Hírmorzsák 2020-08-02 (12:00)

Jimmy Butler megpróbált felirat nélküli mezben játszani, lecseréltették vele. Marcus Smart 15.000 dolláros büntetést kapott. Montrezl Harrell nagymamája elhunyt - Doc Rivers szerint annyi ideje van visszatérni játékosának, amennyit csak akar. Rivers a mentális egészség fontosságára próbálta felhívni a figyelmet. Anthony Davis csak a Lakersszel foglalkozik, nem a többi csapattal. Joel Embiid azt szeretné, ha a Sixers-drukkerek negatív reakcióit játszanák be, ha hátrányban vannak. Meyers Leonard a második játékos, aki nem térdelt. A Raptors-Lakersen a kanadai himnuszt is végigtérdelte a két csapat, Nick Nurse erről beszélt. Igor Kokoskov végleg elhagyta az orlandói buborékot. A Knicks a legtöbbet érő NBA-franchise.

Arról ma reggel írtunk már, hogy Jonathan Isaac után ma Meyers Leonard volt az, aki nem térdelt a himnusz alatt.

Maradjunk a Miami Heatnél. Jimmy Butler néhány hete elmondta, hogy szeretne név nélküli mezben játszani - így névtelenül az lehetne, aki volt. Ezt követően a liga elmondta, hogy ez nem lesz engedélyezett, de mivel semmilyen magyarázatot nem kapott Butler, a Denver Nuggets elleni tegnap esti meccsen még a név nélküli mezében próbált kezdeni. A játékvezetők szóltak neki, hogy akkor legyen szíves felvenni egy mezt, amin van valami, Butler pedig úgy döntött, hogy eleget tesz ennek a kérésnek, mert csapatának még szüksége lehet rá a meccsen.

A Toronto Raptors - Los Angeles Lakers összecsapáson mindkét csapat térdelve hallgatta végig a kanadai himnuszt is. A Raptors vezetőedzője, Nick Nurse még pénteken beszélt erről: azt mondta, hogy a rendőri brutalitás Kanadában is probléma, senki ne higgye, hogy ez nincs így, ebben a témakörben Kanadának is van hova fejlődnie. Nurse szerint a térdelés nem az országokról vagy a határokról szólt, hanem arról, hogy folyamatosan a felszínen tartsák azt, hogy a rendőri brutalitás és a rendszerszintű rasszizmus területén nagyon sokat kell fejlődniük.

Tegnap délelőtt számoltunk be arról, hogy Marcus Smart élesen kritizálta a játékvezetést a Milwaukee Bucks elleni rangadót követően. A "jutalom" nem is maradt el: a liga 15.000 dolláros büntetésben részesítette a Celtics hátvédjét, amiért nyíltan azzal vádolta a sporikat, hogy direkt nem akarták kifújni a meccsről Giannis Antetokounmpót.

Arról ma reggel olvashattatok és láthattátok is, hogy az Indiana Pacers kiscsatára, TJ Warren egészen parádés teljesítményt nyújtott a Philadelphia Sixers ellen, 53 pontos karriercsúccsal vezette sikerre övéit. Warren a találkozó után azt mondta, hogy nagyon izgatott volt, szerette volna jól kezdeni a szezon folytatását. Azt is hozzátette azonban, hogy ugyanazzal a mentalitással lépett pályára, mint egyébként bármelyik másik mérkőzésen szokott. Örült annak, hogy beesett néhány dobása, illetve hogy ezzel győzelemhez segítette együttesét.

A Los Angeles Clippersnél Montrezl Harrell még mindig nem tért vissza a buborékba - mint kiderült, meghalt a nagymamája, ezért hagyta el a Disney Worldöt július 17-én. Doc Rivers vezetőedző annyit mondott, hogy nagyon sokan kérdezgetik, mikor tér vissza Harrell, amire mindig ugyanazt válaszolta: ha készen áll, akkor. Ha mentálisan és érzelmileg nincs rendben valaki, nem tud játszani. Harrell nagyon szoros kapcsolatban volt a nagymamájával, úgyhogy annyit mondott játékosának, hogy annyi időt kap, amennyit csak akar, tárt karokkal fogják várni visszatérésekor, bármikor is legyen az.

Rivers szerint egyébként is sokkal jobban oda kell figyelni a mentális egészségre - szerinte ez egy kiaknázatlan terület a játékosok és az edzők részéről is. Azt nem tudja, hogy miért volt eddig ez tabutéma, de az volt. Rivers szerint legalább úgy kellene ehhez is hozzáállni, mint egy bokaficamhoz vagy egy térdsérüléshez, ahol az illető kezelést kap. Három nagy dolog is történt a játékosaival, úgyhogy neki most nem vezetőedzőnek kell lenni, csak támogatni kell az övéit. Több terapeutájuk is van, a ligának is van egy állandó szakembere, akit mindenkinek fel kellene keresnie, nem kellene ettől ódzkodni.

Mint ismert, a Clippers az első napon kikapott a Los Angeles Lakerstől. Ezt követően kérdezték a Lakers sztárját, a kitűnően játszó Anthony Davist, hogy lehet-e ez előszele annak, amit a PO-ban láthatunk majd, Davis azonban kitérő választ adott. A magasember azt nyilatkozta, hogy csak a saját klubjával, a Lakersszel foglalkozik. Arra nincs hatásuk, hogy a többi gárda mit csinál, hogyan játszanak, mit fognak csinálni. Csak a saját játékukat tudják kontrollálni - keményen kosárlabdáznak, és minden mérkőzésen harcolnak a győzelemért, ennyit tudnak tenni.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid még pénteken beszélt arról a "Rights to Ricky Sanchez" podcastben, hogy azt szeretné, ha a Sixers-szurkolók "pfújolását" játszanák majd le nekik a buborékban rendezett meccseken, mert ettől szoktak igazán beindulni és jól játszani. Embiid szerint amikor ezt meghallják, rögtön össze szokták kapni magukat - keményebben és hatékonyabban játszanak, éppen ezért hátrányban ezt szeretnék hallani. Ben Simmons egyébként ugyanezt mondta el múlt hétvégén.

A Sacramento Kings segédedzője, Igor Kokoskov elhagyta az orlandói buborékot, de ő végleg. Mint ismert, a szerb trénert kinevezték a török Fenerbahce vezetőedzőjének, és most kezdi meg munkáját új klubjánál. Luke Walton gratulált segédedzőjének, lefutotta az ilyenkor szokásos tiszteletköröket - az off-szezonban fogja pótolni Kokoskovot.

A Forbes kihozta éves listáját a legtöbbet érő sportklubokról. Az első helyen az NFL-es Dallas Cowboys áll 5.5 milliárd dollárral, utána következik az MLB-ben szereplő New York Yankees 5 milliárd dollárral, majd három NBA-s franchise következik: a harmadik helyen a New York Knicks 4.6 milliárd dollárral, a negyediken Los Angeles Lakers 4.4 milliárd dollárral, illetve az ötödiken a Golden State Warriors 4.3 milliárd dollárral, megelőzve a hatodik helyezett Real Madridot. A Top50 ezen a linken elérhető!

A végére pedig egy szolgálati közlemény. A szerdai morzsában azt írtam, hogy az alapszakasz további részének statisztikái nem számítanak bele az összmutatókba, ami természetesen nem igaz. Számolják tovább a statokat, nem fog elveszi, amit a 8 meccsen teljesítenek az ott lévők, csak az alapszakasz-trófeák odaítélésénél nem fognak számítani, illetve az Év Újonca díjra nem bukják el az esélyüket azok, akik a Disney Worldben léptek először pályára az NBA-ben.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus