Hírmorzsák 2020-09-10 (11:00)

A Bucks és a Sixers is meg akarja szerezni Chris Pault. Giannis Antetokounmpót akkor sem cseréli a Bucks, ha a görög nem hosszabbít idén. Az MVP Milwaukee-ban maradására van a legtöbb esély, de a Clippers és még négy csapat rá akar mozdulni. Chauncey Billups, Dave Joerger és segédedzők a Pacers kívánságlistáján. Tyronn Lue a Sixers és a Pelicans közül választana. Billy Donovan a Philly és a Bulls célkeresztjében. Goran Dragic valószínűleg marad a Heatnél. Robert Covington játszhat a Lakers elleni negyedik meccsen, Danuel House viszont megszeghette a karantén szabályzatát. Gordon Hayward már elhagyta a karantént. Új vevőjelöltek a Timberwolvesnál, lehet, hogy mégsem marad Minnesotában a csapat. Elkezdte keresni GM-jét a Kings.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az Indiana Pacers elkezd interjúzni a vezetőedző jelöltjeivel, ezért engedélyt kért jelenlegi csapatuktól, hogy az alábbi segédedzőkkel leülhessen beszélgetni: Becky Hammon, Will Hardy (Spurs), Dan Craig, Chris Quinn (Heat), Jamahl Mosley, Stephen Silas (Mavericks), Darvin Ham, Charles Lee (Bucks), Pat Delany (Magic), David Vanterpool (Timberwolves), Ime Udoka (Sixers), Jacque Vaughn (Nets) és Nate Tibbetts (Blazers). A jelenlegi segédedzők mellett Dave Joergert is meghallgatja majd a vezetőség, és Wojnarowski később azt is megírta, hogy Chauncey Billups is az esélyesek között van - nemrég volt róla szó, hogy Billups ebben az off-szezonban már munkát vállalna főedzőként. Billups állítólag nagyon jóban van Victor Oladipóval és Malcolm Brogdonnal is, de a két játékosnak nincs nagy beleszólása abba, ki lesz a következő mesterük.

Wojnarowski ugyanebben a cikkben azt is megemlítette, hogy Billups beszélt Tyronn Lue-val, hogy szívesen lenne a segédedzője Indianában, Lue azonban a Philadelphia Sixers és a New Orleans Pelicans vezetőedzői posztjaira koncentrál, a Pacersé nem érdekli.

Amint arról tegnap reggel írtunk már, Billy Donovan távozott az Oklahoma City Thunder kispadjáról. Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy az előbb említett Sixers Donovan iránt is érdeklődik, Wojnarowski pedig hozzátette, hogy Donovan neve a Chicago Bullsnál is fel fog merülni. Akinek viszont valószínűleg nem fog annyira, mint gondolnánk, az Kenny Atkinson. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) információi Atkinsont egyre inkább úgy ismerik, mint aki saját magát futtatja, márpedig Jim Boylen személyében épp most szabadult meg egy hasonló karaktertől a Bulls. Hozzá kell tenni, Cowley információi jelenlegi vezetőedzők és segédedzők elmondásán alapul.

Shams Charania és Sam Amick (mindketten The Athletic) jelentették, hogy a Sacramento Kingsnél a GM-keresés indult meg, Vlade Divac utódját keresi a klub. Felmerült Sachin Gupta (Timberwolves alelnök), Adam Simon (Heat segéd GM), Calvin Booth (Nuggets GM), Trajan Langdon (Pelicans GM), Monte McNair (Rockets segéd GM) és Wes Wilcox (egykori Hawks GM) neve is, de azóta Langdon már ki is húzatta magát a listáról.

Arról tegnap reggel beszámoltunk, hogy a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo kijelentette, hogy nem kér cserét az off-szezonban. Ez egyelőre még nem jelenti azt, hogy marad hosszútávon is az együttesnél, de az előbb már említett Kevin O'Connor forrásai szerint a Bucks a legesélyesebb arra, hogy 2021 után is náluk játsszon Antetokounmpo - akkor jár le jelenlegi szerződése. Tim Bontemps (ESPN) értesülései szerint a Milwaukee akkor sem bocsájtja áruba a görögöt, ha az MVP nem írja alá a szupermax hosszabbítást az idei szezont követően - ez egyébként 5 évre nagyjából 220 millió dollárt jelentene, de a legtöbben azt várják, hogy nem ír alá idő előtt, akármennyi is lesz a jövő évi fizetési sapka, amit egyébként 109.1 millió dollár környékére várnak.

O'Connor úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers rá akar menni Giannisra. Azt nem tudni, hogy mikor, mert most nem sokat tud érte adni, miután nem nagyon van cserélhető pickje, 2021 nyarán pedig be kellene férnie a sapka alá, ha igazolni szeretnék. Azt is hozzá kell viszont tenni, hogy jövő nyáron Kawhi Leonard és Paul George is lejáróak lesznek - George jelenlegi játékát nézve nem lenne meglepő, ha megpróbálnák Antetokounmpóra "cserélni", aki a hírek szerint nagyra tartja Doc Rivers vezetőedzőt. O'Connor jelentette, hogy a Clippers mellett a Miami Heat, a Golden State Warriors, a Dallas Mavericks és a Toronto Raptors is szeretné megszerezni a görögöt - ahogy azt az előző bekezdésben is megírtuk, erre állítólag a Bucksnak van a legnagyobb esélye.

Ha Milwaukee-ban marad Giannis, akkor körülötte kicsit át kell alakítani a keretet. Tegnap előtt volt már arról szó, hogy az Oklahoma City Thunder valószínűleg áruba bocsájtja Chris Pault, itt csak az a kérdés, hogy mikor. Marc Stein (New York Times) hozta a hírt, hogy a Bucks megpróbál majd cserélni Paulért - hogy mi lehet az ellenérték, azt nem tudni. O'Connor információi szerint viszont a Philadelphiánál is komolyan felmerült, hogy rámozdulnak Paulra - O'Connornál még a Bucks és a New York Knicks került elő.

A Miami Heatnél Goran Dragic szabadügynök lesz, de O'Connor úgy tudja, hogy a szlovén irányító marad a floridai alakulatnál. A szerződése érdekes lesz ettől függetlenül is, mivel a Heat szeretne minél több sapka alatti helyet tartogatni 2021 nyarára, épp az előbb említett Antetokounmpo miatt.

A Houston Rocketsnél is helyzet van közben. A Los Angeles Lakers elleni harmadik találkozón megsérülő Robert Covington játszhat a negyedik összecsapáson - nem tört el az orra, és átesett az agyrázkódás-protokollon. Lehet viszont hiányzó, elképzelhető ugyanis, hogy Danuel House Jr. nem fog pályára lépni, és lehet, hogy a sorozat hátralévő részében sem, mert állítólag megszegte a buborék szabályait, elhagyta a Disney Worldben kialakított campust. House tagadja, hogy bármi rosszat csinált volna, a liga és a Játékosok Szakszervezete pedig jelenleg is tárgyalja az ügyet, de jelenleg az tűnik valószínűbbnek, hogy House ma este nem lesz bevethető.

A Boston Celticsnél Gordon Hayward elhagyta a karantént, így most már az edzőkkel együtt készülhet a visszatérésre - aminek egyébként továbbra sincs pontos dátuma.

A Minnesota Timberwolvesnál új vevőjelölt van a láthatáron: az Arron Afflalót is magában foglaló befektetői csoport is elkezdett tárgyalni Glen Taylorral a franchise megvételéről. Daniel Strausnak volt egy 30 napos elővásárlási joga a klubra, de azon a fronton megálltak a tárgyalások, a 30 nap lejárt, így a kizárólagosságot is elveszítette Straus, mostantól rámehet más is a Timberwolvesra. Az is változás viszont, hogy Taylor hiába próbálta meg helyi befektetőknek eladni a Minnyt, nem sikerült, és bár még mindig reménykedik abban, hogy a csapatot Minnesotában tartja a következő tulaj, már nincs ilyen kikötése - kétséges, hogy a szerződésbe bele tudja-e foglalni, hogy komoly pénzügyi következményekkel jár, ha valaki elviszi a városból a klubot.

A végére a Los Angeles Clippers maradt, amely megkapta az utolsó engedélyt is ahhoz, hogy elkezdje felépíteni új, inglewoodi csarnokát. 2021-ben kezdődnek majd a munkálatok, és 2024-re lesz kész az aréna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus