Hírmorzsák 2020-08-25 (20:30)

Kristaps Porzingis egészen biztosan nem játszik ma este. Elton Brand kijelentette, nem akarja elcserélni Ben Simmonst és Joel Embiidet, inkább körülöttük akarja átalakítani a csapatot - minden szinten. Nate McMillan, Myles Turner és Victor Oladipo is megszólaltak a Pacers kiesése után. Sok játékos úgy gondolja a Jacob Blake-féle eset után, hogy nem érte meg folytatni a szezont - erről beszélt Fred VanVleet és George Hill is.

Olvashattatok már róla a ma esti beharangozóban, de ez az este legfontosabb híre: a Dallas Mavericks magasembere, Kristaps Porzingis egészen biztosan nem lép pályára hajnalban, a Los Angeles Clippers elleni ötödik találkozón. Mint ismert, a lettnek jobb térdsérülése van, emiatt már a negyedik meccsen sem szerepelt, ennek ellenére győzni tudott csapata.

Arról írtunk már tegnap este is, hogy a Philadelphia Sixers nem akarja elcserélni sem Joel Embiidet, sem Ben Simmonst - előbb meg akarják nézni, hogy egy másik edző irányítása alatt hogyan tudnak együtt játszani, esetleg más ki tud-e hozni belőlük többet, mielőtt egy nagy lépésre szánják el magukat. Ezt ma a GM, Elton Brand is megerősítette: nem elcserélni akarja két sztárját, hanem sokkal jobban építkezni köréjük, mellé megfelelő állományt akar összehozni. Más kérdés, hogy Al Horford és Tobias Harris szerződései közel cserélhetetlenek, így valószínűleg inkább más sémákat kell majd használnia az új mesternek, a kiegészítő személyzetet radikálisan nem fogják tudni átalakítani.

Brand azt is elmondta egyébként, hogy bajnokesélyest akar csinálni a gárdából, ez az egyetlen célja - tisztában van a liga pénzügyi oldalával is, de az ő feladata az, hogy megtalálja a módját az erősítésnek. Úgy érzi, nehéz napokon vannak túl, mert nagy céljaik voltak, és egész egyszerűen elbuktak, ami elfogadhatatlan. Azt is meglebegtette, hogy a "háttérmunkásoknál" is lehet változtatás - szerinte a stratégában és analitikában jártas emberekből jól állnak, viszont több olyan ember kerülhet az együtteshez, aki magával a játékkal van közelebbi kapcsolatban.

Az Indiana Pacers is kiesett tegnap este, söpréssel búcsúzott Nate McMillan együttese a Miami Heattel szemben, a vezetőedző viszont annyit mondott a meccs után, hogy meg kell nézni, mit tud a keret akkor, ha teljesen egészséges - a mostani állományt nagyjából 5-6 mérkőzés erejéig tudták játszatni. McMillan szerint a kezdőcsapatuk, a Malcolm Brogdon, Victor Oladipo, TJ Warren, Myles Turner, Domantas Sabonis ötös egészen biztosan nem játszott együtt 10 meccset. Turner annyit tett hozzá, hogy valahogy túl kellene lépniük az árnyékukon, mert öt év alatt öt első körös kiesést tudnak felmutatni. Oladipo szerződése utolsó évébe lép, de elmondása szerint ezzel most nem foglalkozik, csak az érdekli, hogy a térdét rendbe rakja, 100%-os legyen mentálisan és fizikálisan is, és más emberként térjen vissza a következő idényben.

A liga és a Játékosok Szakszervezete megegyeztek abban, hogy tovább csúsztatják a kollektív szerződés módosításaival kapcsolatos határidőt, ami most már október 15. - így a szezon nyugodtan véget érhet, és több infója lesz mindkét félnek arról, milyen gazdasági hatásai lesznek a koronavírusnak.

Ma délelőtt volt már szó a Jacob Blake-féle esetről, illetve annak visszhangjáról a ligában. A Toronto Raptors irányítója, Fred VanVleet Gary Washburnnek (Boston Globe) azt mondta, hogy több játékossal együtt találkoztak, hogy megbeszéljék, hogyan állnak a további játékhoz, miután ilyen dolgok történnek a külvilágban - bojkottról is volt szó. VanVleet állítólag azt is hozzátette, hogy jelenleg nem is érdekli a Boston Celtics elleni sorozat, de abban biztos, hogy csütörtökre már össze tudja magát szedni fejben. Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint a játékosok láthatóan összetörtek az elmúlt két napban - azt gondolták, hogy az orlandói platformjukat kihasználva változásokat segíthetnek elő, de a wisconsini történteket látva többek elmerengtek azon, megérte-e visszatérni a pályára.

A Milwaukee Bucks hátvédje, George Hill egyenesen kijelentette, hogy nem kellett volna Orlandóba menniük - most már ott vannak, nem lehet mit tenni, de ha vége az idénynek, valamit csinálni kell. Hill szerint meg kell változnia a világnak, a rendőrségnek és a társadalomnak - ebből jelenleg semmi nem látszik. Naponta vesznek el teljesen ártalmatlan életeket, amiknek aztán nincsenek következményei - ennek kell megváltoznia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus