Megint a Bucks

Ebben az évben is a Milwaukee-ról, illetve Giannis Antetokounmpóról szólt ez a játéknap, igaz, itt még az alapszakaszgyőztes és MVP év előtt járunk. A Bucks itt a Celtics ellen küzdött az első körben, a széria negyedik meccsén sikerült újra kiegyenlítenie - Giannis 27 pontot szórt és öt másodperccel a vége előtt ő tette vissza a győzelmet jelentő támadópattanót, így sikerült nyerniük 104-102-re. A Bucks 14 kiosztott blokkja franchise-rekrod, a fiatal Boston itt még nem volt igazán magabiztos, úgyhogy már csak a pályaelőny miatt állt jobban, hiába dobott 34 pontot Jaylen Brown.

Szépségtapasz jutott Nyugaton a Spursnek, ugyanis a ligából felfelé kilógó Golden State "elengedte" a negyedik meccset: a 3-0-s előnnyel érkező címvédő alig 90 pontot dobott, a 34-ig jutó Kevin Durantet leszámítva most mindenki betlizett, igaz, Steph Curry nem lépett pályára. A San Antonio ezt kihasználta és elkerülte a söprést, a negyedik negyedben Manu Ginobili mutatott meg valamit a régiből, így még egyszer el kell repülniük Oaklandbe.

Ezen a napon azonban 2018-ban nem csak két meccset rendeztek, még két másik párharc is "élt": a Cleveland idegenben lopta vissza a pályaelőnyt és egyenlített ki a Pacersszel szemben, míg a Washington megint nyert, így szintén 2-2-re hozta a Toronto elleni szériáját. A Cavsnél ezúttal volt segítsége LeBron Jamesnek, Kyle Korver váratlanul 18 ponttal jelentkezett, ők ketten dobtak csapatuk utolsó 13 pontjából 12-t, míg az Indynél hiányzott egy vezér a végjátékban. A Washingtonnál most John Wall vitte a prímet, de Bradley Beal is 31-ig jutott, így hiába dobott a túloldalon 35-öt DeMar DeRozan, ez a Raptors még nem az a Raptors volt, mint egy évvel később...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

 

2017: Marc Gasol szomorítja Kawhi Leonardöt

Három évvel ezelőtt is játszott ezen a napon a Bucks, úgyhogy kezdjük megint velük: hazai pályán kőkemény 76 pontra voltak képesek a Torontóval szemben, itt még nagyon más szinten voltak támadásban. Giannis csak szenvedett (14 pont, 6/19 mezőnyből, 7 eladott labda) és itt még elég volt ellenük az, ha lelassították és félpályás támadásokra késztették őket - a Raptors elképesztő védekezéssel, taktikus játékkal és 33 DeRozan-ponttal (neki egész jó ez a nap, nem?) nyert, így 2-2-re egyenlített és látszott, hogy több fegyvere lehet, mint a kissé egysíkú Bucksnak.

Szintén pályára került a Washington, de itt nem volt elég Wall 29 pontja, az ekkor még többé-kevésbé egyben lévő Atlanta ugyanis 18 pontos győzelmet aratott és 2-1-re szépített. Paul Millsap és Dennis Schröder húzta a csapatot, de az újonc Taurean Prince is hozzátette a magáét - ígéretes csapat volt ez a Hawks, de már csak pár napig...

Nyugaton Kawhi Leonard vetített oktatófilmet Memphisben, de a slusszpoén ezúttal elmaradt: hiába az ő 43 pontos karriercsúcsa, illetve 24 pontos negyedik negyede - hosszabbítása, most ez sem volt elég. A Grizzliesnek mindenre volt válasza, Mike Conley 35 ponttal (franchise PO-rekord) jelezte, hogy topjátékos, majd a hosszabbítás vége előtt hét tizedmásodperccel Marc Gasol süllyesztett el egy kettest, így övé lett a győztes kosár. A párharc így 2-2-re állt, a kőkemény Memphis megmutatta, hogy nem lehet leírni, pedig ez a Spurs még egy jó Spurs volt a Leonard-balhé előtt...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus