Hírmorzsák 2019-11-11 (13:00)

Danny Green szerint az lett volna meglepő, ha Kawhi Leonard a Lakershez igazol a Clippers helyett. Dion Waiterst 10 meccsre meszelte el a Heat. Pascal Siakam bármit megtehet támadásban, zöld utat kapott az edzőktől erre. Paul George most már biztosan nem kezdi meg az idényt ma éjszaka, Blake Griffin viszont igen. Anthony Davis minden labdabirtoklásnál érzi a vállát. Mitchell Robinson még egy meccset kihagy agyrázkódása miatt. A Knicksnél türelmesek David Fizdale-lel és a csapattal szemben is, viszont változást várnak. Giannis Antetokounmpo kifizeti az általa tönkretett Thunder-táblát. Lauri Markkanen lehetne néha agresszívebb, de nem érzi úgy, hogy túl önzetlen lenne. Carmelo Anthony még mindig szeretne játszani.

Két napja írtunk már Dion Waiters gumicukros esetéről - mint ismert, Waitersnek pánikrohama volt, miután THC-vel (kannabisz) "dúsított" cukrot evett. A csapat 10 meccses eltiltást adott a dobóhátvédnek, ráadásul Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint Pat Riley-ék úgy gondolják, hogy egy csapattársa adta Waitersnek a "csemegét" - a "beszállítóját" nem árulta el a problémás kosaras. Waiters több mint 2 millió dollártól vesz búcsút emiatt - 834.000 dollárba fáj neki az eltiltás, és további 1.2 milliótól esett el bónuszban, mert nem lesz meg neki az elegendő meccsszám.

Azt nemrég láthattátok, hogy Pascal Siakamnak milyen jól sikerült a ma hajnali végjáték is, a New Orleans Pelicans ellen viszont 44 pontos karriercsúcsot dobott, ezt követően beszélt a teljesítményéről edzője, Nick Nurse. A Toronto Raptors trénere elmondta, hogy Siakam zöld utat kapott, bármit megcsinálhat a pályán. Meg akarják nézni, hogy mennyi lehetőség van még benne, úgyhogy támadásban lényegében azt tehet, amit akar.

Folytassuk a sérülésekkel, visszatérésekkel. Arról tegnap este beszámoltunk, hogy a Los Angeles Clippers wingje, Paul George valószínűleg nem játszik ma este - Chris Haynes (Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy eldőlt, George biztosan nem kezdi meg ma az idényt. Nem úgy a Detroit Pistons sztárja, Blake Griffin, aki saját maga is bejelentette, hogy a Minnesota Timberwolves ellen pályára léphet - a támadójáték vezére akar lenni, emellett a fiataloknak szeretne segíteni a fejlődésben. A New York Knicksnél Mitchell Robinson két mérkőzést kihagy agyrázkódása miatt, amiből az egyiket le is tudta ma hajnalban - ő pont a Pistons ellen sérült meg. A Los Angeles Lakersnél Anthony Davis válla még mindig fáj - saját bevallása szerint minden labdabirtoklásnál érzi még a tavalyi sérülését. Megpróbál nem odafigyelni erre, és úgy játszani, hogy ez ne látszódjon meg a teljesítményén.

A Lakers dobóhátvédje, Danny Green Mark Medinával (USA Today) beszélgetett, méghozzá volt csapattársáról, Kawhi Leonardről. Green azt mondta, hogy az nyílt titok volt, hogy Leonard haza akart térni, Los Angelesben akart kosarazni, de az lett volna a nagyobb meglepetés, ha nem a Clipperst választja. Ő például nem látta maga előtt, hogy Kawhi összeáll Davisszel és LeBron Jamesszel, mert nem ilyen személyiség.

Szóba került Robinson agyrázkódásánál a Knicks, térjünk át rájuk. A ma hajnali, Cleveland Cavaliers elleni zakó után, de még David Fizdale vezetőedző sajtótájékoztatója előtt az elnök, Steve Mills, illetve a GM, Scott Perry beszéltek a sajtóval. Mindketten elmondták, hogy nem úgy tervezték, hogy így áll majd a csapat (10 meccs után 2-8-cal), egyáltalán nem elégedettek, de a tulajdonos, James Dolan továbbra is hisz abban a tervben, amit összeraktak, ők pedig az edzőben - türelmesek vele és a kerettel szemben is. A menedzsment azt szeretné, ha  kevesebb lenne az üresjárat, és élesebb, pontosabb játékot vár annál, amit eddig mutatott a gárda. Fizdale annyit mondott, hogy nem kell senkinek odamennie hozzá, és elmondani, mennyire fontos lenne, hogy minél előbb minél jobb eredményeket hozzanak - tudja, hogy nincs sok ideje összerakni a csapatot.

Arról ma reggel láthattatok már egy képet, hogy a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo olyan ideges volt az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés félidejében, hogy szétrúgott egy Thunder-logós táblát. Az előző alapszakasz MVP-je a találkozó után elmondta, hogy erre nincs mentség, természetesen kifizeti a táblát, de a kosárlabdázás néha rengeteg érzelemmel és feszültséggel jár, vannak ehhez hasonló pillanatok.

A Chicago Bulls magasembere, Lauri Markkanen még a Houston Rockets elleni zakó után beszélt arról, hogy más most a támadójátékuk, és még csak keresik a helyüket, többek ő is. Kevesebbet kell centermunkáznia, többet van a periméteren, ehhez hozzá kell szoknia. Azt is hozzátette, hogy jól érzi magát ebben a rendszerben, de folyamatosan fejlőniük kell. Ő mindig próbálja a jó döntéseket meghozni, és bár tudja, hogy néha lehetne agresszívebb, de azt nem mondaná, hogy túlságosan önzetlen.

A végére pedig Carmelo Anthony maradt, aki a Newsday munkatársának elárulta, hogy folytatni akarja pályafutását. Nem akar belemenni a részletekbe, hogy miért nincs most csapata - meglepő ez számára, de ez van, ő nyugodtan kivárja, hogy mi fog történni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus