Hírmorzsák 2015-06-23 (08:30)

Blatt marad a Cavs vezetőedzője, LeBron szerint vannak nála jobb opciók is, de nem fog beleszólni a kérdésbe, ultimátumot sem ad a csapatnak. A Kings tulajdonosa nem akarja elcserélni Cousinst, George Karl igen. A Sacramento Ty Lawsonról is tárgyal, de nem adják érte a 6. picket. A Nuggets szeretné megszerezni az 1/4-et a Knickstől. A Clippers kívánságlistáján Wilson Chandler mellett Mike Dunleavy és Aminu is ott van. Matthews évi 15 millió dolláros szerződést szeretne magának. Wade-et magára haragította a Heat, nem érzi fontosnak újraszerződtetését. SVG tagadta a Hardaway-Jennings cserepletykát, csak szupersztárért cserélnek "ki" a draftról. Towns tagadja, hogy ígéretet kapott volna a Timberwolvestól.

Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint David Blatt marad a következő idényben is a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, mert a menedzsment és Dan Gilbert tulajdonos is ezt akarja. A játékosok kedvelik, de a veteránoknak van némi problémájuk vele, mert meccsek közben nem igazán tud változtatni és a védekezési filozófiájáról is azt gondolják, hogy finoman szólva sem jó. Nem is volt jó hátul a Cavs, amíg állítólag Tyronn Lue át nem vette a védekezés megszervezését. Volt az időkérések alkalmával is problémája Blattnek.

Broussard jelentése szerint LeBron James úgy gondolja, hogy vannak jobb edzők is, akik szabadon elérhetőek, és akikkel nagyobb esélyük lenne a végső siker megszerzésére, mert több tapasztalatuk van a ligában. Közülük kettő egyébként az ESPN-nél dolgozik: Jeff Van Gundy és Mark Jackson. LeBron azonban nem fog részt venni a döntéshozásban, nem fog ultimátumot adni, hogy vagy Blatt vagy ő. Még csak utalást sem tesz majd arra, mit kellene csinálnia szerinte a csapatnak, egyszerűen ki fog maradni ebből a történetből, mert azt akarja, hogy a franchise válassza ki, kit akar vezetőedzőnek.

Amint arról már az este folyamán részletesen beszámoltunk, a Los Angeles Lakers nagyon szeretné megszerezni DeMarcus Cousinst, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint mindent megtesznek ennek érdekében. Egyelőre még csak puhatolózó beszélgetéseket folytattak a felek - az Orlando Magickel kiegészülve -, de lehet, hogy teljesen fölösleges az erőlködés. Az éjszaka folyamán ugyanis a Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive is megszólalt, kifejtette nyilvánosan is, hogy nem akarja elcserélni a centert - ez egyébként a véleménye négyszemközt is Sam Amick (USA Today) és Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint George Karl az, aki Cousins elcserélését nagyon is kezdeményezné - csúnya és rövid vége lehet Kingsnél töltött pályafutásának így.

Szintén a Kingshez tartozik, hogy Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint a Denver Nuggets-cel is tárgyaltak egy Ty Lawson és a hatodik pick köré épülő cseréről, de egyelőre nagyon távol állnak a megegyezéstől, nem igazán haladnak a megoldás felé. Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint a Denver túl sokat kér jelenleg az irányítóért - akit egyébként volt edzője, George Karl szívesen látna Sacramentóban -, a Kings pedig nem hajlandó érte feladni az előkelő draftcetlit.

A két gárda más fronton is mozgolódik Berger jelentése szerint: a kaliforniai együttes Nik Stauskast árulja továbbra is, a Denver viszont a New York Knicksszel beszélget egy olyan tranzakcióról, amelyben az 1/7-es draftjogot az 1/4-esre cserélnék. Egy másik csapat vezetőjétől úgy tudja Berger, hogy a Nuggets hajlandó lenne feladni azt a jövő évi opciót is, hogy kicserélhetik az első körös pickjüket a New Yorkéval - ez még a Carmelo Anthony-féle csere hozománya volt, de túl sokat nem ér a Knicks számára, ha a coloradói együttes elkezd tankolni, ekkor ugyanis valószínűleg egyébként sem cserélnének draftjogot a csapatok.

Pár napja felmerült a Denverrel egy másik ötlet is, amiben a Los Angeles Clippersszel cserélnének többek között Jamal Crawfordért. Azt nem tudni, annak mennyi alapja van, de Arash Markazi (ESPN Los Angeles) jelentette, hogy Doc Riversék nagyon is érdeklődnek Wilson Chandler iránt akár egy ilyen, akár másfajta üzlet keretein belül. Dan Woike (Orange County Register) jelentése szerint ő is rajta van egy hosszabb listán, amely a Clippers kiscsatár-kívánságait tartalmazza - ezen ott van többek között Mike Dunleavy és Al-Farouq Aminu is, akik szabadügynökök lesznek.

A már említett Amick információi szerint a Portland TrailBlazers szabadügynökké váló dobóhátvédje, Wes Matthews egy többéves, évi 15 millió dolláros szerződést szeretne magának kicsikarni. Matthews a liga egyik legjobb 3&D játékosa, hiszen egyrészt elit védő és emelllett meccsenként 2.9 triplát dobott be idén 38.9%-os hatásfokkal. Achilles-szakadása volt március 5-én, de már elkezdte az edzéseket és a hírek szerint a következő idény elejére készen áll majd a játékra. Maga az érintett gyakorlatilag megerősítette a hírt, Jabari Youngnak (CSNNW) elmondta, szerinte nem világtól elrugaszkodott számok ezek.

Amint arról tegnap este beszámoltunk, Dwyane Wade-del mindenképp találkozni akar a Miami Heat még június 29-e előtt, mielőtt döntenie kell arról végleg, hogy kilép-e szerződéséből vagy sem. Ira Winderman (Sun Sentinel) egy, az esethez közelálló forrástól úgy tudja, hogy semmiféle ilyen meeting nincs megbeszélve a két fél között, és bármiféle találkozó valószínűleg július elseje után történik majd meg, miután kinyitott a piac és lehet tárgyalni az új kontraktusról. Barry Jackson (Miami Herald) Wade egy barátjától úgy tudja, hogy a csapat magára haragította a dobóhátvédet, aki úgy érzi, az ő megtartása nem elsődleges a Heat számára, nem bízik már annyira a vezetőségben.

Szintén tegnapi hír, hogy a Detroit Pistons meg akarja szerezni Tim Hardaway Jr.-t, de Vince Ellis (Detroit Free Press) egyik forrása mellett maga Stan Van Gundy, a Pistons elnöke és vezetőedzője is tagadta ezeket az értesüléseket - ő Keith Langlois-nak (Pistons.com) mondjuk csak annyit mondott, hogy soha nem beszélt a Knicksszel egy Hardaway-Jennings cseréről. Van Gundy azt is elárulta, hogy egy valami biztos: ha csak szupersztárt nem kapnak, nem fogják elcserélni a draftjogukat egy játékosért, mert túl fontos a pick fizetésügyileg és egyébként is. Valószínűleg nem cserélnek hátra sem a jelenlegi 8. helyről, de ennek a lehetőségét nem zárta ki teljesen.

És megint ugorjunk vissza egy kicsit tegnapra, amikor állítólag a Minnesota Timberwolves ígéretet tett Karl-Anthony Townsnak arra, hogy ő lesz az 1/1. Andy Greder (St. Paul Pioneer Press) nem sokkal később jelezte, hogy információi szerint ez az állítás egyáltalán nem igaz, a Minnesota nem ígért meg semmit senkinek, ezt pedig Jon Krawczynski (Associated Press) is megerősítette. Utóbbinak maga Towns is azt mondta, ha lenne ilyen ígérete, már elkezdett volna fagyizni meg elhízni - az 1/1 garantált 15 millió dollárt zsebre tesz az első két évben -, de egyáltalán nem ígértek meg neki semmit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus