Hírmorzsák 2018-03-19 (21:15)

Doc Rivers szerint Danilo Gallinari hiányzik a Clippersnek a legjobban a sérültjeik közül. Tyronn Lue ideiglenesen távozott a Cavstől, de a tervek szerint nem hosszú időre. LeBron James és Russell Westbrook lettek a hét játékosai. Chris Paul kifizeti Gerald Green büntetését, amit a ma hajnali kiállításáért kapni fog. Dennis Smith Jr. egy ideig nem játszik bokaproblémái miatt. A PER-listát továbbra is James Harden vezeti. Rajon Rondo elmondta véleményét Ray Allenről és az új könyvéről. Egyre valószínűbb Penny Hardaway kinevezése a Memphis Egyetemen.

A délután folyamán beszámoltunk már róla, hogy Tyronn Lue meghatározatlan időre távozott a Cavstől. Az eredeti hírek arról szóltak, hogy eltávolodik bizonyos ideig az edzősködéstől, de azt nem lehetett tudni, milyen hosszú időről van szó. Nem sokkal később David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a jelenlegi tervek szerint Lue jövő héten már visszaül a kispadra, úgyhogy nem egy hosszabb távú dologról beszélhetünk - viszont olyan tüneteket produkált a tréner, hogy kénytelen egy rövid időre elhagyni a csapatot.

A Los Angeles Clippers vezetőedzőjét, Doc Riverst kérdezték arról a ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni összecsapást megelőzően, hogy melyik sérült hiányzik a leginkább a csapatnak. A tréner azt válaszolta, hogy összességében Danilo Gallinari, ez nem is lehet vita tárgya.

A Cavs ikonja, LeBron James, illetve az Oklahoma City Thunder MVP-je, Russell Westbrook lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. James 2-1-es hetet futott az ohióiakkal, ami alatt 32.0 pont, 13.0 pattanó és 9.7 gólpassz voltak a mutatói. Westbrook 4-0-s, tökéletes héten van túl saját klubjával, és neki 25.5 pontos, 11.3 pattanós és 12.0 gólpasszos átlagai voltak ezen időszak alatt.

Westbrookhoz kapcsolódik az is, hogy a nyolcadik helyre ugrott fel a PER-listán, már 24.9-es mutatója van azt követően, hogy eléggé visszafogottan kezdte a szezont - októberben 22.6-os, novemberben 20.7-es statisztikákat hozott. A sort továbbra is James Harden (30.5) vezeti, Anthony Davis (28.6) a második, LeBron James (28.1) pedig a harmadik - a top25-öt ezen a linken megtaláljátok.

A Houston Rockets Minnesota Timberwolves elleni mérkőzésén volt egy jelenet ma hajnalban, amelyet kiállítás követett - egy sípszó után Gorgui Dieng egyszerűen ellökte Chris Pault, majd jött Gerald Green, és beborította Dienget az első sorba, amiért kikülték a játékvezetők. Paul azt nyilatkozta a találkozó után, hogy nem lökött rajta akkorát a Timberwolves centere, csak váratlan volt a dolog, és kifizeti Green büntetését - nagyra értékeli, hogy kiállt mellette csapattársa.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle azt mondta ma a riportereknek, hogy Dennis Smith Jr. egy ideig nem játszik boksérülése miatt, de nem súlyos a dolog. Nincs visszatérési időpont meghatározva, de az újonc játékmester kihagy pár találkozót.

Amiről volt már szó pár napja, az kezd egyre inkább valósággá válni: az Orlando Magic egykori közönségkedvence, Penny Hardaway lesz a Memphis Egyetem vezetőedzője, ezt egyre több forrás erősíti meg.

A végére pedig egy kis bostoni belharc maradt. Egy hete írtunk arról, hogy Ray Allen új könyvében (is) kiosztja Rajon Rondót, erre kérdeztek rá a New Orleans Pelicans játékmesterénél. Rondo szerint Allen csak a figyelmet akarja felkelteni, de majd valami részesedést kér az eladásokból, mert az ő nevével akarja eladatni volt csapattársa a könyvét. Az irányító szerint egyértelmű, hogy Allennek valami gondja van, csak nem tudja, hogy pénzügyileg vagy mentálisan.

Ő nem próbál meg más ember lenni, mint aki, míg Allennél nem ez a helyzet - az egykori dobóhátvédnek kell a figyelem, ő azonban jobb ember ennél. Rondo azt is hozzátette a riportereknek, hogy semmi gondja nincs Allennel, és ha szemtől szemben meg tudnák beszélni a problémáikat, az lenne a legjobb. Elmondása szerint Bostonban jobban támogatta anno Allent, mint bárki más, mert neki semmi gondja nem volt azzal, amikor Miamibe igazolt a dobóhátvéd, erre most látja, miket írt róla a könyvében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus