Visszajátszás: Hazai bukással esik szét a Clippers

Három éve ezen a napon láthattuk utoljára a Paul-féle Clipperst és Paul Pierce-t - a Boston kétszer is megvillantotta a tudását - a Warriors elhitette a ligával, hogy továbbra is nyeregben van.

2019: A Warriors megint a Rockets előtt jár

Tavaly ilyenkor úgy tűnt, hogy a címvédő Golden State kézben tartja a saját sorsát, hiszen a második mérkőzést is megnyerte a nagy rivális Houston ellen, így megőrizte pályaelőnyét és 2-0-s vezetést szerzett. Steve Kerr együttese ezúttal is szoros meccset húzott be, de a látottak alapján valamivel most is jobb, mint az a Rockets, amely az elmúlt években mindig óriási csatára késztette. Draymond Greenék ezúttal nem a tripláikkal, hanem a 18 támadópattanójukkal büntettek, nem kellett nekik sztárteljesítmény, mert a komplett kezdőötös nagyon élt - azt hihettük, hogy továbbra is ők uralják a ligát és egy lépéssel a többiek előtt járnak. James Harden szemsérülést szenvedett, a Houston részéről pedig megvolt a frusztráció - egyelőre úgy festett, hogy egy újabb évet dobhatnak ki a kukába a GSW miatt...

Keleten viszont újjáéled a Milwaukee: az alapszakaszt megnyerő gárda az első meccs borzalmas veresége után másodjára valósággal átgázolt a Bostonon. Giannis Antetokounmpóék minden hibájukat kijavították, Mike Budenholzer előkapta a jumbo lineupot azzal, hogy egy kettes-hármas shooter helyett Nikola Miroticot rakta a kezdőbe, ez pedig jót tett nekik - abszolút domináltak, a Celticsnek köze sem volt az estéhez. Itt ezzel 1-1-re álltak a felek, a Bostonnál volt a pályaelőny, de most azt az önmagát mutatta a Bucks, amelyet sokan bajnokesélyesnek tartottak, úgyhogy izgalmas folytatást várhattunk.

A mi Playoff-perceink is az edzőktől volt hangos, Steve Kerrt és Budenholzert is éltettük - még egy darabig...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

 

2018: Üzent a fiatal Boston

Két éve egyetlen mérkőzést rendeztek ezen a napon, a fiatalokkal felfelé ívelő Boston Celtics az Embiid-Simmons párosra építő és egyre komolyabb erőnek tűnő Philadelphiát fogadta. A Philly viszont ezúttal nem játszott jól, védekezésben egyszerűen lassúnak tűnt a gárda a hat nap pihenő után, nagyon messze voltak a megfelelő élességtől a vendégek, támadásban pedig csak Joel Embiid (31 pont, 13 lepattanó, 5 gólpassz) extrája és JJ Redick 20 pontja az, amit fel tudnak mutatni - Ben Simmons most hét labdát is eladott. A kiegészítő sor itt még a Saric - Covington - Belinelli - Ilyasova kvartettből állt (egy év múlva már sehol senki, pedig milyen jól jöttek volna a shooterek...), de ők sem tudtak segíteni, míg a Bostonnál mindenki villogott: Terry Rozier (29 pont, 7/9 tripla, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és Jayson Tatum (28 pont, 8/16 mezőnyből, 11/12 büntető) magára irányította a figyelmet és ketten egy nagy győzelemre vezették a Bostont úgy, hogy Jaylen Brown nem is tudott pályára lépni - mellettük remekelt még Al Horford (26 pont, 10/12 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta magát.

Az Irving - Hayward párost nélkülöző Celtics továbbra is üde színfoltja volt ennek a rájátszásnak - sokan leírták őket Embiidék ellen, most elsőre rögtön megmutatták, hogy mire képesek.

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

 

2017: Elbúcsúzik a Clippers

Három évvel ezelőtt ezen a napon ért véget a Los Angeles Clippers akkori csapatának története - Chris Paul, Blake Griffin és DeAndre Jordan is hamarosan távozott az együttestől, de itt még együtt estek ki a Utah Jazz ellen. Griffin mondjuk sérülés miatt nem játszhatott a mindent eldöntő hetedik meccsen, de így is kisebb blama volt, hogy otthon kaptak ki egy ilyen találkozón a túl magasan még azért nem jegyzett Jazztől - a vendégek elég gyorsan elvesztették Rudy Gobert-t (a francia center azonban ezúttal faultgondok miatt játszott 13 percet), helyette viszont gyorsan fellépett Derrick Favors (18 pont, 11 pattanó), sőt, vele sokkal jobban is működött a csapatjáték.

Összességében borzasztó fáradt csapat benyomását keltette a Los Angeles, a második félidőben már csak a szívük vitte őket előre. Itt megírtuk, hogy talán ebben a formában nem látjuk többet ezt a gárdát, hiszen Paul Pierce visszavonul (6 ponttal lépett le a színről), JJ Redick és Felton szabadügynök lesz,  Mbah a Moute és Speights pedig játékosopcióval rendelkezik - azt azért nem láttuk, hogy a következő szezont Chris Paul a Rocketsnél kezdi már, hogy Griffin már csak 33 meccset játszik ebben a mezben és hogy Jordan sem marad már sokáig.

Volt azért még egy meccs ezen a napon, az Isaiah Thomas-féle Boston nagyon megverte az eddig jól menetelő Washingtont. A Celtics 19 triplával franchise-rekordot döntöttek, Thomas 33 ponttal és 9 gólpasszal zárt, Jae Crowder 24 pontot szórt és itt még olyanok is villogtak, mint Avery Bradley - közben a túloldalon Bradley Beal 27 pontja semmire sem volt elég, ahogy John Wall 16 gólpassza sem. A Wizards komoly verést kapott és egyre inkább kezdhettük elhinni, hogy ez a szerethető Boston most messzire juthat - 1-0-ra vezettek a második körben, a játékuk pedig abszolút biztató volt.

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus